פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   לאחרונה ריבוי טפילים בדגים? |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים? (נקרא 4943 פעמים) |
הדפסה |
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 523
Buri buri vien to papa
|
|
 |
|
|
בס"ד תראה בנקודה הסופית הטפילים הם גם חלק מהטבע ומהמעגל של המזון יכול להיות שיש עלייה במספר כרגע מכמה גורמים אבל אני מאמין שכרגיל הטבע ידע להגיע לאיזון פשוט צריך לתת לו זמן
מבחינתי זה לא משנה מה הסיבה, וכמה זמן זה יכול להמשך (כמובן שאני מתכוון שזה לא משנה לצורך השאלה המקורית שלי של האם זה מסוכן/לא בריא או לא?) כנראה שזה ממש לא בריא. ניסיתי לקרוא על זה טיפה באינטרנט. אבל לבינתיים מצאתי קצת חומר בהקשר של בהמות ולא דגים, וזה נראה ממש מחריד. אני יודע שכשאני מוצא תולעים בפירות וכו'... כל הפרי, בלי שיקולים נוספים, הולך ישירות לפח. לשאלתך האם זה מסוכן? ברור שזה מסוכן באכילת דגים נאים נגועים בטפילים אל תשכח שלטפילים יש ביצים והם לא מתים יחד עם הדג אלא הרבה אחרי ועלול להיות שטפיל יתפתח אצלנו בבטן מתוך ביצה ויגרום לעוד סוג של מגיפה כדוגמת הקורונה מספיק שהטפיל יעבור אצלנו בבטן שינוי גנטי קל ונגמר הסיפור אבל קצת נסחפתי עם השינוי גנטי מספיק שזה טפיל מעיים ואתה מסודר עם תולעים במעיים שלשולים חום וכל הבלגן שמתלווה לזה לכן אני לא אוכל סושי סשימי וכו' למרות שאני אוהב את זה ברגע שהדג עובר בישול עישון או כבישה הטפילים וביציהם מושמדים והדג יותר בטוח למאכל אם משאירים פילה דג במלח גס ל24 שעות זה לא הורג את בטפילים ? עד היום הייתי עושה את זה עם פילה סלמון לפני אכילה נא. הייתי בטוח מלח הורג את הטפילים
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
הודעות: 2423
|
|
אם תפסתי דג והקפאתו אותו בלי לנקות מה לעשות ? כשאנקה אותו זה פחות בעייתי ? לא מתוכנן לאכול חי..
|
-------------------------------
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
הודעות: 4796
|
|
 |
|
|
בס"ד תראה בנקודה הסופית הטפילים הם גם חלק מהטבע ומהמעגל של המזון יכול להיות שיש עלייה במספר כרגע מכמה גורמים אבל אני מאמין שכרגיל הטבע ידע להגיע לאיזון פשוט צריך לתת לו זמן
מבחינתי זה לא משנה מה הסיבה, וכמה זמן זה יכול להמשך (כמובן שאני מתכוון שזה לא משנה לצורך השאלה המקורית שלי של האם זה מסוכן/לא בריא או לא?) כנראה שזה ממש לא בריא. ניסיתי לקרוא על זה טיפה באינטרנט. אבל לבינתיים מצאתי קצת חומר בהקשר של בהמות ולא דגים, וזה נראה ממש מחריד. אני יודע שכשאני מוצא תולעים בפירות וכו'... כל הפרי, בלי שיקולים נוספים, הולך ישירות לפח. לשאלתך האם זה מסוכן? ברור שזה מסוכן באכילת דגים נאים נגועים בטפילים אל תשכח שלטפילים יש ביצים והם לא מתים יחד עם הדג אלא הרבה אחרי ועלול להיות שטפיל יתפתח אצלנו בבטן מתוך ביצה ויגרום לעוד סוג של מגיפה כדוגמת הקורונה מספיק שהטפיל יעבור אצלנו בבטן שינוי גנטי קל ונגמר הסיפור אבל קצת נסחפתי עם השינוי גנטי מספיק שזה טפיל מעיים ואתה מסודר עם תולעים במעיים שלשולים חום וכל הבלגן שמתלווה לזה לכן אני לא אוכל סושי סשימי וכו' למרות שאני אוהב את זה ברגע שהדג עובר בישול עישון או כבישה הטפילים וביציהם מושמדים והדג יותר בטוח למאכל בס"ד אלון, השאלה לא היתה למצב של אכילת דג נא. אלא מבושל, מטוגן וכו'...
|
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
|
 |
|
|
בס"ד תראה בנקודה הסופית הטפילים הם גם חלק מהטבע ומהמעגל של המזון יכול להיות שיש עלייה במספר כרגע מכמה גורמים אבל אני מאמין שכרגיל הטבע ידע להגיע לאיזון פשוט צריך לתת לו זמן
מבחינתי זה לא משנה מה הסיבה, וכמה זמן זה יכול להמשך (כמובן שאני מתכוון שזה לא משנה לצורך השאלה המקורית שלי של האם זה מסוכן/לא בריא או לא?) כנראה שזה ממש לא בריא. ניסיתי לקרוא על זה טיפה באינטרנט. אבל לבינתיים מצאתי קצת חומר בהקשר של בהמות ולא דגים, וזה נראה ממש מחריד. אני יודע שכשאני מוצא תולעים בפירות וכו'... כל הפרי, בלי שיקולים נוספים, הולך ישירות לפח. לשאלתך האם זה מסוכן? ברור שזה מסוכן באכילת דגים נאים נגועים בטפילים אל תשכח שלטפילים יש ביצים והם לא מתים יחד עם הדג אלא הרבה אחרי ועלול להיות שטפיל יתפתח אצלנו בבטן מתוך ביצה ויגרום לעוד סוג של מגיפה כדוגמת הקורונה מספיק שהטפיל יעבור אצלנו בבטן שינוי גנטי קל ונגמר הסיפור אבל קצת נסחפתי עם השינוי גנטי מספיק שזה טפיל מעיים ואתה מסודר עם תולעים במעיים שלשולים חום וכל הבלגן שמתלווה לזה לכן אני לא אוכל סושי סשימי וכו' למרות שאני אוהב את זה ברגע שהדג עובר בישול עישון או כבישה הטפילים וביציהם מושמדים והדג יותר בטוח למאכל בס"ד אלון, השאלה לא היתה למצב של אכילת דג נא. אלא מבושל, מטוגן וכו'... אברהם אין סכנה בריאותית כולשהי באכילת דג מבושל/מטוגן שהיה בו טפילים (בישול הורג הכול)
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הודעות: 4207
|
|
 |
|
|
בס"ד תראה בנקודה הסופית הטפילים הם גם חלק מהטבע ומהמעגל של המזון יכול להיות שיש עלייה במספר כרגע מכמה גורמים אבל אני מאמין שכרגיל הטבע ידע להגיע לאיזון פשוט צריך לתת לו זמן
מבחינתי זה לא משנה מה הסיבה, וכמה זמן זה יכול להמשך (כמובן שאני מתכוון שזה לא משנה לצורך השאלה המקורית שלי של האם זה מסוכן/לא בריא או לא?) כנראה שזה ממש לא בריא. ניסיתי לקרוא על זה טיפה באינטרנט. אבל לבינתיים מצאתי קצת חומר בהקשר של בהמות ולא דגים, וזה נראה ממש מחריד. אני יודע שכשאני מוצא תולעים בפירות וכו'... כל הפרי, בלי שיקולים נוספים, הולך ישירות לפח. לשאלתך האם זה מסוכן? ברור שזה מסוכן באכילת דגים נאים נגועים בטפילים אל תשכח שלטפילים יש ביצים והם לא מתים יחד עם הדג אלא הרבה אחרי ועלול להיות שטפיל יתפתח אצלנו בבטן מתוך ביצה ויגרום לעוד סוג של מגיפה כדוגמת הקורונה מספיק שהטפיל יעבור אצלנו בבטן שינוי גנטי קל ונגמר הסיפור אבל קצת נסחפתי עם השינוי גנטי מספיק שזה טפיל מעיים ואתה מסודר עם תולעים במעיים שלשולים חום וכל הבלגן שמתלווה לזה לכן אני לא אוכל סושי סשימי וכו' למרות שאני אוהב את זה ברגע שהדג עובר בישול עישון או כבישה הטפילים וביציהם מושמדים והדג יותר בטוח למאכל בס"ד אלון, השאלה לא היתה למצב של אכילת דג נא. אלא מבושל, מטוגן וכו'... אברהם שמתי לב שאתה לא קורא עד הסוף את התגובות שלי 
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 10, 2020, 15:41:07 PM על ידי (אלון)
|
|
-------------------------------
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
הודעות: 5786
|
|
אם תפסתי דג והקפאתו אותו בלי לנקות מה לעשות ? כשאנקה אותו זה פחות בעייתי ? לא מתוכנן לאכול חי..
קודם כל, הקפאה עמוקה, מתחת ל-18°-, גם היא הורגת את הטפילים, אבל בכל מקרה, אם הכוונה היא לאכול אותו מבושל- אין שום בעיה. עצה קטנה בלי קשר לטפילים- תמיד עדיף לנקות תכולת בטן של דג קרוב ככל האפשר לתפיסה, בטח שלפני הקפאה, זה מכיוון שבמערכת העיכול של הדג יש אנזימים וחיידקים שלא מפסיקים לפעול כשהדג מת, והם אלה שיגרמו לו להתקלקל ולהירקב במידה והדג עומד ללא קירור. התהליך מתחיל כבר כשהדג נתפס, והמתנה ארוכה, עד הבית, עד שהדג קופא, ועד שהדג מפשיר דיו כדי לעבוד עליו, עלולים להביא את הדג לקילקול ואותך-לקילקול קיבה
|
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
הודעות: 2396
|
|
תיקון קל לכל מי שחושב שבישול הורג הכל....
שימו לב מה שמסוכן הוא לא הטפיל עצמו אלא ההפרשות שלו (ברוב המקרים) בהפרשות יש חיידקים ואילו מכפילים את כמות שלהם בכל 20 דקות. וההפרשות של החיידקים בזמן ההכפלה מסוכנת לאדם מאד. בבישול - כל החיות אכן מתות אבל לא הן מהוות סכנה (עובדה שיש אנשים שאוכלים אותם כל הזמן) זה סתם מגעיל. ההפרשות אינן מתנקות בבישול ועוברות אלינו בזמן האכילה. ( אם יש חיידק אחד הוא יהיה 2 אחרי 20 דקות - עכשיו תכפילו במיליונים....)
דוגמא נוספת - למה אסור להפשיר אוכל פעמיים או לשמור יותר מידי זמן במקרר ? החיידקים האילו יכולים להתפתח מעל 5 מעלות בצורה טובה, מתחת לזה הן מאטות את הקצב משמעותית עד לעצירה, אבל !!! ברגע שהטמפרטורה תעלה שוב תתחיל החלוקה וההפרשה. לכן אין בעיה להפשיר אוכל גם 200 פעם אם תמצאו דרך למנוע מהחיידקים לזהם את האוכל (נניח שהיה אוכל סטרילי ב- 100% וסביבה סטרילית ב- 100%.
בקיצור, הלך לי התאבון. בי
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
הודעות: 4796
|
|
 |
|
|
בס"ד תראה בנקודה הסופית הטפילים הם גם חלק מהטבע ומהמעגל של המזון יכול להיות שיש עלייה במספר כרגע מכמה גורמים אבל אני מאמין שכרגיל הטבע ידע להגיע לאיזון פשוט צריך לתת לו זמן
מבחינתי זה לא משנה מה הסיבה, וכמה זמן זה יכול להמשך (כמובן שאני מתכוון שזה לא משנה לצורך השאלה המקורית שלי של האם זה מסוכן/לא בריא או לא?) כנראה שזה ממש לא בריא. ניסיתי לקרוא על זה טיפה באינטרנט. אבל לבינתיים מצאתי קצת חומר בהקשר של בהמות ולא דגים, וזה נראה ממש מחריד. אני יודע שכשאני מוצא תולעים בפירות וכו'... כל הפרי, בלי שיקולים נוספים, הולך ישירות לפח. לשאלתך האם זה מסוכן? ברור שזה מסוכן באכילת דגים נאים נגועים בטפילים אל תשכח שלטפילים יש ביצים והם לא מתים יחד עם הדג אלא הרבה אחרי ועלול להיות שטפיל יתפתח אצלנו בבטן מתוך ביצה ויגרום לעוד סוג של מגיפה כדוגמת הקורונה מספיק שהטפיל יעבור אצלנו בבטן שינוי גנטי קל ונגמר הסיפור אבל קצת נסחפתי עם השינוי גנטי מספיק שזה טפיל מעיים ואתה מסודר עם תולעים במעיים שלשולים חום וכל הבלגן שמתלווה לזה לכן אני לא אוכל סושי סשימי וכו' למרות שאני אוהב את זה ברגע שהדג עובר בישול עישון או כבישה הטפילים וביציהם מושמדים והדג יותר בטוח למאכל בס"ד אלון, השאלה לא היתה למצב של אכילת דג נא. אלא מבושל, מטוגן וכו'... אברהם שמתי לב שאתה לא קורא עד הסוף את התגובות שלי  בס"ד אלון, בוודאי שקראתי. "ברגע שהדג עובר בישול עישון או כבישה הטפילים וביציהם מושמדים והדג יותר בטוח למאכל" אם כונתך היא במילים "יותר בטוח", אז זו לא היתה בשבילי תשובה ודאית, אלא יותר מוערכת. יכול להיות שזה עניין של ניסוח והתכוונת לתשובה ודאית. אך לא כך אני הבנתי את התשובה. בכל אופן תודה רבה 
|
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 1371
|
|
מהדייון הזה למדתי דבר אחד, הכי טוב C&R  גיל
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הודעות: 4207
|
|
 |
|
|
תיקון קל לכל מי שחושב שבישול הורג הכל....
שימו לב מה שמסוכן הוא לא הטפיל עצמו אלא ההפרשות שלו (ברוב המקרים) בהפרשות יש חיידקים ואילו מכפילים את כמות שלהם בכל 20 דקות. וההפרשות של החיידקים בזמן ההכפלה מסוכנת לאדם מאד. בבישול - כל החיות אכן מתות אבל לא הן מהוות סכנה (עובדה שיש אנשים שאוכלים אותם כל הזמן) זה סתם מגעיל. ההפרשות אינן מתנקות בבישול ועוברות אלינו בזמן האכילה. ( אם יש חיידק אחד הוא יהיה 2 אחרי 20 דקות - עכשיו תכפילו במיליונים....)
דוגמא נוספת - למה אסור להפשיר אוכל פעמיים או לשמור יותר מידי זמן במקרר ? החיידקים האילו יכולים להתפתח מעל 5 מעלות בצורה טובה, מתחת לזה הן מאטות את הקצב משמעותית עד לעצירה, אבל !!! ברגע שהטמפרטורה תעלה שוב תתחיל החלוקה וההפרשה. לכן אין בעיה להפשיר אוכל גם 200 פעם אם תמצאו דרך למנוע מהחיידקים לזהם את האוכל (נניח שהיה אוכל סטרילי ב- 100% וסביבה סטרילית ב- 100%.
בקיצור, הלך לי התאבון. בי
מור בוא אני יחדש לך משהו שאתה יודע שום חיידק לא יכול לחיות מעבר ל-73 מעלות וכל בישול עובר את הטמפרטורות האלה ובהרבה אז נכון שאחרי בישול אין חיידקים אבל יש את כל מה שנשאר מהם בכל דבר ובעיקר במוצרי חלב דגים ובשר יש שאריות חיידקים או חיידקים מתים אם היית יודע כמה חיידקים יש בחלב לפני הפסטור לא היית נוגע במוצרי חלב עזוב אותך וצא מזה בכל דבר יש חיידקים ואפילו במים אז תפסיק לחשוב על זה כי לפעמים משתמשים בחיידקים כדי לעשות מוצרים וזה מתחיל במוצרי חלב למיניהם דרך גבינות מסריחות ועד לבירה ואלכוהול כשלמעשה האלכוהול זה התוצר של החיידקים אז אם אתה אוהב אלכוהול או בירה או גבינות קשות ומסריחות ויש עוד הרבה מוצרים, בתחלס אתה אוהב חרא של חיידקים או כמו שאתה אומר ההפרשות שלהם 
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 11, 2020, 20:43:26 PM על ידי (אלון)
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
 |
|
|
תיקון קל לכל מי שחושב שבישול הורג הכל....
שימו לב מה שמסוכן הוא לא הטפיל עצמו אלא ההפרשות שלו (ברוב המקרים) בהפרשות יש חיידקים ואילו מכפילים את כמות שלהם בכל 20 דקות. וההפרשות של החיידקים בזמן ההכפלה מסוכנת לאדם מאד. בבישול - כל החיות אכן מתות אבל לא הן מהוות סכנה (עובדה שיש אנשים שאוכלים אותם כל הזמן) זה סתם מגעיל. ההפרשות אינן מתנקות בבישול ועוברות אלינו בזמן האכילה. ( אם יש חיידק אחד הוא יהיה 2 אחרי 20 דקות - עכשיו תכפילו במיליונים....)
דוגמא נוספת - למה אסור להפשיר אוכל פעמיים או לשמור יותר מידי זמן במקרר ? החיידקים האילו יכולים להתפתח מעל 5 מעלות בצורה טובה, מתחת לזה הן מאטות את הקצב משמעותית עד לעצירה, אבל !!! ברגע שהטמפרטורה תעלה שוב תתחיל החלוקה וההפרשה. לכן אין בעיה להפשיר אוכל גם 200 פעם אם תמצאו דרך למנוע מהחיידקים לזהם את האוכל (נניח שהיה אוכל סטרילי ב- 100% וסביבה סטרילית ב- 100%.
בקיצור, הלך לי התאבון. בי
מור בוא אני יחדש לך משהו שאתה יודע שום חיידק לא יכול לחיות מעבר ל-73 מעלות וכל בישול עובר את הטמפרטורות האלה ובהרבה אז נכון שאחרי בישול אין חיידקים אבל יש את כל מה שנשאר מהם בכל דבר ובעיקר במוצרי חלב דגים ובשר יש שאריות חיידקים או חיידקים מתים אם היית יודע כמה חיידקים יש בחלב לפני הפסטור לא היית נוגע במוצרי חלב עזוב אותך וצא מזה בכל דבר יש חיידקים ואפילו במים אז תפסיק לחשוב על זה כי לפעמים משתמשים בחיידקים כדי לעשות מוצרים וזה מתחיל במוצרי חלב למיניהם דרך גבינות מסריחות ועד לבירה ואלכוהול כשלמעשה האלכוהול זה התוצר של החיידקים אז אם אתה אוהב אלכוהול או בירה או גבינות קשות ומסריחות ויש עוד הרבה מוצרים, בתחלס אתה אוהב חרא של חיידקים או כמו שאתה אומר ההפרשות שלהם  בגדול מסכים איתך, אבל...! יכול להיות שבבישול של הבשר בתבשיל זה יותר רלוונטי כי חימום בטמפרטורות גבוהות אכן הורג חיידקים. הבעיה היא בעיקר באפייה/צלייה/טיגון שבהם זה שאתה שם דג בתנור (למשל) למשך 20 דק' על 180 מעלות לא אומר שהטמפרטורה הפנימית של הדג מגיעה ל180 מעלות. כי אם זה היה קורה, הדג היה מתייבש והופך ללא אכיל. בישול בטמפרטורה גבוהה למשך זמן יותר רלוונטי לביצים, ופחות לבשר בקר, עוף או דג. יש חיידקים "טובים" ויש חיידקים "רעים". למרות שיש מחקרים שמצביעים כי חשיפה לחיידקים "רעים" מגבירה את החיסון לאותו חיידק, אני מעדיף להימנע מחיידקים כאלה, שלא לדבר על פרזיטים, ולכן אם אני לא בטוח ב-100% שאני הורג את החיידקים אני פשוט מוותר על המזון הזה.
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 12, 2020, 12:19:06 PM על ידי Israel Y
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הודעות: 4207
|
|
 |
|
|
תיקון קל לכל מי שחושב שבישול הורג הכל....
שימו לב מה שמסוכן הוא לא הטפיל עצמו אלא ההפרשות שלו (ברוב המקרים) בהפרשות יש חיידקים ואילו מכפילים את כמות שלהם בכל 20 דקות. וההפרשות של החיידקים בזמן ההכפלה מסוכנת לאדם מאד. בבישול - כל החיות אכן מתות אבל לא הן מהוות סכנה (עובדה שיש אנשים שאוכלים אותם כל הזמן) זה סתם מגעיל. ההפרשות אינן מתנקות בבישול ועוברות אלינו בזמן האכילה. ( אם יש חיידק אחד הוא יהיה 2 אחרי 20 דקות - עכשיו תכפילו במיליונים....)
דוגמא נוספת - למה אסור להפשיר אוכל פעמיים או לשמור יותר מידי זמן במקרר ? החיידקים האילו יכולים להתפתח מעל 5 מעלות בצורה טובה, מתחת לזה הן מאטות את הקצב משמעותית עד לעצירה, אבל !!! ברגע שהטמפרטורה תעלה שוב תתחיל החלוקה וההפרשה. לכן אין בעיה להפשיר אוכל גם 200 פעם אם תמצאו דרך למנוע מהחיידקים לזהם את האוכל (נניח שהיה אוכל סטרילי ב- 100% וסביבה סטרילית ב- 100%.
בקיצור, הלך לי התאבון. בי
מור בוא אני יחדש לך משהו שאתה יודע שום חיידק לא יכול לחיות מעבר ל-73 מעלות וכל בישול עובר את הטמפרטורות האלה ובהרבה אז נכון שאחרי בישול אין חיידקים אבל יש את כל מה שנשאר מהם בכל דבר ובעיקר במוצרי חלב דגים ובשר יש שאריות חיידקים או חיידקים מתים אם היית יודע כמה חיידקים יש בחלב לפני הפסטור לא היית נוגע במוצרי חלב עזוב אותך וצא מזה בכל דבר יש חיידקים ואפילו במים אז תפסיק לחשוב על זה כי לפעמים משתמשים בחיידקים כדי לעשות מוצרים וזה מתחיל במוצרי חלב למיניהם דרך גבינות מסריחות ועד לבירה ואלכוהול כשלמעשה האלכוהול זה התוצר של החיידקים אז אם אתה אוהב אלכוהול או בירה או גבינות קשות ומסריחות ויש עוד הרבה מוצרים, בתחלס אתה אוהב חרא של חיידקים או כמו שאתה אומר ההפרשות שלהם  בגדול מסכים איתך, אבל...! יכול להיות שבבישול של הבשר בתבשיל זה יותר רלוונטי כי חימום בטמפרטורות גבוהות אכן הורג חיידקים. הבעיה היא בעיקר באפייה/צלייה/טיגון שבהם זה שאתה שם דג בתנור (למשל) למשך 20 דק' על 180 מעלות לא אומר שהטמפרטורה הפנימית של הדג מגיעה ל180 מעלות. כי אם זה היה קורה, הדג היה מתייבש והופך ללא אכיל. בישול בטמפרטורה גבוהה למשך זמן יותר רלוונטי לביצים, ופחות לבשר בקר, עוף או דג. יש חיידקים "טובים" ויש חיידקים "רעים". למרות שיש מחקרים שמצביעים כי חשיפה לחיידקים "רעים" מגבירה את החיסון לאותו חיידק, אני מעדיף להימנע מחיידקים כאלה, שלא לדבר על פרזיטים, ולכן אם אני לא בטוח ב-100% שאני הורג את החיידקים אני פשוט מוותר על המזון הזה. בסופו של דבר כל אחד יעשה כפי שנראה לו לנכון ודווקא אני מהמחמירים חושב שאין עם זה בעיה ודרך אגב יש מד טמפרטורה שדוחפים לתוך המזון כדי לדעת באיזו טמפרטורה הוא נמצא מציע לך לקנות אחד כזה כנראה שתתפלא באיזו טמפרטורה נאפה הדג שלך מבפנים 
|
-------------------------------
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
הודעות: 5786
|
|
אלון, אני מאלה שמשתמשים במד חום כזה... האמת היא שהטמפרטורות הפנימיות לא גבוהות בכלל. לצורך העניין, כדי שסטייק יגיע למידת עשייה מדיום-וול, אסור שיעבור במדידה פנימית את ה-60°... דג או בשר שיגיעו לטמפרטורה פנימית של 100° לא יהיו ראויים למאכל
|
|
|
|
|
אלון, אני מאלה שמשתמשים במד חום כזה... האמת היא שהטמפרטורות הפנימיות לא גבוהות בכלל. לצורך העניין, כדי שסטייק יגיע למידת עשייה מדיום-וול, אסור שיעבור במדידה פנימית את ה-60°... דג או בשר שיגיעו לטמפרטורה פנימית של 100° לא יהיו ראויים למאכל
אני מניח שגם לך הסו וויד שינה את החיים  מאז שהתחלתי להשתמש הסטייקים, וכל בשר באופן כללי, יוצאים בהרבה יותר טוב ובמידה עשייה מדויקת ביותר
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
הודעות: 1161
|
|
אני מדבר על זה כבר זמן מה. מעולם לא ראיתי טפילים עד השנה, אולם השנה הם היו ללא סוף. עוד לפני הקיץ, בכל הדגים שתפסתי היו טפילים, לפעמים בכמויות שהדג פשוט נשאר בים, נתרם למישהו. לפעמים ישר לזבל. היו טפילים כאלו בחלל הבטן, חלקם מחופרים כבר בבשר, בכל האיברים הפנימיים ואף בזימים. הם היו בכל הטורפים שתפסתי: דוראדו, טוניות, פלמידות, בייבי אינטאסים, לוקוסים.... למעשה אם אני חושב על זה רק חזיר ים אחד שקיבלתי משמעון היה נקי מהם.
שנה מסוייטת.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
|