פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומים כלליים ושרותים לחברים => פינת המטבח והמתכונים => נושא נשלח על ידי: Maor slootzky על אוקטובר 14, 2011, 10:19:28 AM



כותרת: דקר המכמורות
תגובה על ידי: Maor slootzky על אוקטובר 14, 2011, 10:19:28 AM
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-masterchef/Recipe-b592d9a43468131006.htm

זמן הכנה
שלושת רבעי שעהזמן עבודה
עשרים דקותכשרות
כשר פרווהרמת קושי
כל אחד יכולמרכיבים (6 מנות):

1 לוקוס לבן טרי במשקל של 3 ק"ג ומעלה, מפולט
הכבד של הדג (בצבע לבן), יש לבקש בשלמותו ובנפרד
200 גרם חמאה רגילה באיכות טובה
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן שום (שמן זית שמשרים בו שתי שיני שום במשך שבוע, ביחס של שן שום אחת ל-45 מ"ל שמן זית)
שמן סודניה (כנ"ל אך עם סודניה טחונה)
חציל אחד, פרוס לפרוסות ארוכות
400 גרם גבינת עזים קשה ושמנה
שמן זית
לציפוי

200 גרם אגוזי קשיו מומלחים
200 גרם פקאן רגיל לא מתוק
 
אופן ההכנה:
1. ממליחים את פרוסות החציל עם מעט מלח ים ומעמידים לשעתיים כדי שירד המיץ השחור והמר.
2. מטגנים את פרוסות החציל בשמן זית עד להזהבה ומניחים בצד.
3. מטגנים את כבד הדג השלם במעט חמאה ומלח עד להזהבה.
4. חותכים את הכבד לרצועות ומגלגלים עם 3 טיפות של שמן שום ו-3 טיפות שמן סודניה.
5. מגלגלים את הכבדים וגבינת העזים בתוך החצילים הפרוסים.
6. טוחנים את האגוזים לחתיכות בינוניות.
7. את פילה הדג ממליחים, מפלפלים, מצפים באגוזים ומטפטפים מעט שמן שום ומעט שמן סודניה.
8. מטגנים מספר דקות את הדג בהרבה חמאה (עד שבמחבת יש חמאה שמגיעה ל-1/3 גובה הדג).
9. מגישים את הדג בתוספת הכבדים המגולגלים.



http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-masterchef/Recipe-b592d9a43468131006.htm








הינה הקטע מהאודישן :
http://www.mako.co.il/food-masterchef/video&subChannelId=723dd9304f6a0310VgnVCM2000002a0c10acRCRD





כותרת: בעניין: דקר המכמורות
תגובה על ידי: אביחי על אוקטובר 14, 2011, 10:33:00 AM
ללקק את האצבעות  thumbUp; thumbUp;

כנראה הכוונתה לרשום כשר חלבי  יש שם חמאה

במתכון
(http://img.mako.co.il/2011/08/04/master_chef_dakar_hamichmoret-01_c.jpg)

יאמי יאמי  כבוד איש  049s; 049s; 049s; 049s; 049s;


כותרת: בעניין: דקר המכמורות
תגובה על ידי: סער זאבי על אוקטובר 14, 2011, 10:33:26 AM
מתכון פצצה רק חבל שלא עלה למעלה בתוכנית ...


כותרת: בעניין: דקר המכמורות
תגובה על ידי: rafi על אוקטובר 14, 2011, 12:16:59 PM
מתכון פצצה רק חבל שלא עלה למעלה בתוכנית ...

המתכון חייב להיות פצצה ותיקון קל סער,
המתכון עלה בתכנית והעלה את מאור שלב,
אחרי ויכוח לוהט בין השופטים, שני המבינים מביניהם תמכו ואז השלישי הבין והשתכנע ;) -
וכמדומני שהסרטון הועלה ע"י מאור ;)

מאור,
שאפו על השיתוף במתכון שעלה שלב בתכנית מאסטר-שף t39
רק בגלל הבלגן שהמתכון עשה בין השופטים חובה לנסות-
וכמו שאני מכיר אותך אז מי שינסה ילקק ת'שפתיים הרבה זמן... :P

אגב, אם במקום לוקוס לבן נשתמש באירדי-
זה אמור לצאת בסביבה או שזה מפספס?!
בכל זאת, לא כל יום תופסים לוקוס לבן...


כותרת: בעניין: דקר המכמורות
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על אוקטובר 14, 2011, 12:30:44 PM
דייי צריך לחסום תמונות כאלה קשות  kap;

זה נקרא התעללות   paddle:

וכרגע ברצינות...קודם תודה ענקית על המתכון ..שרק להסתכל נותן סיפוק מקסימלי

תמשיך לגרום לנו צרבת בקיבה מהרגשת הרעב בלראות את התמונות האלה

תודה איש  thumbUp; t39


כותרת: בעניין: דקר המכמורות
תגובה על ידי: gaichuk על אוקטובר 14, 2011, 18:35:07 PM
אני חושב שזה המתכון הכי מורכב,מפורט ומוחשי שראיתי בכול ימי בפורומים של הדיג  :o
אני לא חסיד נלהב של תוספות רבות לדג בזמן הבישול אבל אם היה לי אחד כזה מוכן מול הפנים הוא היה מקבל ביס...
אין ספק... sml45;


כותרת: בעניין: דקר המכמורות
תגובה על ידי: סער זאבי על אוקטובר 14, 2011, 19:36:46 PM
רפי יקירי מה זה משנה אם עלה או לא אנחנו חא רואים ״חיר״ ממר סלוצקי לא טעמנו כלום וגם בסירה פדידה הוא השף אז למה כל המחמאות קודן נטעם אחרי זה נחמיא וחוץ מזה מאור יא מנוול מה עם הרוסטביף? תעלה פה תמונות תראה איך הצימחונים יתחילו לאכול בשר


כותרת: בעניין: דקר המכמורות
תגובה על ידי: gaichuk על אוקטובר 14, 2011, 20:52:33 PM
רפי יקירי מה זה משנה אם עלה או לא אנחנו חא רואים ״חיר״ ממר סלוצקי לא טעמנו כלום וגם בסירה פדידה הוא השף אז למה כל המחמאות קודן נטעם אחרי זה נחמיא וחוץ מזה מאור יא מנוול מה עם הרוסטביף? תעלה פה תמונות תראה איך הצימחונים יתחילו לאכול בשר

רוסטביף ?!?
קדימה חביבי,מתכון!
בשירשור נפרד כמובן כי כבודו של הלוקוס הלבן במקומו מונח... ;)


כותרת: בעניין: דקר המכמורות
תגובה על ידי: טל. על אוקטובר 15, 2011, 13:34:52 PM
עושה רעב גם על בטן מלאה !  shy2;

יופי של מתכון , תודה !  thumbUp;


כותרת: בעניין: דקר המכמורות
תגובה על ידי: איל הלפרין על אוקטובר 15, 2011, 20:21:22 PM
גם על בטן מלאה, התמונה עושה לי חם בבטן...  thumbUp;

מאור,
מתחייב שהלוקוס הראשון שמגיע הביתה זוכה לטיפול על פי הכתובים..


תודה על השיתוף  thumbUp;


כותרת: בעניין: דקר המכמורות
תגובה על ידי: Maor slootzky על אוקטובר 16, 2011, 18:15:44 PM
הינה כתבה קצרה שפורסמה בעיתון מעריב על עבדכם הנאמן...

http://www.nrg.co.il/online/54/ART2/278/059.html



כותרת: בעניין: דקר המכמורות
תגובה על ידי: בראל על אוקטובר 16, 2011, 18:50:32 PM
כאן באתר אתה המסטר !

אפשר להריח את הריח ולטעום את הטעם מרוב שזה נראה טוב  thumbUp;

תודה על המתכון  thumbUp;