זה נראה סוף הדרך
יש מתכון למילוי עם בשר?
בוודאי המתכון של הבצק ושלבי ההכנה הוא בדיוק אותו הדבר חוץ מהמלית והנה המתכון למילוי עם בשר לפניך!!!
מצרכים לבצק:
4 כוסות מים פושרים
חצי כוס שמן חמניות
כף חומץ רגיל
2 כפות וויסקי או וודקה
חצי כפית סוכר
כף מלח דק
קמח מנופה (עד שהבצק לא ידבק לידיים)
מלית בשר:
קילו בשר בקר טחון
2 בצלים+4 שיני שום
100 גרם צנוברים(אפשר גם בלי)
תבלינים:פפריקה אדומה מתוקה כפית בערך
כפית פלפל שחור טחון
כפית פפריקה חריפה אדומה
כף מלח
לוקחים את הבצל,מטגנים אותו יחד עם השום לאחר שחתכתם אותם גס, למשך 2 דקות שלא יזהיב ממש,מצרפים את הצנוברים עם התבלינים ואז מוסיפים את קילו הבשר ומרסקים אותו בתוך המחבת יחד עם כל תערובת הבצל והתבלינים עם מזלג מבשלים למשך 10 דקות על אש נמוכה לאחר שהכל רותח ונותנים לזה להתקרר לפני שממלאים את הבצק,מי שממש רוצה לדעת מה הטיפ לתיבלון מקורי של העדה הגרוזינית בבשר,ניתן להוסיף כוסברה טחונה יבשה אשר נמכרת בתור תבלין גם בערך כפית מלאה לקילו בשר,אני אישית קונה את גרגירי הכוסברה וטוחנת בבית במכונה(רצוי).
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד שהבצק לא נדבק לידיים.מניחים את הבצק וכל רבע שעה מעבדים אותו ביד. לאחר שעה וחצי מחלקים לעיגולים בגודל של ביצה
- חצי שעה לאחר מכן מרדדים כל עיגול בנפרד בקמח במשך חמש דקות
- פותחים את הבצק לעלה דק, משמנים ומקפלים כמו מעטפה
- מניחים בתוך כל ריבוע בצק 2 כפות מתערובת הבשר ומקפלים לצורת מעויין
- מניחים על נייר פרגמנט, אופים בחום גבוה של 200 מעלות ומוציאים כשזה זהוב
- מיד כשמוציאים מניחים על מגש אחר עם נייר סופג.
ניתן לאפות את החצ'אפורי גם עם מילוי תפוחי אדמה ופטריות,זה יוצא ממש מעולה,בתיאבון לכולם
