כותרת: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים תגובה על ידי: rafi על פברואר 02, 2014, 21:26:49 PM קבלו טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים,
באדיבותו ובברכתו של השף אלעד אמיתי - http://eladamitay.wordpress.com/2014/02/02/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%AA-%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%93%D7%92%D7%99%D7%9D/ לנוחותנו העתקתי לכאן - כפי שהם מופיעים בקישור: מראה כללי- על הדג להראות מבריק וקשיח למגע. עיניים- בדג טרי העיניים קשות למגע, חוזרות לעצמן לאחר לחיצה, האישונים נראים כמו מראה מלוטשת בשר- קשיח למגע- לאחר לחיצה על עורף הדג הבשר אמור להתרומם חזרה ולא להשאר שקוע ריר- הריר מאפשר לדג התנגדות נמוכה בחיכוך עם המים- הדג מייצר ריר כל עוד הוא חי זימים- מכסה זימים קשה לפתיחה, זימים אדומים ומבריקים, מסודרים כמו מסרק ולא דבוקים זה לזה ריח- ריח כללי- דג טרי יריח כמו ים, לעיתים דג לא מנוקה יסריח בשל תהליכי עיכול בתוכו שלא הסתיימו, יש להבדיל בין הריחות ולהבין האם הריח מהקיבה או מהדג. חשוב להריח את הזימים, כל עוד הדג חי הם נשטפים במים. יוצאי דופן: עיניים עכורות- לעיתים נראה דגים טריים למראה ולמגע אך עיניהם עכורות בדומה למחלת הקטארט- מצב זה מופיע כאשר הדג מת מחוסר חמצן- למעשה טובע. אין בזאת בכדי לגרוע מטריותו. ריחות- ישנם מספר זני דגים שמפיצים ריח חזק- דגי הקרקעית דוגמת הסול וההליבוט ודגים סחוסיים נוספים (כולל מיני כרישים) פולטים אמוניה לאחר המוות ובשעות הראשות יריחו רע. להסרת הריח משתמשים בהשרייה בחלב אשר סופח את האמוניה מהבשר. ריר ריחני- דגים ממשפחת המקרל- כולל טוניות וברקודות מכוסים בשכבה עבה במיוחד של ריר (כנראה שבשל אופיים והצורך במהירות שחייה גבוהה) ריר זה מתאפיין בריח מתכתי עז אשר יורד לאחר מספר שעות ושטיפה במים. דגים חולים- מאחר ובמקרה של דגי הים הפיקוח הוטרינארי רופף ובמקרים מסויימים לא קיים כלל, ייתכן מצב בו דג או פריטים ספציפיים מתוך להקה יהיו חולים. דג חולה, בדיוק כמו אדם חולה, מתאפיין בריח מוזר, בגוון עור ובשר חסר ברק, ובתחושת ריפיון מסויימת בשריר. מומלץ לא לקחת סיכון ולוותר על הדג. זימים יפים אבל ריחניים- זימים אדומים ומבריקים כאמור הם אינדיקציה לטריות, אולם לעיתים כאשר הדג שוחה במים מזוהמים (נפט, שמן או זיהום כימי) יידבק ריח רע לזימים. כתמים אדומים- באיזור הזימים, הבטן וסנפיר השת (הסנפיר הצמוד לפי הטבעת)- כתמים אלו הינם לרוב אינדיקציה לכוויה כימית כתוצאה משחייה בשפכי נחלים מזוהמים (נפוצים אצל הבורים והלברקים). הכתמים יופיעו תמיד באיזורים הרגישים (זימים, עיניים, בטן). כתמים אדומים רנדומליים יכולים להוות אינדיקציה לפציעה אך לא בהכרח לזיהום. כותרת: בעניין: Re: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים תגובה על ידי: yossid על פברואר 02, 2014, 21:41:05 PM מידע חשוב
תודה רבה על המידע Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2 כותרת: בעניין: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים תגובה על ידי: אליהו בנימין על פברואר 03, 2014, 10:03:30 AM אכן מילא שלא יסולא לא בפז ולא בסונול 112s;
תודה אבאל'ה sml8; כותרת: בעניין: Re: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים תגובה על ידי: ilan62 על פברואר 03, 2014, 20:39:28 PM מידע חשוב תודה רבה על המידע Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2 נכון מאוד thumbUp; כותרת: בעניין: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים תגובה על ידי: rafi על פברואר 03, 2014, 20:48:19 PM אותי מעניין דווקא כמה זמן דג שנתפס ונשמר בקור צידנית,
יחזיק במקרר ללא נקיון.... אחרי יממה ?! יומיים?! ואם כבר אז עוד שאלה: דג במקרר לשמור בניילון או על מגש/סיר ללא נילון?! כותרת: בעניין: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים תגובה על ידי: rafi על מרץ 05, 2014, 01:50:34 AM אותי מעניין דווקא כמה זמן דג שנתפס ונשמר בקור צידנית, יחזיק במקרר ללא נקיון.... אחרי יממה ?! יומיים?! ואם כבר אז עוד שאלה: דג במקרר לשמור בניילון או על מגש/סיר ללא נילון?! יש מצב לתשובה כלשהיא?! shy2; כותרת: בעניין: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים תגובה על ידי: רותם.ב על מרץ 05, 2014, 09:16:51 AM בהחלט מחכים ועוזר no1@
כותרת: בעניין: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים תגובה על ידי: (אלון) על מרץ 06, 2014, 23:48:01 PM אותי מעניין דווקא כמה זמן דג שנתפס ונשמר בקור צידנית, דג ברגע שהוא מת הוא כבר מתחיל להרקב יחזיק במקרר ללא נקיון.... אחרי יממה ?! יומיים?! ואם כבר אז עוד שאלה: דג במקרר לשמור בניילון או על מגש/סיר ללא נילון?! כדי להאט את קצב הרקבון רצוי להוציא לו את המעיים כמה שיותר מהר במעיים יש חומצות וחיידקים שמיד גורמים לרקבון אני נוהג לנקות את הדג 5 דקות לאחר מותו ככה גם קל יותר לקשקש אותו את הדג הנקי ניתן לשמור בצידנית מקוררת ע"י קרח ללא כל חשש שירקב את הדג הנקי ניתן לשמור בקרור 3 ימים עד לשימוש מעבר ל-3 ימים יש להקפיא את הדג דג שהוקפא במקרר רגיל יש להשמיד לאחר 3 חודשים דג שהוקפא בהקפאה מעבר ל-20- מעלות יש להשמיד לאחר חצי שנה רצוי לא להשתמש בדג שהוקפא יותר מחצי שנה דג שנשמר בצידנית ללא ניקוי רצוי להקפיא אותו מקסימום לאחר 24 שעות כותרת: בעניין: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים תגובה על ידי: dror2910 על מרץ 10, 2014, 14:17:00 PM תודה על ההסברים 049s;
אותי מעניין דווקא כמה זמן דג שנתפס ונשמר בקור צידנית, דג ברגע שהוא מת הוא כבר מתחיל להרקב יחזיק במקרר ללא נקיון.... אחרי יממה ?! יומיים?! ואם כבר אז עוד שאלה: דג במקרר לשמור בניילון או על מגש/סיר ללא נילון?! כדי להאט את קצב הרקבון רצוי להוציא לו את המעיים כמה שיותר מהר במעיים יש חומצות וחיידקים שמיד גורמים לרקבון אני נוהג לנקות את הדג 5 דקות לאחר מותו ככה גם קל יותר לקשקש אותו את הדג הנקי ניתן לשמור בצידנית מקוררת ע"י קרח ללא כל חשש שירקב את הדג הנקי ניתן לשמור בקרור 3 ימים עד לשימוש מעבר ל-3 ימים יש להקפיא את הדג דג שהוקפא במקרר רגיל יש להשמיד לאחר 3 חודשים דג שהוקפא בהקפאה מעבר ל-20- מעלות יש להשמיד לאחר חצי שנה רצוי לא להשתמש בדג שהוקפא יותר מחצי שנה דג שנשמר בצידנית ללא ניקוי רצוי להקפיא אותו מקסימום לאחר 24 שעות כותרת: בעניין: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים תגובה על ידי: yoavy77 על מרץ 11, 2014, 18:13:30 PM תודה על מידע שימושי ותורם
כותרת: בעניין: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים תגובה על ידי: rafi על פברואר 15, 2015, 01:38:16 AM יש למישהו מה להוסיף - או שהרשימה של הטיפים סגורה?!
כותרת: בעניין: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים תגובה על ידי: savirs על ינואר 09, 2016, 23:33:18 PM ריח רע מדגים ניתן לשטוף את הידיים עם לימון
כהכנה לבישול דג ובכדי להעשיר את טעמו ניתן להשרות במיץ לימון, טיפה מלח, זרעוני פלפל אנגלי ועלי דפנה השריית הדג בחלב ע"פ ההלכה מותרת לבני עדות אשכנז אך אסורה על בני עדות המזרח (ואני לא גזען) לקשקש את הדג רצוי כמה שיותר מהר מרגע הוצאתו מהמים ורפי, בנקודה אחת אני חולק עליך ו/או על השף קרום בעיניים תלוי באיזה דרגה, אם זה קרום צהבהב סימן שהדג בדרכו לריקבון ולא רצוי לאכול את הדג לבדוק את הזימים, בדג טרי הצבע הוא אדום עז ומבריק |