פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   זהירות עם אכילת כריכי טונה בחוץ - הרעלת מזון בארומה (התווסף הסבר מדעי על התופעה) |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: זהירות עם אכילת כריכי טונה בחוץ - הרעלת מזון בארומה (התווסף הסבר מדעי על התופעה) (נקרא 3617 פעמים) |
הדפסה |
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
הודעות: 39113
|
|
 |
|
|
אכלו סנדוויץ טונה בארומה ת"א וחטפו חזק... "אכלו אותה" תרתי משמע. הובהלו לבית חולים במצב לא פשוט. אחד האתרים בו פורסם העניין - https://www.mako.co.il/news-israel/2019_q4/Article-a00651ec2b0dd61027.htmחשוב לנו להיות ערים לכך מכמה סיבות: 1. טונה זה דג. בשר דג שעמד יותר מידי זמן בחוץ ואפילו במקרר - יכול להתקלקל ולהיות מסוכן. 2. עדיף להימנע מלאכול טונה מחוץ לבית, אין לנו מושג כמה זמן היא עמדה על המדף בתוך הסנדוויץ. 3. ככלל, אם מזמין דג במסעדה, לא מתבייש וניגש לראות ולבחור את הדג - בודק בשר, צבע זימים ועיניים מתוך הכתבה - אכלו סנדוויץ טונה בארומה ת"א ואושפזו עם הרעלה קשה 2 סועדים בסניף של ארומה תל אביב הובלו לבית החולים לאחר שחשו ברע בעקבות כריך טונה שאכלו. "מדובר בהרעלת מזון נדירה יחסית כתוצאה מאכילת בשר דגים, שסימניה דומים להתקפה אלרגית", הסביר הרופא שטיפל בהם בבית החולים. הרשת בתגובה: "בעת יציאת המנות מהסניף פעלו העובדים על פי הכללים". האישה, שפונתה לאחר שאיבדה הכרתה, שוחררה בשעות הערב לאחר שחל שיפור במצבהתקרית חריגה בסניף ארומה תל אביב: אישה כבת 41 וגבר בן 34, שלטענתם אכלו כריכי טונה וסלט בסניף הרשת בדרך בגין שבתל אביב, אושפזו אתמול (שלישי) כשהאישה במצב קשה - כתוצאה מהרעלת מזון. בשעות הערב שוחררה המטופלת לביתה, לאחר שחל שיפור משמעותי במצבה. השניים הובלו לבית החולים כשמצב האישה מוגדר קשה מאוד, לאחר שאיבדה את הכרתה ובמצב של שוק עמוק. הגבר הגיע במצב קל עם כאב ראש ודפיקות לב מואצות "השניים הגיעו בעקבות תגובה אלרגית חריפה בשם 'הרעלת מזון סקרומבואידית', שמקורה בהרעלה מדג הטונה אותו אכלו", סיפר ד"ר דניאל טרוצקי, מנהל המחלקה לרפואה דחופה במרכז הרפואי איכילוב. "מיד עם הגעתם, הענקנו לשניים טיפול מתאים שמיד הטיב עם מצבם והם החלו להתאושש". "מדובר בהרעלת מזון נדירה יחסית כתוצאה מאכילת בשר דגים, שסימניה דומים להתקפה אלרגית", הוסיף. "הסימפטומים עלולים לכלול כאבי ראש, דפיקות לב, אודם עורי משמעותי, סחרחורת, בחילות, כאבי בטן, שלשולים, קוצר נשימה ובמקרים נדירים אף מוות". המקרה פורסם לראשונה בחדשות 13. מרשת "ארומה" תל אביב נמסר בתגובה לפרסום: "לאחר בדיקה ראשונית של המקרה אנו למדים כי אל סניף אחד של הרשת הגיעו שתי תלונות בגין מנת טונה שיצאה מהסניף בטייק אווי. איננו יודעים מה כמה זמן עבר מעת קבלת המנה עד אכילתה ובאילו תנאים נשמרה המנה בכל אותו זמן. חשוב לציין שבעת יציאת המנות מהסניף פעלו העובדים על פי הכללים. הרשת ממשיכה ובודקת את המקרה וממתינה לתוצאות המעבדה שנשכרה לשם כך".
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 17, 2019, 10:21:06 AM על ידי Kobiarava
|
|
-------------------------------
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
הודעות: 5786
|
|
היום שמעתי מומחה לרעלים שהסביר את הסיפור. מסתבר שבדגים ממשפחת הקוליסיים- מקרלים, טונות ודומיהם, קיימת תופעה של היווצרות הרעלן היסטמין (שגורם להרעלה דמויית אלרגיה חריפה) במצבים בהם הדג לא מצונן בצורה ראויה לאחר שנידוג, לכן מקור ההרעלה יכול בהחלט להגיע כבר משלב הדיג, ולא מרשת בתי הקפה או מהטונה בשלב הסלט... הדג במקרה כזה לא נראה מקולקל, לא מריח רע או כל סימן אחר, וניתן לזהות את הנוכחות של הרעלן רק בבדיקת מעבדה. בהחלט חומר למחשבה גם מבחינתנו הדייגים...
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 523
Buri buri vien to papa
|
|
היום שמעתי מומחה לרעלים שהסביר את הסיפור. מסתבר שבדגים ממשפחת הקוליסיים- מקרלים, טונות ודומיהם, קיימת תופעה של היווצרות הרעלן היסטמין (שגורם להרעלה דמויית אלרגיה חריפה) במצבים בהם הדג לא מצונן בצורה ראויה לאחר שנידוג, לכן מקור ההרעלה יכול בהחלט להגיע כבר משלב הדיג, ולא מרשת בתי הקפה או מהטונה בשלב הסלט... הדג במקרה כזה לא נראה מקולקל, לא מריח רע או כל סימן אחר, וניתן לזהות את הנוכחות של הרעלן רק בבדיקת מעבדה. בהחלט חומר למחשבה גם מבחינתנו הדייגים...
תודה על המידע קובי  למדתי..
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הודעות: 4207
|
|
יצא לי לעבוד תקופה קצרה בחברה שמספקת לארומה את כל המזון אני יכול לומר לכם בוודאות שלפחות במחסנים ובהובלה יש קירור והקפדה מטורפת על המזון רוב הסיכויים שהקלה קרתה כנראה בסניף המדובר אבל לא נפסלת האפשרות שהדג היה מקולקל עוד כשדגו אותו כמו שציין קובי
|
-------------------------------
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
הודעות: 5786
|
|
מזעזע. זילזול בחיי אדם, ולא בפעם הראשונה, מביא לסיכון חיים ופסיעה קלה ממוות. מיד זה מזכיר לי את תינוקות רמדיה, את הפל-קל, אסון המכביה, קריסת עמודי התאורה בהר הרצל.... יאללה, חפיף, יאכלו את הטונה, מה יקרה....
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
הודעות: 5786
|
|
 |
|
|
הרעלת היסטמין (הרעלה סקרומבואידית) - או מה קרה בקפה ארומה? כתב: ד"ר דרור בר-ניר מסגל מדעי החיים במחלקה. ב- 15.10.19 הגיע זוג לארוחה באחד מסניפי ארומה בתל-אביב. הוא הזמין כריך והיא הזמינה סלט. בשניהם הייתה טונה מיובאת של חברת ויליגר (לא מקופסת שימורים). תוך כדי הארוחה החלו להתפתח אצל שניהם תסמינים דמויי אלרגיה - פריחה וגרד בעור, צריבה בלשון ובשפתיים, ירידה בלחץ דם וקוצר נשימה. הם הובהלו לבית החולים איכילוב, טופלו בתרופות נוגדות אלרגיה ויצאו מכלל סכנה. בדיעבד, הסתבר שבטונה שאכלו הצטברה כמות גדולה של היסטמין. היסטמין הוא תרכובת אורגנית חד-אמינית שאצלנו בגוף מאוחסן ומופרש מתאי פיטום (תאי Mast - תאים של מערכת החיסון - שמשתתפים בתגובה של מערכת החיסון לחומרים המוגדרים כאלרגנים - מעוררים תגובה אלרגית. כאן לא היה מדובר בתגובה אלרגית, אלא בתגובה שמזכירה אלרגיה בגלל חומר הביניים המשותף - ההיסטמין. שבמקרה זה לא הגיע מתאי הפיטום אלא נספג ממערכת העיכול. לפעמים, כשכמות ההיסטמין גדולה, ההרעלה יכולה לסכן את חיי האוכלים. הרעלת היסטמין (או הרעלה סקרומבואידית) נגרמת בדרך כלל מאכילת דגים אך יכולה לנבוע גם ממקורות מזון אחרים. Scombridae (קוליסיים בעברית) הוא השם המדעי של משפחת דגי ים הכוללת את הטונה, הבוניטו והמקרל. אז איך הגיע ההיסטמין לטונה או לדגים אחרים שעתירים בהיסטידין, כמו מקרלים או סרדינים, שלפעמים גורמים גם הם להרעלה כזו? הוא נוצר בה על ידי חיידקים מפרקים, שמקורם במערכת העיכול של הדגים, חיידקים אלה משתייכים למינים רבים - Proteus morganii, Clostridium perfringens, Enterobacter aerogenes, Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis, Vibrio alginolyticus ורבים אחרים שיכולים להתמיר את החומצה האמינית היסטידין, שהיא אחת מאבני הבניין של חלבוני הדג בעזרת האנזים דקרבוקסילז ההיסטידין, להיסטמין. פעילות אנזימתית זו מתרחשת בצורה אופטימלית בטמפרטורת של 25-20 מעלות, ונמנעת כליל אם הדגים נשמרים בקרור מתאים, של 5 מעלות ומטה, לאחר הדייג. משרד הבריאות סגר באופן זמני את המסעדה, ואנשיו בודקים היכן בשרשרת הייצור הטונה לא אוחסנה בטמפרטורה מתאימה. בהתאם לממצאים יוחלט איך לטפל כדי למנוע מקרים כאלה בעתיד. מקור התמונה של הטונה: U.S. National Oceanic and Atmospheric Administration  
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 17, 2019, 10:16:31 AM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הודעות: 4207
|
|
חדש בארומה קפה ורופא ניתן להגדיל בשקל תשעים לטופס 17!!! 
|
-------------------------------
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 1269
|
|
חדש בארומה:
כריך טונה
אתה אוכל כאן?
או לוקח לאישפוז יום?
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הודעות: 4207
|
|
אחי די נמאס לי מהחיים איפה אתה אני בא אלייך ונדבר על זה אני בארומה אוכל כריך טונה 
|
-------------------------------
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הודעות: 4207
|
|
האלו גילה? זה מיקו חבר של צ'רלי הוא בבית חולים ולא יודעים מה יש לו הוא אכל כריך טונה בארומה
|
-------------------------------
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הודעות: 4207
|
|
ארומה שלום שלום אני רוצה להזמין חיסול 
|
-------------------------------
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
הודעות: 5786
|
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הודעות: 4207
|
|
טונה שר היום למטופלת בבית החולים גם זה יעבור 
|
-------------------------------
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הודעות: 4207
|
|
נמצא הפתרון לתעלומת הטונה דיג מכר למסעדה אבונפחא בטענה שזה טונה 
|
-------------------------------
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|
|
|
|