אדם
אני לא מסכים איתך לגבי מה שאמרת
בולונז במים מתוקים מביא דגים מעל קילו והרבה יותר הכל תלוי איפה אתה דג
זה לא הסיבה שמשתמשים בחוטים 0.18 ומטה
כשאתה דג עם חוט 0.14 אתה לומד לעבוד נכון
הסיבה זה רגש+להפחית את החשש של הדג
באיטליה ידוע לא דגים בולונז מעל 0.18
מה שהכי חשוב שתקח חוט ברמה גבוהה שמיועד לבולונז בלבד
אם אתה סומך על הציוד שלך ועל הנסיון שלך בתור דייג אין שום סיבה לחשוש
הלל

מסכים איתך שהשאיפה היא לדוג עם חוטים כמה שיותר דקים, גם בשביל ההתמקצעות וגם בשביל להפחית את החשש של הדג. בולונז במים מתוקים בהחלט מביא דגים גדולים, אבל בהרבה מהמקרים באיטליה הדגים המטורגטים הם קטנים ובתחרויות עובדים על כמות פר זמן ולא על גודל דג - סוג אחר של תחרות.
אני חורש סרטי בולונז ואתרי בולונז ומעולם לא ראיתי קביעה מפורשת שאומרת שבאיטליה ידוע שלא דגים בולונז מעל 0.18 - הכול תלוי בטסט של החכה ובדג המטרה. באיטליה מטרגטים לברקים של מעל 3 ק"ג בבולונז וסרגוסים של מעל קילו מצוקים בגובה 20 מטר - אני בספק אם הם דגים עם חוטים כל כך דקים. כל עוד אין לך רשת הרמה אתה מוגבל בירידה בעובי החוט. כשהרשת נכנסת לתמונה ואיתה הנגישות למים, אז אפשר להתחיל לדבר על חוטים ממש דקים.
חוץ מזה אנחנו צריכים לעשות הפרדה בין החוט הראשי שעל הרולר לבין החוט של התלאי. בחוט של התלאי אני לעתים יורד ל-0.14 ודג עם תלאים ארוכים מאוד (מעל מטר וחצי), בלי משקולת ועם קשר בלתי נראה בין המוביל לתלאי - זה נעשה כדי לצמצם את החשש של הדג בים שקוף. החוט על הרולר נשאר מעל 0.20 כיוון שיש לו בלאי ואני מעוניין לדוג איתו יותר משלוש פעמים מבלי להחליף.
דיג בולונז לא חייב להיות סופר עדין תמיד, יש דרגות בהתאם לתת-סגנון הדיג תחת מטריית הבולונז.