ALBERT DRACHKOVITCH דייג מים מתוקים ממציא השיטה . הרעיון בבסיס השיטה הוא רתמה לתפירת דג מת. אחרי שלשיטה היה אינספור הצלחות במים מתוקים ,החליטו לנסות אותה בים וגם בים יש לה הצלחות טובות! איך זה עובד - יש שתי צורות לעבוד עם הרתמה :האחד לזרזר עם הדג המת , לחלופין:לתת לדג לשקוע. בזרזור -החשיבות היא לעשות תנועות חדות וקצרות . כשהדג שוקע -החשיבות היא שהמשקולת תהיה קלה שהדג יזוז עם הזרמים.
איך שמים את הרתמה - לוקחים את הדג המת פותחים לו את הפה,מכניסים לו את החוט ואז לוקחים את החוט נחושת מכניסים אותו בתוך פרצוף הדג פעם אחת ומלפפים אותו בפרצוף הדג כמה פעמים ואז לוקחים את 2 הקרסים ותופסים אותם אחד בגב והשני לפני הזנב
- אם אתה רוצה להכין את הרתמה אתה צריך את הדברים הבאים : חוט נחושת - 2 קרסים משולשות 8-חוט פסנטר -סביבל סיכה -משקולת לחיצה 8 גרם - דבר ראשון אני לוקח חוט פסנטר ועושה בצד אחד לולאה ומסבוב אותו כמה פעמים.בצד השני מקפל אותו דבר שני לוקח את שני החוטים של הקרסים המשולשות ותופס אותם בלולאה שיצרתי עם החוט פסנטר .חשוב לעשות חוט אחד קטן ואחד יותר ארוך כי אחד אתה תופר אותו באמצע גוף של הדג והשני בתחילת הזנב .
דבר שלישי אתה לוקח את החוט נחושת ומכניס אותו בלולאה וטופס אותו על ידי קשירה חזקה דבר רביעי לוקל סביבל שיכה ומכניס את הסיכה בלולאה (של החוט פסנטר ) דבר חמישי לוקח את המשקולת לחיצה ותופס אותה על הסיכה
זה הבסיס לשיטה .אל תשכחו שלכל דג יש שיטה לאכול למשל הגומבר תוקף מאחור, אז תקבעו היטב את הקרס האחורית.