תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
14/9/2012 | כנרת - מזרח | מים מתוקים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
לילה | בצק מתוסף - | קרפיון בר (סאזאן) | 4 | 11 |
לילה | בצק מתוסף - | שפמנון / ברבוט (שפמנון מצוי) | 2 | 2 |
לילה | בצק מתוסף - | אמנון מצוי (עדדי) | 40 |
הדו"ח:
לילה ללא הפסקה
הציוד - 2 חכות חוף, סליל ובצק מתוסף באוכל לקרפיונים.
ת'אמת חפשתי אקשן (מי לא) וציפיתי לדוג רק שפמנונים ואפילו לנסות לטעום אחד בשביל לדעת אחת ולתמיד למה כמעט כולם נגעלים ממנו מעבר לזה שהוא לא כשר.
אחרי הרבה זמן שלא יצא לי לצאת לדיג התארגנו משה, חמי ואנכי, הגענו לכנרת באיזור השעה 21:00
בחמישי לילה, בשעה 21:30 החכות כבר היו במים ואנחנו נכנסים אל תוך לילה של הרבה אלכוהול, שש-בש על הדרך וגם הרבה דגים.
פתאום באיזור השעה 22:15 מוציא מושט, ואיך שאני משחרר אותו גלינג גלינג גלינג, איזו מלחמה הייתה לי קרפיון של 3.8 ק"ג 61 ס"מ, וואו הוא נלחם בגבורה, ואני אומר לעצמי איזה יופי אתה משחרר לים והים מחזיר לך ויותר

ומכאן רק החל דיג המפלצות, בסביבות השעה 12:30, החוט מתחיל לרוץ שחבל על הזמן והקלאצ' פתוח לרווחה, נראה לי שהוא לקח לי 100 מטר, עוד קרפיון 5.3 ק"ג 71 ס"מ ואני כבר בעננים. בא להכניס אותו לתיק עם הקרח, וואלה חצי גוף שלו מחוץ לתיק, הוא לא נכנס!

באתי בשביל שפמנונים וקבלתי קרפיונים, מה זה חוק מרפי בא פה לטובתי?, הקרפיון הזה נתן מלחמה אבל לא כמו קודמו, ומה שמוזר זה מה שמצאתי בתוך הבטן שלו למחרת שניקיתי אותו - כל הקיבה שלו הייתה מלאה באבנים וצדפות קטנות, אני יודע שהם שואבים אוכל מהרצפה אבל בחיים לא ראיתי דבר כזה.
זאת גם הפעם הראשונה שאני מוציא בכנרת דגים בגודל הזה.
טוב אז בהמשך הלילה דגתי עוד שני קרפיונים של ק"ג כל אחד, 2 שפמנונים של ק"ג כל אחד. +-40 מושטים, 20 מהם שוחררו.
אתם מכירים את זה שאתם אומרים, "טוב ילה זריקה אחרונה.." כן בטח, אמרתי את זה חצי לילה וכך
בסביבות 5 בבוקר נגמר לי הבצק, מתחיל להכין עוד, שם את התוסף ומתחיל לבחוש, מוסיף קמח ולא מבין מה זה הקמח המוזר הזה, שום דבר לא נדבק, מסתכל על הקופסה של הקמח, מה?



בבוקר הרטבתי את הפיתות והפכתי אותן לבצק, ממשיך לדוג מ10:30-12:30 עם הבצק פיתות הזה, דווקא לא רע, תפסתי עוד כמה מושטים ואחד די גדול 28 ס"מ.
אישתי עדיין בהלם מדיג המפלצות שהיה שם שלא לדבר על מקום במקרר

מאחל לכולם חג שמח ושנה טובה, תשחררו את הדג הראשון שלכם ותביעו משאלה



תמונות:
https://plus.google.com/photos/100229760935728436411/albums/5788420748932136881?authkey=CPuXhcrR_92HSw