פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומים כלליים ושרותים לחברים => פינת המטבח והמתכונים => נושא נשלח על ידי: andreypa על ספטמבר 11, 2013, 09:28:16 AM



כותרת: עוגיות ספירלה לבן\שחור
תגובה על ידי: andreypa על ספטמבר 11, 2013, 09:28:16 AM
לאחר שחברי לצוות בעבודה שיגעו לי את השכל שאני כבר חצי שנה לא מביא עוגיות חדשות לעבודה
אלה את אותם סוגים שנמאס להם לאכול כבר (באמת מסכנים).
דרך אגב למי שלא ידע יש לי מחלה של להכין עוגיות בסופ"ש  ;D

אז החלטתי לנסות משהו חדש עוגיות שני צבעים ויצא ממש לא רע (הם לא שרדו חצי שעה בעבודה  ;D)
ואם כבר צילמתי כמה תמונות בסוף התהליך אז נעלה אותם פה  sml45;

החומרים:
-----------------
1/4 2 כוסות קמח.
1/2 כוס סוכר.
2 חלמונים.
1 כף תמצית וניל.
1 כף קליפת לימון מגוררת.
קורט מלח.
200 גרם חמאה (ניתן להחליף במרגרינה אבל זה כבר לא אותו דבר  >:D)
2 כפות קקאו.

הכנה:
-----------------
את כל החומרים היבשים לשפוך לקערה אחת חוץ מאשר את הקקאו (שומרים לסוף) ולערבב טוב ואת כל החומרים הרטובים לשפוך לקערה שנייה ולערבב טוב טוב  112s;
לאחר את שני הקערות לקערה אחת גדולה ולעבד טוב טוב עד אשר מתקבל בצק אחיד ברגע שיש בצק
אחיד יש להפסיק ללוש אחרת יתקבל בצק קשיח מידי
והעוגיות יצאו דחוסות מידי (את הטעות הזאת כבר עשיתי פעם אחת  ;D)
לחלק את הבצק לשני חלקים, וללוש לתוך אחד החלקים את הקקאו עד שיתפזר שווה בשווה בבצק
כך שבעצם מתקבלת מחצית של בצק חום, ומחצית של בצק לבן.
לרדד את הבצק הבהיר על גבי נייר אפייה מקומח קלות, עד לקבלת מלבן בצק.(ניתן לחתוך אם סכין בצצדים להפיכת למלבן  sml45;) אני אישית מעדיף לרדד בין שני נירות אפייה ככה מתקבל מלבן דק, וגם לא נדבק למרדד כל הזמן  secret.gif
באותו האופן לרדד גם את הבצק הכהה לקבלת מלבן בצק בגודל דומה.
להניח את יריעות הבצק בעדינות האחת על גבי השנייה, לגלגל אותן יחד , ולהשהות במקרר למשך כשעה.

לאחר שגליל הבצק התקשה, לפרוס אותו לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ, כך שיתקבלו עיגולי בצק יפים
ולסדר את העוגיות על תבנית אפייה במרווחים האחת מן השנייה.

לאפות את העוגיות על חום גבוה 180 במשך 10 דקות עד שמתחילות להזהיב מעט בתחתית,
לשחרר מהתבנית בעודן חמות, לתת להן להתקרר, לאחר מכן הם לא יחזירו כבר הרבה זמן על השיש  shy2;

אני מתנצל מראש בגלל שלא חשבתי שאני העלה את זה לפה לא צילמתי את התהליך ורק את התוצאה  :)

(http://srv1.jpg.co.il/2/52301bc3e53f9.jpg)
(http://srv1.jpg.co.il/10/52301bc3ef897.jpg)





כותרת: בעניין: עוגיות ספירלה לבן\שחור
תגובה על ידי: שני יצחקי על ספטמבר 11, 2013, 21:00:37 PM
 ht: ht:
נראה טוב  shake2;
רק איפה תערובת ההשרייה של התוכים? והתירס המושרה?  tongu9; tongu9; tongu9;


כותרת: בעניין: עוגיות ספירלה לבן\שחור
תגובה על ידי: צור. על ספטמבר 11, 2013, 21:10:56 PM
ציטוט
החומרים:
-----------------
1/4 2 כוסות קמח.
1/2 כוס סוכר.
2 חלמונים.
1 כף תמצית וניל.
1 כף קליפת לימון מגוררת.
קורט מלח.
200 גרם חמאה (ניתן להחליף במרגרינה אבל זה כבר לא אותו דבר  אביל)
2 כפות קקאו.

תגיד אתה בטוח שזה המתכון של העוגיות ולא של הפידור לקרפיונים sml98;
נראות אחלה עוגיות thumbUp;
המתכון עובר לספר המתכונים של האישה ;)


כותרת: בעניין: עוגיות ספירלה לבן\שחור
תגובה על ידי: haim על ספטמבר 11, 2013, 21:23:30 PM
נראה מעולה
אתה חושב  169s;שאפשר להחליף את התמצית וניל בטייגר נאטס

ציטוט
החומרים:
-----------------
1/4 2 כוסות קמח.
1/2 כוס סוכר.
2 חלמונים.
1 כף תמצית וניל.
1 כף קליפת לימון מגוררת.
קורט מלח.
200 גרם חמאה (ניתן להחליף במרגרינה אבל זה כבר לא אותו דבר  אביל)
2 כפות קקאו.

תגיד אתה בטוח שזה המתכון של העוגיות ולא של הפידור לקרפיונים sml98;
נראות אחלה עוגיות thumbUp;
המתכון עובר לספר המתכונים של האישה ;)


כותרת: בעניין: עוגיות ספירלה לבן\שחור
תגובה על ידי: טושקאן על ספטמבר 11, 2013, 21:47:54 PM
אחלה עוגיות מכיר אותם ואני מידי פעם מכין עוגה שדומה להם ברוסית נקראת זברה לא יודע אם יש לה שם אחר בעברית אבל גם יוצא לא רע בכלל
דרך אגב אולי ננסה אותם כפידור בעונה הקרובה?  169s;


כותרת: בעניין: עוגיות ספירלה לבן\שחור
תגובה על ידי: andreypa על ספטמבר 12, 2013, 03:34:23 AM
צור ,טושקאן אני בטוח  שגם בתור פידור הם יכולים לעבוד מצוין  sml45;

אבל אני מעדיף להשאיר אותם בבטן  ;D


כותרת: בעניין: עוגיות ספירלה לבן\שחור
תגובה על ידי: Misha Ravich על ספטמבר 12, 2013, 06:51:12 AM
נשמע ונראה טעים  thumbUp; כל הכבוד פעם הבאה תביא לטעום  ;D


כותרת: בעניין: עוגיות ספירלה לבן\שחור
תגובה על ידי: IZHAK על ספטמבר 13, 2013, 12:13:07 PM
תוכל לסדר לי עבודה אצלכם

בא לי עוגיה