כותרת: טירגוט סרגוסים - אשכול מידע תגובה על ידי: adamfished על יולי 20, 2011, 09:42:21 AM בעבר היה לי קל מאוד לטרגט סרגוסים בז'ירז'ור - כשלא היה אקשן עם הטורפים, תמיד היו סרגוסים. לאחרונה אני מתקשה מאוד למצוא אותם ולגרום להם לתקוף.
זה המקום לכתוב המלצות, הכוונות וטיפים מכל סוג לטירגוט סרגוסים בז'ירז'ור. תנאיי ים, ציוד, דמויים, איזורים, שעות ביום וכו'. מקווה שיתפתח דיון מעניין. כותרת: בעניין: טירגוט סרגוסים - אשכול מידע תגובה על ידי: שלומי על יולי 20, 2011, 15:30:04 PM דווקא דיי קל לטרגט סרגוסים עם אולטרא לייט ופלאפל,מניב תוצאות יפות מאוד!! 049s;
כותרת: בעניין: טירגוט סרגוסים - אשכול מידע תגובה על ידי: ISAHY.M על יולי 22, 2011, 15:29:43 PM יש לי כמה פלאפלים אך חוץ מסרגוס קטן מסכן שניראה לי שנתפס בטעות לא תפסתי כלום ..
מה צריכה ליהיות מהירות הגילול וצורת העבודה המומלצת לטירגוט סרגוסים ? כותרת: בעניין: טירגוט סרגוסים - אשכול מידע תגובה על ידי: שלומי על יולי 22, 2011, 15:32:07 PM איטי-בינוני.
כותרת: בעניין: טירגוט סרגוסים - אשכול מידע תגובה על ידי: IZHAK על יולי 22, 2011, 19:48:48 PM פלאפל ?? אפשר תמונה
כותרת: בעניין: טירגוט סרגוסים - אשכול מידע תגובה על ידי: חסדייה על יולי 23, 2011, 22:30:06 PM פלאפל ?? אפשר תמונה אתה רוצה עם טחינה או בלי? sml98;כותרת: בעניין: טירגוט סרגוסים - אשכול מידע תגובה על ידי: סקווידוויד על יולי 23, 2011, 22:48:39 PM נתפס גם על שווארמה או רק על חזה עוף? כותרת: בעניין: טירגוט סרגוסים - אשכול מידע תגובה על ידי: שלומי על יולי 24, 2011, 10:33:52 AM שווארמה בלאפה
כותרת: בעניין: טירגוט סרגוסים - אשכול מידע תגובה על ידי: אייל שרון על יולי 24, 2011, 11:51:04 AM פלאפל זה שם קוד לדמוי מסויים ?
באיזה שעות נכון לטרגט אותם בז'ירז'ור ? כותרת: בעניין: טירגוט סרגוסים - אשכול מידע תגובה על ידי: שלומי על יולי 24, 2011, 11:55:38 AM בשקיעה\זריחה
כותרת: בעניין: טירגוט סרגוסים - אשכול מידע תגובה על ידי: רון דדון על יולי 24, 2011, 12:25:20 PM פלאפל זה שם קוד לדמוי מסויים ? באיזה שעות נכון לטרגט אותם בז'ירז'ור ? זהו הפלאפל: (http://image.made-in-china.com/2f0j00jPUtfvTgjEqp/Japanese-Crankbaits-Hard-Plastic-Lures.jpg) דמויי מומלץ מאד לסרגוסים ולכנרת עם ציוד UL. צבעים מומלצים הם צבעים "חמים" - צהוב, כתום, זהב. אישית גם אני נחלתי איתו הצלחה בעבר עם הסרגוסים, ואכן בשנתיים האחרונות הייתה ירידה דרסטית בתפיסות. הייתה השערה של רפי כהן אם אני זוכר נכון לגבי "העלמות" הסרגוסים שאני אישית מסכים איתה לחלוטין (האבונפחות טורפים אותם...והאבונפחות לא אמורים להיות פה). פייט של סרגוס על ציוד UL זה בהחלט נחמד, בעיקר באיזורים טיפה יותר עמוקים ובים עובד שהזרם מקשה עוד יותר. בכללי מהחוף - אני כמעט עזבתי את הז'ירז'ור הכבד-בינוני לחלוטין בשנתיים האחרונות והתמקדתי בUL - מגוון הדגים גדול יותר, וכל דג מרגיש כמו קרנף. בשימוש נכון ניתן להוציא איתו גם דגים "בעייתים" (אישית הוצאתי לוקוס של קילו+ בריפים של ראש הנקרה עם ציוד UL וחוט נילון 0.18 או 0.20...לא זוכר בדיוק, שלא נדבר על טרולוסים של חצי קילו וצפונה ש"שרפו" את השפולה). כותרת: בעניין: טירגוט סרגוסים - אשכול מידע תגובה על ידי: adamfished על יולי 24, 2011, 16:17:00 PM עם ישראל גילה את הפלאפל מחדש.
לפני 7-8 ואפילו 9 שנים היינו תופסים אותם עם דברים כמו פינס מינו 5 ס"מ בצבעי זהב-ירוק-חום. דגנו בעזרת בומבט (דבר שנשכח כבר מהדיג בארץ) וחכות עם טסטים של 20-50 וצפונה. אם כתבת UL בפורום דיג היו שואלים אותך מה זה אול ואיפה אפשר לדוג את זה. סרגוס זה באמת דג שהיה פעם בכמויות בים ועכשיו או שנעלם או ששינה את מנהגיו. לפחות במרכז. רון, אני יודע שאתה דג מהחוף באיזורים יחסית עמוקים, האם גם שם היו לך הצלחות עם המשכיות בגזרת הסרגוסים, או שרק אחד פה אחד שם? אני זוכר שזה היה רק במקומות מאוד רדודים עם משטחי סלע גדולים. הפלאפלים שמוצגים בתמונה שוקלים לכל היותר 3 גרם במקרה הטוב ו-2 גרם במקרה הממוצע. עד לאיזה מרחק באמת אפשר להטיל דבר כזה? אני זוכר שהסרגוסים שנתפסו בז'ירז'ור היו גדולים משמעותית מהסרגוסים שנתפסו בבוס. לאחרונה אני עד לתפיסת פרטים קטנים מכף יד. למישהו הפתרונים? כותרת: בעניין: טירגוט סרגוסים - אשכול מידע תגובה על ידי: רון דדון על יולי 26, 2011, 23:14:29 PM עם ישראל גילה את הפלאפל מחדש. לפני 7-8 ואפילו 9 שנים היינו תופסים אותם עם דברים כמו פינס מינו 5 ס"מ בצבעי זהב-ירוק-חום. דגנו בעזרת בומבט (דבר שנשכח כבר מהדיג בארץ) וחכות עם טסטים של 20-50 וצפונה. אם כתבת UL בפורום דיג היו שואלים אותך מה זה אול ואיפה אפשר לדוג את זה. סרגוס זה באמת דג שהיה פעם בכמויות בים ועכשיו או שנעלם או ששינה את מנהגיו. לפחות במרכז. רון, אני יודע שאתה דג מהחוף באיזורים יחסית עמוקים, האם גם שם היו לך הצלחות עם המשכיות בגזרת הסרגוסים, או שרק אחד פה אחד שם? אני זוכר שזה היה רק במקומות מאוד רדודים עם משטחי סלע גדולים. הפלאפלים שמוצגים בתמונה שוקלים לכל היותר 3 גרם במקרה הטוב ו-2 גרם במקרה הממוצע. עד לאיזה מרחק באמת אפשר להטיל דבר כזה? אני זוכר שהסרגוסים שנתפסו בז'ירז'ור היו גדולים משמעותית מהסרגוסים שנתפסו בבוס. לאחרונה אני עד לתפיסת פרטים קטנים מכף יד. למישהו הפתרונים? אמת, איזורים יחסית עמוקים אבל יש מפרצונים רדודים יותר, ששם נתפסו הסרגוסים. אין מדובר על סרגוס טועה. היו ימים ששלפתי אותם אחד אחרי השני. מדובר על מפרצונים עם מים בעומק של 1.5 מ' לערך בחלק העמוק יותר שלהם. איזור באכזיב שעבד לי מצויין בזמנו היה כל הריף הרדוד מהאיזור מול האנדרטה עד הפלטה שמאחורי בי"ס שדה. החלק הכי כיף היה שזה איזור ששורץ (שרץ יותר מתאים) בדגים רבים, כך שבין הסרגוסים נתפסו גם טרולוסים, לוקוסים, ברקודות קטנות ואף לברק. פלאפל כזה עם ציוד UL, מקל באורך של 1.8 מ', עף לי אישית ל-15 מ' לכל היותר לפי דעתי. כותרת: בעניין: טירגוט סרגוסים - אשכול מידע תגובה על ידי: סקווידוויד על יולי 27, 2011, 11:15:39 AM אכזיב ננטשה על ידי הכחילות, סרגוסים ומרמירים, למעט תיירים נדירים.
כותרת: בעניין: טירגוט סרגוסים - אשכול מידע תגובה על ידי: נדב ו על יולי 27, 2011, 17:36:19 PM גם אני עובד עם UL.
בד"כ עם זריקות צמודות (עד 30 ס"מ) למדף הסלע עליו אני עומד ומשיכה לאורכו בעדיפות לאזור עם הרבה קצף על המים. המשיכה איטית יחסית עם עצירות מדי פעם. חשוב לשמור על "פרופיל נמוך" במעלך הדיג ע"מ שהדגים לא ירגישו בנו (אני עובד שפוף). אם אין תקיפות, מתקדמים עוד 10 מטר קדימה לאורך הריף. מה שקטן מכף ידי, משוחרר במידי ;). נתפסים כך גם ערסים וטווסונים. |