פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומי דיג מקצועיים => דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים => נושא נשלח על ידי: הנצרתי מס 1 על אוקטובר 07, 2011, 16:36:35 PM



כותרת: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על אוקטובר 07, 2011, 16:36:35 PM
תוכן העניינים

1: מבוא

2: דגי מטרה

3: ציוד נדרש

4: איך מכינים

5: מצב ים

6: מבנה חוף

7: שיטת הדייג

8: טיפים

1 : מבוא  

פתיון הפילוטה הוא פתיון המבוסס על תערובת של דגים מיובשים. תהליך ההכנה של הפתיון הוא ממושך ודורש כמה חודשים אבל התוצאה שמקבלים שווה כל מאמץ !!

פתיון הפילוטה משמש ומתאים בעיקר לדיג עם מקל בוס וכן מתאים ומשמש גם לדיג בולונז.  

זהו סוג דייג מהנה במיוחד שגם דורש המון ריכוז וזהירות, שכן מדובר על סגנון דייג שמחייב ללכת על סלעים

וריפים, סלעים שחלקם חלקים וישנה סכנת החלקה או מעידה וריפים ובהם בורות.

נדרש גם המון ריכוז שכן מדובר על סגנון דייג שמחייב תגובה מהירה בזמן הנכון אחרת מאבדים את המומנטום!!

זהו דייג חופי נטו ולא מתאים לדיג מסירה, למרות שיש מצב להיעזר בפיתיון זה גם בדיג מסירה

בתור רוסה (ריסוס/צ'אמינג)  כדי למשוך את הדגים קרוב לפיתיון שנמצא בשימוש!!

2: דגי המטרה

כמעט כל דגי החוף נמשכים לפתיון זה ..טלוויזיות..כחילות..אראסים..לברקים..לוקוסים אג'אג'ים

סרגוסים ודניסים במיוחד !!

כאן ובמאמר זה נתמקד בעיקר בסרגוסים שכן הדג מאד נפוץ בחופי הארץ מקצה הצפון ועד קצה הדרום !!

3: ציוד נדרש  


בוס באורך 5-6 מטר מקרבון וחשוב שיהיה קשיח ...בוס רך יקשה את העבודה בהוצאת הדג ויתן סיכוי

שהדג יכנס לסלע ויגרום לאיבוד הדג והריג

במידה והבוס מקרבון לא קשיח מומלץ להוריד ממנו 15-20 ס"מ מהחלק העליון ובכך מקבלים קצה קשיח

תמיד נוהג בשיטה זו עוד לפני שהבוס יוצא לעבודה

חוט מוביל 0.28- 0.22 תלוי בגודל הדגים והעונה ואזור הדייג ..

חשוב שיהיה חוט ניילון איכותי ועם צבעים שקופים ולא כל מיני צבעים זוהרים או כהים ..מנסיון זה מאד מוריד

את כמות התפיסה אפילו לאחוז בודד או אפסי

מצוף קטן עבודת יד משעם טבעי ..כמה שיותר קטן אפקטיבי יותר שכן המצוף לזיהוי אכילה בלבד

(http://www.israelsportfishing.co.il/images/stories/users/mamun/Pilota1/flot-size.JPG)

המצוף לא אמור להיות על פני המים אילא מעל פני המים ב 15-30 ס"מ ..בזמן אכילה ישר רואים תזוזה

במצוף בניות בזוגות עם קרס מס" 7 -6  תלוי בגודל הדגים .

(http://www.israelsportfishing.co.il/images/stories/users/mamun/Pilota1/DSCF4893%20(Large).JPG)

הבניות קשורות עם חוט ניילון פחות מזה של המוביל בכמה מספרים  כי במידה ונתפסים בסלעים

מה שיקרע זה הבניות ולא המוביל ..  גם כאן חשוב שיהיה שקוף מומלץ עובי 0.18 - 0.22

סל מקש עם תוספת חגורה לתליה על הכתף

(http://www.israelsportfishing.co.il/images/stories/users/mamun/Pilota1/sal.jpg)

(http://www.israelsportfishing.co.il/images/stories/users/mamun/Pilota1/Sal2.JPG)

ומהצד נרתיק כלשהו קשור על הסל לשמירת ציוד רזרבי של חוט מוביל ..מצופים..וזוגות בניות

 קשורות ומסודרות על קלקר מתאים

(http://www.israelsportfishing.co.il/images/stories/users/mamun/Pilota1/Salkash.JPG)

(http://www.israelsportfishing.co.il/images/stories/users/mamun/Pilota1/DSCF4874%20(Large).JPG)

בתוך הסל חובה להתאים מיכל מפלסטיק לשמור על הפתיון פילוטה שלא ירטב ממים

מיכל שיהיה קל לפתיחה ולסגירה וחשוב עם אטימה מוחלטת !!

בקבוק שתיה קטן סגור בתוכו שומרים קמח במידה והפתיון פילוטה נרטב וחייבים להקשות אותה

אם אין להשיג סל מקש יש מצב לתיק צד שמזמינים במיוחד אצל תופר ..מברזנט

התיק צד ( ג'רבנדייה ) חייב להכיל 4 כיסים מהצד שני כיסים מכל צד בהם שומרים על הציוד הרזרבי

ובאחד על הפתיון בתוך שקית אטומה

(http://www.israelsportfishing.co.il/images/stories/users/mamun/Pilota1/DSCF4895%20(Large).JPG)

 .תיק זה יתאים לכל סוגי הדייג החופי עם בוס או רולר

את הדגים שומרים באמצעי הגדול ביניהם  וגם כאן חשוב שיהיה מחורר לניקוז מי הים ושלא יצטבר ויסריח !!

4: איך מכינים

תהליך שדורש כמה חודשים אבל את התוצאה שמקבלים שווה כל מאמץ !!

חשוב שתהיה כמות גדולה לא פחות מ 10 קילו שכן המאמץ הדרוש זהה בין אם מדובר על קילו או 20

בזמן שקונים את הסרדינים יש להמליח בכמות נדיבה מאד ולדאוג שכל הדגים יהיו במגע עם המלח

להכניס לדלי גדול של 18 ליטר בעל אפשרות אטימה מוחלטת ..(דלי צבע או שפכטל יתאימו מאד )

3 ימים אחרי יש לפתוח את הדלי מחדש ולנקז את המים שנצברו במיכל ולהוסיף עוד מלח בנדיבות

על הפעולה הזו חוזרים  4-5 פעמים עד שרואים שאין יותר נוזלים !!

מחכים תקופה של 2-3 חודשים ( כמה שיותר יותר טוב ) ..לאחר התקופה הזו הגיע הזמן לבדוק!!

את הבדיקה עושים ע"י שבירת הדג בה בודקים אם נשאר בשר חי בכלל

אם הצבע ליד העצמות חום כהה  זה סימן שהסרדין מוכן לטחינה

צבע אדום זה מעיד על דם ובשר חי וחובה לחכות

את הסרדינים טוחנים במטחנת בשר .ידני או חשמלי לפי הנוחות ..

אבל כל זה לא לפני שרוחצים ומנקים את כל הדגים משאריות המלח !!

 


(http://www.israelsportfishing.co.il/images/stories/users/mamun/Pilota1/DSCF4883%20(Large).JPG)

את התערובת שמקבלים זו התמצית שלנו לפתיון פילוטה ..סרדין טהור טחון בצבע חום בהיר-כהה תלוי

בתקופת ההשהיה במלח

(http://www.israelsportfishing.co.il/images/stories/users/mamun/Pilota1/DSCF4881%20(Large).JPG)

את התערובת  הזו שומרים בתוך דלי עם אטימה מוחלטת ..מומלץ לשמור בצל ואין צורך במקרר

לצאת לים נדרש להכין את הפתיון לשימוש וכאן נוסיף איך מכינים..עדיף להכין כמות של 5 קילו שיספיקו

לכמה יציאות אפילו אם מדובר בתקופה של חודש בין יציאה ליציאה

3 מרכיבים לקבלת פתיון מוכן ומושלם לשימוש  מיידי בים

60-70% סרדין טחון

15-20% חול ים נקי ודק  

15-20 % קמח


תחילה מערבבים טוב מאד את החול ים עם הסרדין הטחון ורק אח"כ מתחילים להוסיף קמח בצורה מבוקרת

עד לקבלת עיסה לא דביקה על הידיים ובאותה מידה לא קשה במיוחד .משהו כמו פלסטלינה !!

את הפתיון הזה חשוב לשמור במיכל סגור ולשמור בצל..אין צורך במקרר שכן מדובר על בשר מת

שלא מתקלקל בחיים

5: מצב הים

לדייג מסוג זה חשוב ים עובד וגלי ..ים שקט בלי גלים וקצף לא יתאים בכלל !!

חשוב שיהיו מיים נקיים  ולא בוציים  ..הפתיון לא יעבוד כראוי במים בוציים !!

חשוב שיהיה אזור נקי מאצות שלא ייתפסו על הפתיון ויפריעו לדייג בכלל

6: מבנה החוף  

אם מדובר על סרגוסים אז חשוב שיהיה מבנה חוף סלעי נטו או לפחות סלעי וחולי ..יותר לכיוון סלעי

ריפים טבעיים  עם מחילות ונקיקים בסלע בתוך ומחוץ למים

בורות טבעיים  וצורות U  או V   בריפים הם המקומות הכי מומלצים

7: שיטת הדייג  

בדייג מסוג זה חשוב לדוג ככל האפשר עם חוט מתוח כאשר המצוף אינו נח על המים אלא כ-20 ס"מ מעל!!

דרוש ריכוז רב ופוקוס על המצוף מעל פני המים ובזמן שמזהים אכילה וזה ע"י נקירות או תזוזות במצוף

לתת הצלפה מיידית חזקה וקצרה לנעיצת הקרס בפה של הדג

ריכוז ותגובה מהירה ע"י אותה הצלפה זה המפתח להצלחה  !!

חשוב מאד להוציא את הדג מהר ולזה יש לנו גיבוי עם אותו מקל עם קצה קשיח ..לא לשכוח שיש זוג בניות

אחת עם דג והשניה ללא דג ואזור סלעי קשה מה שאומר סיכוי גדול שהקרס השניה תיתפס בסלעים !!

בים עם גלים 60-80 ס"מ ניתן לעמוד בקצה הריף ולחפש את הדגים בעמוקים יותר

בים עם גלים גבוהים עדיף לחפש את הדגים ברדודים יותר באותם מחילות או בורות עם קצף במים

חשוב לזכור שדווקא עם מצבי ים קיצוניים גבה גלי עד רוגש אפשר להוציא דווקא כמויות יותר גדולות

אם יודעים איפה לחפש ..הדג במצבי סערה מרוכז במחילות ובכמויות ותמיד רעב

אם מוצאים מחילה כזו התפיסות יהיו גדולות במיוחד

כמות הפילוטה על הקרס חייבת לכסות את הקרס באופן מלא כולל החוד ובצורת כדור

8: טיפים  

* חשוב תמיד להיות עם עוד כמות של קמח על מנת שנוכל להקשות את הפיתיון

במידה והפיתיון בא במגע עם מים .

אם הפילוטה באה במגע עם מים כתוצאה מנפילה או השפרצות גלים זה פשוט מדלל אותה

והיא לא תחזיק יותר על הקרס.

* לשמור על פיתיון רזרבי יבש ולא לקחת לים (לקו המים).

* להיות מצויד במספיק זוגות בניות + חוט מוביל + מצופים.

* אין להוסיף משקולת בכלל אפילו הקטנה ביותר שכן זה מפריע לתנועת הפיתיון

בתוך הזרם ובכך אחוזי התפיסות יורדים פלאים .


* חוץ מ-3 הרכיבים העיקריים,אין צורך בתוספות כגון סולת או שמן.

  במגע עם מים סולת מכפיל ואפילו משלש את הנפח שלו

 דבר שלא מוסיף כלל לפיתיון שלנו שכן לא מדובר על מטרת מסחר אלא שימוש אישי בפיתיון זה ..

3 המרכיבים האלו מספיקים לקבלת פיתיון מושלם,

מה גם שהמרכיב העיקרי הוא סרדינים ויש אותו בשפע ( 60-70% ) .

* מכיוון שסוג דייג כזה מחייב לטייל בריפים ובין הסלעים חשוב מאד לנקוט

במשנה זהירות מריפים חלקים, בורות ומגלי פתע שיכולים בקלות להפיל על הריף או למים .


* בוס קרבון קל להרמה שכן מדובר בדייג עם יד אחת וחשוב מאד שיהיה עם קצה קשיח

במיוחד .

*את הסרדינים חשוב לקנות בחודשי הקיץ שכן המחיר יורד חזק מחוסר ביקוש של שרקסטים


שזהו עיקר הפיתיון שלהם  וגם הסרדינים נמצאים בשפע .

 
קילו סרדינים בקיץ לא אמור לעלות יותר מ 10 שקלים לקילו . בחורף המחיר פי 3 ויותר !

אם הולכים על פיתיון כזה חשוב להצטייד בכמות  מספיקה לפחות לשנה שלמה.

10 קילו לאדם שיוצא פעם בשבוע או יותר...אישית רוכש לא פחות מ 50 קילו כל עונה !!


* לשמור על הסרדינים הטחונים או אלה עם המלח או המוכנים לשימוש במקום מוצל

ואין צורך במקרר .

* פיתיון זה ואם הכנתם בצורה הנכונה יכול להחזיק עשרות שנים

בלי שום בעיה שיתקלקל

וכמו היין ככל שהפיתיון הזה ישן יותר הופך להיות משובח יותר !!

*למי שלא רוצה להתעסק עם המלחת הסרדינים עד לטחינה אפשר לקנות מכל

דייג שרקיסט סרדינים מוכנים לטחינה ..כי מה שקורה בפועל הם תמיד מעדיפים חדש על ישן וישמחו

להתפטר מהמלאי ולחליפו בחדש ..מה שכן זה יעלה לנו יותר !!



נכתב ע"י הנצרתי מס 1.


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: rafi על אוקטובר 07, 2011, 16:41:20 PM
 snn17; snn17; snn17; snn17; snn17;

אין מילים שיספיקו לתאר אז בשתי מילים מאמון: אתה גדול thumbUp;


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: זיו על אוקטובר 07, 2011, 17:05:28 PM
מלך
הרבה הרבה תודה  shake2;


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: Itamar על אוקטובר 07, 2011, 17:55:39 PM

מאמר ענק, פיתיון שהרבה לא מכירים או שכחו ממנו ללא ספק שובה של הפילוטה  thumbUp;

ועכשיו גם במערכת התוכן (http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=2223:2011-10-05-19-58-06&catid=136:2011-08-15-16-37-05&Itemid=187).




כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: noam על אוקטובר 07, 2011, 18:29:37 PM
תודה על ההשקעה ויפי של הסבר  sml41;


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: gaichuk על אוקטובר 07, 2011, 18:29:48 PM
כרגיל וכהרגלך,רהוט ומפורט וגם עושה חשק לנסות  thumbUp;

תודה על המאמר וכן ירבו  thumbUp;


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: סקווידוויד על אוקטובר 07, 2011, 18:50:43 PM
WOW
 icon_pray; icon_pray; icon_pray;


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: טל. על אוקטובר 07, 2011, 21:11:46 PM
היי היי היי ! yahoo:

איזה כבוד נפל בחלקנו שאתה פורס משנתך בפנינו !!  ;rabbi1

מאמר בפרי ניסיונו של מקצוען אמתי , כבוד מאמון. give_rose;

דחוף לפינת מאמרי הדיג החופי. shy2;


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: tab על אוקטובר 08, 2011, 18:25:50 PM
מאמר מדהים!!!
המון תודה נראה לי 3 חודשים מהיום גומר עם פיתיון הגמברי ....
עכשיו רק צריך למצוא מקום להחביא הדלי שהחתולים לא ידלקו ממנו


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: אביחי על אוקטובר 08, 2011, 18:32:13 PM
למועלם יש  מילה ברזל  icon_pray;

אמר אני אכניס מאמר  דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "

ועשה,  אבל מה זה עשה,עם כל הלב והנשמה עשה  grouphugg;

בפעם המליון  אני אגיד לך  sml45;


אין אין עלך יא מועלם מאמון snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a;



כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: tomer567 על אוקטובר 08, 2011, 18:53:02 PM
מה שלי לקח ללמוד כמה שנים מסתכם פה במאמר מרוכז אחד
כל מי שקורא את המאמר הזה שידע שמרוכזים פה שנים של ידע וניסיון שאסור לכם לפספס, הצלחה מובטחת!
דיג סרגוסים פורה לכולם, ותודה רבה למאמון שהידע שלו והרצון שלו לעזור מפתיעים אותי כל פעם מחדש  icon_pray; icon_pray;


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: adamfished על אוקטובר 08, 2011, 18:53:10 PM
הוא מבטיח ואכן מקיים!

הסברת ופירטת כל מה שאפשר להסביר ולפרט במילים - השאר זה רק בשטח, תוך כדי לימוד, לבד או ממישהו מנוסה.

אני חושב שנתת פה בסיס מעולה גם להכנת הפתיון וגם לעבודה איתו בשטח - מה שנשאר למתחילים או לרוצים להתנסות בשיטה זה רק לקרוא, להפנים, לקנות סרדינים ולהתחיל לדוג.

אגב משהו שאני חייב לשאול ומציק לי כבר הרבה זמן: לתיק הברזנט נתת שם מיוחד בערבית - ג'רבנדייה - האם לסל הקש המסורתי גם יש שם ספציפי?


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: aviv1 על אוקטובר 09, 2011, 06:18:35 AM
מאמר מפורט,מלמד והכי חשוב פותח דלת שחשבתי שנסגרה מזמן...תודה!
 snn17; snn17; snn17; snn17;


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: momi על אוקטובר 09, 2011, 07:52:56 AM
מקיף ביותר
 wave;


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: rubi76 על אוקטובר 09, 2011, 09:43:46 AM
כל הכבוד יישר כח

מאמר מיקצועי ביותר  thumbUp;



כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: דייג הים על אוקטובר 09, 2011, 21:48:01 PM
מאמון תודה רבה לך על כל ההשקעה והתרומה שאתה תורם יום יום לפורום הזה וכמו שהספקתי להכיר אותך עוזר לכל החברים בכל דבר תודה על המאמר המפורט. בכל מקום אתה שם את את החותם שלך .כבוד גדול לך אני שמח להיות חבר בפורום כזה שיש בו חברים כמוך חזק ואמץ. grouphugg; thumbUp;   


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על אוקטובר 09, 2011, 23:03:19 PM
מאמר מדהים!!!
המון תודה נראה לי 3 חודשים מהיום גומר עם פיתיון הגמברי ....
עכשיו רק צריך למצוא מקום להחביא הדלי שהחתולים לא ידלקו ממנו
אם תקפיד ותוציא את המיצים המצטברים ותחדש את המלח גם תקופה של חודש וחצי יספיקו

מה שכן עדיף כמה שיותר זמן אבל אפשר לחלק את הכמות לשניים אחת לחודש וחצי והשניה  עד שיגמר

המלאי ..אני עובד בשיטה כזו שתמיד דואג שיש כמות כבר נטחנה ועוד כמה דליים עם דגים מוכנים לטחינה

ובקשר לחתולים אל דאגה ..ניסיתי כמה פעמים לאכיל הם בקושי מסיימים דג אחד ולא עוברים לשני  ;)


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על אוקטובר 09, 2011, 23:05:23 PM

מאמר ענק, פיתיון שהרבה לא מכירים או שכחו ממנו ללא ספק שובה של הפילוטה  thumbUp;

ועכשיו גם במערכת התוכן (http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=2223:2011-10-05-19-58-06&catid=136:2011-08-15-16-37-05&Itemid=187).



גם לך מגיע קרידט גדול איתמר ..עזרת המון בעריכה ועבודה סזיפית

מגע היד שלך הוסיף המון ..תודה איש  thumbUp;


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על אוקטובר 09, 2011, 23:07:29 PM
למועלם יש  מילה ברזל  icon_pray;

אמר אני אכניס מאמר  דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "

ועשה,  אבל מה זה עשה,עם כל הלב והנשמה עשה  grouphugg;

בפעם המליון  אני אגיד לך  sml45;


אין אין עלך יא מועלם מאמון snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a; snn6a;


אביחי  shy2; יש  לך עין של נץ

איך אתה מצליח לזכור כל מי אמר ומה אמר  sml17; ;hamsa1


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על אוקטובר 09, 2011, 23:09:21 PM
מה שלי לקח ללמוד כמה שנים מסתכם פה במאמר מרוכז אחד
כל מי שקורא את המאמר הזה שידע שמרוכזים פה שנים של ידע וניסיון שאסור לכם לפספס, הצלחה מובטחת!
דיג סרגוסים פורה לכולם, ותודה רבה למאמון שהידע שלו והרצון שלו לעזור מפתיעים אותי כל פעם מחדש  icon_pray; icon_pray;
צודק תומר

אתה אומר כל זה כי ניסית על בשרך ...המאמר זה ציון הדרך ..בשטח העניין אחר ומחייב המון  sml45;


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על אוקטובר 09, 2011, 23:15:11 PM
הוא מבטיח ואכן מקיים!

הסברת ופירטת כל מה שאפשר להסביר ולפרט במילים - השאר זה רק בשטח, תוך כדי לימוד, לבד או ממישהו מנוסה.

אני חושב שנתת פה בסיס מעולה גם להכנת הפתיון וגם לעבודה איתו בשטח - מה שנשאר למתחילים או לרוצים להתנסות בשיטה זה רק לקרוא, להפנים, לקנות סרדינים ולהתחיל לדוג.

אגב משהו שאני חייב לשאול ומציק לי כבר הרבה זמן: לתיק הברזנט נתת שם מיוחד בערבית - ג'רבנדייה - האם לסל הקש המסורתי גם יש שם ספציפי?
אדם ..מרוב הזמן שהסל יצא ונעלם מהמודה אנשים אפילו שכחו שיש דבר

כזה ..סל היה בשימוש את הוותיקים שהיום לפחות  בני 80 + ..הרוב היום הולכים על ג'רבנדייה שזה עדיין

מוצר מפריזנט ונותן הרבה חום ולא כמו הסל שמשאיר את הדגים טריים לאורך זמן

ובקשר לשם אין משהו מיוחד sml102;..פשוט מחדדים סל במבוק


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: איל הלפרין על אוקטובר 09, 2011, 23:23:17 PM
מאמון,

שאפו על המאמר המפורט והמקצועי (ולמיטב ידיעתי הראשון בנושא!)  icon_pray; 

נראה שאין סוף להשקעה ולרצון לשתף וללמד..

אשרי הקהילה שהתברכה בך כמנהל, כחבר ומעל לכל כבן אדם בעל לב זהב.. give_rose;


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: Peter על אוקטובר 10, 2011, 12:08:04 PM
שלום לכל חבריי  הפורום sml6;
 אני די חדש בהכנת פיתיונות,
סרדינים וכבר יש!! אבל יש לי כמה שאלות להלן

האם יש צורך בלנקות את הסרדינים לפני תחילת תהליך ההכנה???

ובקשר לדיג....סביבולים ודיג סרגוסים זה דבר שהולך ביחד?? או שאתם ממליצים לחבר את הבניות ישר למוביל בלי שום סביבול??


תודה


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על אוקטובר 10, 2011, 23:01:11 PM
שלום לכל חבריי  הפורום sml6;
 אני די חדש בהכנת פיתיונות,
סרדינים וכבר יש!! אבל יש לי כמה שאלות להלן

האם יש צורך בלנקות את הסרדינים לפני תחילת תהליך ההכנה???

ובקשר לדיג....סביבולים ודיג סרגוסים זה דבר שהולך ביחד?? או שאתם ממליצים לחבר את הבניות ישר למוביל בלי שום סביבול??


תודה
אהלן פיטר

את הדגים מכניסים למלח איך שהם כולל תכולת הבטן והקשקשים

גם בשלב הטחינה טוחנים הכל ביחד כולל העצמות

ואין צורך בסביבלים וכל התוספות האלה  זה דווקא מפריע ואסור בהחלט להוסיף

 מדובר על סגנון דייג פשוט עם ציוד מינמלי ביותר והתוצאות מדהימות  

מקווה שעזרתי

בהצלחה


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: Peter על אוקטובר 11, 2011, 00:12:26 AM
 עזרת ובהרבה !!כל מה שנותר לי להגיד זה תודה רבה :):)


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: טרולוס על אוקטובר 11, 2011, 05:00:46 AM
מאמר ממצה ומיקצועי thumbUp;

"OLD SCHOOL " במיטבו sml41; sml41;


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: sharbel על אוקטובר 29, 2011, 20:42:16 PM
שאלה קטנה :
מה עוד חוץ מסרדינים אפשר לפלט ?
לפעמים אני דג הרבה שפיצים ולא ממש אוהב את הטעם שלהם, האם אפשר לפלט אותם באותה השיטה ?

תודה.


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על נובמבר 01, 2011, 21:31:15 PM
שאלה קטנה :
מה עוד חוץ מסרדינים אפשר לפלט ?
לפעמים אני דג הרבה שפיצים ולא ממש אוהב את הטעם שלהם, האם אפשר לפלט אותם באותה השיטה ?

תודה.
אפשר להוסיף דגים אחרים אבל רק להוסיף

אם אעריך נכון להוסיף 1-2 קילו לדלי של 10 קילו סרדינים לא יזיק בכלל

נהגנו להוסיף כל מיני סוגי דגים בכמות קטנה כמו מרמירים טלוויזיות ושאר ירקות

אבל כמו שרשמתי רק בתור תוספת לכמות העיקרית שזה סרדינים ..להמליח סוג אחר לא כזה יעזור


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: sami2220 על דצמבר 28, 2011, 13:28:39 PM
שלום לנצרתיו מס 1
האם יש מוכן בחנויות לדייג ?
מה אפשר לעשות אם לא היכננו מבעוד מועד , האם אפשר משהו מיידי שיכול
להביא תוצאות ?
הואם מחר ומחרתיים מתאימים לדייג בבוס ? (חוף אולגה )
בברכה
סמואל


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על דצמבר 28, 2011, 16:12:06 PM
שלום לנצרתיו מס 1
האם יש מוכן בחנויות לדייג ?
מה אפשר לעשות אם לא היכננו מבעוד מועד , האם אפשר משהו מיידי שיכול
להביא תוצאות ?
הואם מחר ומחרתיים מתאימים לדייג בבוס ? (חוף אולגה )
בברכה
סמואל
סמואל ..בכלל מה שמוכרים זה לא שמכינים למרות שזה עובד !!

כמות הסרדינים במה שאתה מכין עצמית מעל 75% מכל הבצק והאפקט בהתאם !!

ידוע לי שספורט המעיין בנצרת מכר פעם אבל לא ידוע לי אם עדיין מוכר

לפי התחזית שישי זה בינוני לסרגוסים ..חזק יותר בשבת וראשון


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: MOTI-M על דצמבר 28, 2011, 16:55:08 PM
שלום לנצרתיו מס 1
האם יש מוכן בחנויות לדייג ?
מה אפשר לעשות אם לא היכננו מבעוד מועד , האם אפשר משהו מיידי שיכול
להביא תוצאות ?
הואם מחר ומחרתיים מתאימים לדייג בבוס ? (חוף אולגה )
בברכה
סמואל
סמואל ..בכלל מה שמוכרים זה לא שמכינים למרות שזה עובד !!

כמות הסרדינים במה שאתה מכין עצמית מעל 75% מכל הבצק והאפקט בהתאם !!

ידוע לי שספורט המעיין בנצרת מכר פעם אבל לא ידוע לי אם עדיין מוכר

לפי התחזית שישי זה בינוני לסרגוסים ..חזק יותר בשבת וראשון

הוא עוד מוכר מאמון   thumbUp;


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: אביב. על דצמבר 31, 2011, 13:48:58 PM
מאמון תודה על כל העזרה,
הצלחתי להביא 5 קילו סרדינים (זה כל מה שהיה בעכו פלוס מינוס)
תודה על כל העזרה
אני יעדכן בהמשך


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על דצמבר 31, 2011, 14:16:39 PM
מאמון תודה על כל העזרה,
הצלחתי להביא 5 קילו סרדינים (זה כל מה שהיה בעכו פלוס מינוס)
תודה על כל העזרה
אני יעדכן בהמשך
בהצלחה ..נהג ככתוב יהיו לך חיים קלים

בהצלחה  t39


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: צור. על דצמבר 31, 2011, 14:29:13 PM
מאמר מדהים!!!
המון תודה נראה לי 3 חודשים מהיום גומר עם פיתיון הגמברי ....
עכשיו רק צריך למצוא מקום להחביא הדלי שהחתולים לא ידלקו ממנו
אם תקפיד ותוציא את המיצים המצטברים ותחדש את המלח גם תקופה של חודש וחצי יספיקו

מה שכן עדיף כמה שיותר זמן אבל אפשר לחלק את הכמות לשניים אחת לחודש וחצי והשניה  עד שיגמר

המלאי ..אני עובד בשיטה כזו שתמיד דואג שיש כמות כבר נטחנה ועוד כמה דליים עם דגים מוכנים לטחינה

ובקשר לחתולים אל דאגה ..ניסיתי כמה פעמים לאכיל הם בקושי מסיימים דג אחד ולא עוברים לשני  ;)
שאלה למאמון
האם יש אפשרות להכניס לדלי הגבהה של מסננת כדי לאפשר לנוזלים להצתבר בתחתית הדלי
כך שהסרדינים נשארים יבשים במשך כל התהליך


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על דצמבר 31, 2011, 14:53:02 PM
מאמר מדהים!!!
המון תודה נראה לי 3 חודשים מהיום גומר עם פיתיון הגמברי ....
עכשיו רק צריך למצוא מקום להחביא הדלי שהחתולים לא ידלקו ממנו
אם תקפיד ותוציא את המיצים המצטברים ותחדש את המלח גם תקופה של חודש וחצי יספיקו

מה שכן עדיף כמה שיותר זמן אבל אפשר לחלק את הכמות לשניים אחת לחודש וחצי והשניה  עד שיגמר

המלאי ..אני עובד בשיטה כזו שתמיד דואג שיש כמות כבר נטחנה ועוד כמה דליים עם דגים מוכנים לטחינה

ובקשר לחתולים אל דאגה ..ניסיתי כמה פעמים לאכיל הם בקושי מסיימים דג אחד ולא עוברים לשני  ;)
שאלה למאמון
האם יש אפשרות להכניס לדלי הגבהה של מסננת כדי לאפשר לנוזלים להצתבר בתחתית הדלי
כך שהסרדינים נשארים יבשים במשך כל התהליך
צור ..כל הרעיון לשמר את הבשר שיחזיק לשנים בלי שיתקלקל ולא ליבש אותו

חשוב מאד לשמור על הסרדין בתוך הנוזלים

את הפעולה הראשונה והשניה להסרת הנוזלים כי מדובר על הרבה דם ובשר חי שיגרום לדג להתקלקל

אחרי הסרת הנוזלים פעם או פעמיים העניין נגמר

סרדינים טחונים שנשמרו בתוך הנוזל הזה הופכים לעיסה בוצית וזה מה דרוש

בסופו של יום העיסה הבוצית היא הטארגיט שלנו וממנה מכינים את הבצק פילוטה


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: צור. על דצמבר 31, 2011, 14:56:51 PM
מאמר מדהים!!!
המון תודה נראה לי 3 חודשים מהיום גומר עם פיתיון הגמברי ....
עכשיו רק צריך למצוא מקום להחביא הדלי שהחתולים לא ידלקו ממנו
אם תקפיד ותוציא את המיצים המצטברים ותחדש את המלח גם תקופה של חודש וחצי יספיקו

מה שכן עדיף כמה שיותר זמן אבל אפשר לחלק את הכמות לשניים אחת לחודש וחצי והשניה  עד שיגמר

המלאי ..אני עובד בשיטה כזו שתמיד דואג שיש כמות כבר נטחנה ועוד כמה דליים עם דגים מוכנים לטחינה

ובקשר לחתולים אל דאגה ..ניסיתי כמה פעמים לאכיל הם בקושי מסיימים דג אחד ולא עוברים לשני  ;)
שאלה למאמון
האם יש אפשרות להכניס לדלי הגבהה של מסננת כדי לאפשר לנוזלים להצתבר בתחתית הדלי
כך שהסרדינים נשארים יבשים במשך כל התהליך
צור ..כל הרעיון לשמר את הבשר שיחזיק לשנים בלי שיתקלקל ולא ליבש אותו

חשוב מאד לשמור על הסרדין בתוך הנוזלים

את הפעולה הראשונה והשניה להסרת הנוזלים כי מדובר על הרבה דם ובשר חי שיגרום לדג להתקלקל

אחרי הסרת הנוזלים פעם או פעמיים העניין נגמר

סרדינים טחונים שנשמרו בתוך הנוזל הזה הופכים לעיסה בוצית וזה מה דרוש

בסופו של יום העיסה הבוצית היא הטארגיט שלנו וממנה מכינים את הבצק פילוטה
מה שאני מבין מדברך שצריך לשמור את הנוזלים ולאחר התחינה להחזיר חזרה לתוך הנוזלים שבדלי


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: yaniv על דצמבר 31, 2011, 15:14:52 PM
בתור אחד שלא מחזיק מעצמו דייג
אך בהחלט יודע לדוג
אומר כי נפגשתי פעם עם מאמון לדייג סרגוסים עם פילוטה
מעבר לאישיותו המדהימה ונדיבותו ..
נוכחתי לדעת המון , אבל המון דברים שלא ידעתי ואפילו לא חשבתי עליהם
הדייג בסופו של יום היה כייפי, מרגש וגרם לי סיפוק רב
אז תודה רב לך
ואני שמח שכתבת את המאמר על מנת שאנשים רבים אחרים וצעירים יוכלו להנות ממה שנקרא
"הידע של זקני העם " לכבוד היה לי להכיר אותך .

יניב


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על דצמבר 31, 2011, 15:37:41 PM
מאמר מדהים!!!
המון תודה נראה לי 3 חודשים מהיום גומר עם פיתיון הגמברי ....
עכשיו רק צריך למצוא מקום להחביא הדלי שהחתולים לא ידלקו ממנו
אם תקפיד ותוציא את המיצים המצטברים ותחדש את המלח גם תקופה של חודש וחצי יספיקו

מה שכן עדיף כמה שיותר זמן אבל אפשר לחלק את הכמות לשניים אחת לחודש וחצי והשניה  עד שיגמר

המלאי ..אני עובד בשיטה כזו שתמיד דואג שיש כמות כבר נטחנה ועוד כמה דליים עם דגים מוכנים לטחינה

ובקשר לחתולים אל דאגה ..ניסיתי כמה פעמים לאכיל הם בקושי מסיימים דג אחד ולא עוברים לשני  ;)
שאלה למאמון
האם יש אפשרות להכניס לדלי הגבהה של מסננת כדי לאפשר לנוזלים להצתבר בתחתית הדלי
כך שהסרדינים נשארים יבשים במשך כל התהליך
צור ..כל הרעיון לשמר את הבשר שיחזיק לשנים בלי שיתקלקל ולא ליבש אותו

חשוב מאד לשמור על הסרדין בתוך הנוזלים

את הפעולה הראשונה והשניה להסרת הנוזלים כי מדובר על הרבה דם ובשר חי שיגרום לדג להתקלקל

אחרי הסרת הנוזלים פעם או פעמיים העניין נגמר

סרדינים טחונים שנשמרו בתוך הנוזל הזה הופכים לעיסה בוצית וזה מה דרוש

בסופו של יום העיסה הבוצית היא הטארגיט שלנו וממנה מכינים את הבצק פילוטה
מה שאני מבין מדברך שצריך לשמור את הנוזלים ולאחר התחינה להחזיר חזרה לתוך הנוזלים שבדלי
בכלל לא צור

כן צריך לשמור בתוך הנוזלים אבל אותם זורקים לפני שטוחנים ..וכאן וכאשר שמרנו את הסרדינים בתוך הנוזלים

נקבל עיסה בוצית עם כל הלחות בפנים ...ממש כמו בוץ

להוציא את כל הנוזלים זה מייבש את הדג לגמרי


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על דצמבר 31, 2011, 15:39:58 PM
בתור אחד שלא מחזיק מעצמו דייג
אך בהחלט יודע לדוג
אומר כי נפגשתי פעם עם מאמון לדייג סרגוסים עם פילוטה
מעבר לאישיותו המדהימה ונדיבותו ..
נוכחתי לדעת המון , אבל המון דברים שלא ידעתי ואפילו לא חשבתי עליהם
הדייג בסופו של יום היה כייפי, מרגש וגרם לי סיפוק רב
אז תודה רב לך
ואני שמח שכתבת את המאמר על מנת שאנשים רבים אחרים וצעירים יוכלו להנות ממה שנקרא
"הידע של זקני העם " לכבוד היה לי להכיר אותך .

יניב
יניב התענוג הוא שלי  grouphugg;

מחכה לשידור חוזר בקרוב מאד ..הלברקים כבר כאן ויש סנוניות באוויר

אותו חוף עובד חזק בעונה

בלי נדר נערוך שידור חוזר


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: אביב. על ינואר 01, 2012, 16:36:54 PM
מאמון שאלה שמתחברת לשאלה של צור,
יעני אתה עושה את תהליך הניקוז וההמלחה, 4-5 פעמים בהפרש של שלושה ימים, עד שלא נשאר נוזלים אם הבנתי נכון???

מה שלא הבנתי זה איך הם יכולים לשהות בנוזלים 3 חודשים אם אין נוזלים, סליחה על כל השאלות זה פשוט פעם ראשונה שאני מכין את זה.

בקיצור עוד פעם תודה מראש מאמון


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על ינואר 01, 2012, 19:43:09 PM
מאמון שאלה שמתחברת לשאלה של צור,
יעני אתה עושה את תהליך הניקוז וההמלחה, 4-5 פעמים בהפרש של שלושה ימים, עד שלא נשאר נוזלים אם הבנתי נכון???

מה שלא הבנתי זה איך הם יכולים לשהות בנוזלים 3 חודשים אם אין נוזלים, סליחה על כל השאלות זה פשוט פעם ראשונה שאני מכין את זה.

בקיצור עוד פעם תודה מראש מאמון

תמיד ישארו שם נוזלים אי אפשר להתפטר מהכל


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: אביב. על ינואר 02, 2012, 04:28:05 AM
סבבה תודה רבה


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: yaniv על ינואר 02, 2012, 10:39:43 AM
ללא ספק אני בעניין של שידור חוזר
:))


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: צור. על ינואר 02, 2012, 10:52:25 AM
בתור אחד שלא מחזיק מעצמו דייג
אך בהחלט יודע לדוג
אומר כי נפגשתי פעם עם מאמון לדייג סרגוסים עם פילוטה
מעבר לאישיותו המדהימה ונדיבותו ..
נוכחתי לדעת המון , אבל המון דברים שלא ידעתי ואפילו לא חשבתי עליהם
הדייג בסופו של יום היה כייפי, מרגש וגרם לי סיפוק רב
אז תודה רב לך
ואני שמח שכתבת את המאמר על מנת שאנשים רבים אחרים וצעירים יוכלו להנות ממה שנקרא
"הידע של זקני העם " לכבוד היה לי להכיר אותך .

יניב
יניב התענוג הוא שלי  grouphugg;

מחכה לשידור חוזר בקרוב מאד ..הלברקים כבר כאן ויש סנוניות באוויר

אותו חוף עובד חזק בעונה

בלי נדר נערוך שידור חוזר
מתי אתה לוקח אותי? 169s; 169s;


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על ינואר 02, 2012, 13:27:11 PM
בתור אחד שלא מחזיק מעצמו דייג
אך בהחלט יודע לדוג
אומר כי נפגשתי פעם עם מאמון לדייג סרגוסים עם פילוטה
מעבר לאישיותו המדהימה ונדיבותו ..
נוכחתי לדעת המון , אבל המון דברים שלא ידעתי ואפילו לא חשבתי עליהם
הדייג בסופו של יום היה כייפי, מרגש וגרם לי סיפוק רב
אז תודה רב לך
ואני שמח שכתבת את המאמר על מנת שאנשים רבים אחרים וצעירים יוכלו להנות ממה שנקרא
"הידע של זקני העם " לכבוד היה לי להכיר אותך .

יניב
יניב התענוג הוא שלי  grouphugg;

מחכה לשידור חוזר בקרוב מאד ..הלברקים כבר כאן ויש סנוניות באוויר

אותו חוף עובד חזק בעונה

בלי נדר נערוך שידור חוזר
מתי אתה לוקח אותי? 169s; 169s;
אתה מוזמן כל יום ראשון במצב ים גלי עד רוגש ( ים פלטה הכיוון לסירה )

אזורים מעתלית ועד חבצלת לפי תנאי הים ..נודדים לפי מה מחייב


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: צור. על ינואר 02, 2012, 13:35:17 PM
 thumbUp;
בתור אחד שלא מחזיק מעצמו דייג
אך בהחלט יודע לדוג
אומר כי נפגשתי פעם עם מאמון לדייג סרגוסים עם פילוטה
מעבר לאישיותו המדהימה ונדיבותו ..
נוכחתי לדעת המון , אבל המון דברים שלא ידעתי ואפילו לא חשבתי עליהם
הדייג בסופו של יום היה כייפי, מרגש וגרם לי סיפוק רב
אז תודה רב לך
ואני שמח שכתבת את המאמר על מנת שאנשים רבים אחרים וצעירים יוכלו להנות ממה שנקרא
"הידע של זקני העם " לכבוד היה לי להכיר אותך .

יניב
יניב התענוג הוא שלי  grouphugg;

מחכה לשידור חוזר בקרוב מאד ..הלברקים כבר כאן ויש סנוניות באוויר

אותו חוף עובד חזק בעונה

בלי נדר נערוך שידור חוזר
מתי אתה לוקח אותי? 169s; 169s;
אתה מוזמן כל יום ראשון במצב ים גלי עד רוגש ( ים פלטה הכיוון לסירה )

אזורים מעתלית ועד חבצלת לפי תנאי הים ..נודדים לפי מה מחייב


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: אביב. על ינואר 05, 2012, 14:18:56 PM
יום שלישי הוצאתי נוזלים מהסרדינים (איזה ליטר אפילו יותר)
והיום שבאתי לנקז, עדיין אין נוזלים, והמלח נשאר כמו שהוא פחות או יותר זה בסדר????


כותרת: בעניין: דייג בפתיון פילוטה מ א" עד ת "
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על ינואר 05, 2012, 16:17:12 PM
יום שלישי הוצאתי נוזלים מהסרדינים (איזה ליטר אפילו יותר)
והיום שבאתי לנקז, עדיין אין נוזלים, והמלח נשאר כמו שהוא פחות או יותר זה בסדר????
בסדר גמור ..בעוד כ 10 ימים עד שבועיים תפתח שוב ותסנן ... ורק אם יש צורך תוסיף מלח

אם יש מספיק מלח אין צורך להוסיף !

ועם הדבר הזה חכה משהו כמו חודש וחצי בדוק שוב..לדעתי עד אז זה יהיה מוכן

הבדיקה ע"י שבירת סרדין אחד באמצע ולבדוק מה הצבע צמוד לעמוד השדרה..זה אמור להיות חום ולא אדום

או אדום כהה נוטה לחום ...לא לשכות לרחוץ ממלח לפני שטוחנים

אצלך מדובר על כמות קטנה של 5 קילו וכמות של כליטר נוזלים זה המון ..וזה בסדר !!