שני הסנט שלי בנושא הסרדינים:
אני משתמש בסרדינים שאני תופס בירדן לדיג באותו היום ומשתמש בשיטה המתוארת במאמר הדיג במים מתוקים.
לפני כמה שנים החלטנו לנסות את הסרדינים הגדולים שתפסנו בירדן לדיג גומברים אבל הבעיה של התפוררות הסרדינים במהלך הדיג ולפעמים אפילו בזמן ההטלה עלתה בשלב מוקדם ודרשה התייחסות.
הפתרון היה פשוט מאד .
המלחה טובה גרמה להקשחת הסרדין ומנעה את ההתפוררות שלו.
את הסרדינים עירבבנו במלח בכמות נדיבה ונתנו להם לעמוד כחצי שעה לפני שהכנסנו להקפאה.
במהלך ההקפאה ובעזרת המלח יוצאים המון נוזלים שמתנקזים בפינת השקית ואותם כדאי לשפוך מדי פעם.
הסרדינים מצטמקים ונראים לא הכי טוב אבל בתפירה הם מחזיקים מצויין ולאחר זמן קצר במים הם מתנפחים בחזרה למימדים הטבעיים שלהם ונראים מצויין כמו חדשים !
ויש גם תוצאות

לא צריך לחשוש משימוש ביותר מדי מלח והסרדין מחזיק שעות גם בים עובד !
מה שחשוב זה להשתמש בסרדינים טריים ככול שניתן לפני ההמלחה.
אם הסרדינים כבר מתחילים להירקב,הם יחזרו למצב הזה אחרי הקפאה במלח ולא השגנו בכך כלום...
כול האמור לעיל תופס גם לגבי דגים קטנים שאנו תופסים ומעוניינים לשמור ליציאה הבאה ורוצים שיחזיקו על הקרס מבלי להתפורר.
את פילה הבורי שאני עובד איתו לגומברים אני מעביר את אותו התהליך וזה עובד מצויין!