לחץ למעבר לחנות האתר
תודה למועדון הדייג גנאדי על התמיכה בפורום הדיג הספורטיבי
דף הבית פורומים

כניסה לחברים רשומים

ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.
 
 


מי מחובר כעת

241 אורחים, 0 משתמשים
סך הכל משתמשים: 7539
סך הכל הודעות: 425048
סך הכל דיונים: 35251
סך הכל קטגוריות: 8
סך הכל פורומים: 53
בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
| | |-+  דייג מכרל
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: דייג מכרל  (נקרא 3827 פעמים) הדפסה
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 12523

052-3770519

בעניין: דייג מכרל
« הגיב #15 ב- : ינואר 10, 2018, 22:04:47 PM »
אמיתי שאלה ברשותך
מה זה טרמוקלינה ?
 IP: [ מחובר ]
אמיתי

חבר פורום
****

מנותק מנותק

גיל: 40

הודעות: 430

בעניין: דייג מכרל
« הגיב #16 ב- : ינואר 10, 2018, 23:43:24 PM »
 הטרמוקלינה היא השכבה בה מים עליונים נפגשים עם מים תחתונים
במים העליונים יש הרבה חמצן בגלל הגלים והקרבה לאויר
 
ובשכבה התחתונה יש טמפרטורה נוחה ויחסית יותר קבועה מהעליונה
אז מה שקורה במפגש בניהם יש הרבה חמצן והטמפרטורה טובה אז הדגים אוהבים להיות שם בעיקר הפלנגטון שנודד בעמוד המים
 
בלילה הפלנקטון יעמוד בצפיפות יחסית על הטרמוקלינה  ובזכות הפלנקטון כל שרשרת המזון מגיעה  מקרלים, קלמארי והחרב

באילת היא כמעט תמיד ב50 מטר בגלל הזרמים והעומק

זה כמו זהבה ושולשת  הדובים לא חם מידי ולא קר מידי בדיוק נכון /טמפרטורה נוחה ומספיק חמצן

אגב גם בכינרת יש טרמוקלינה
 IP: [ מחובר ]
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 12523

052-3770519

בעניין: דייג מכרל
« הגיב #17 ב- : ינואר 10, 2018, 23:51:58 PM »
הטרמוקלינה היא השכבה בה מים עליונים נפגשים עם מים תחתונים
במים העליונים יש הרבה חמצן בגלל הגלים והקרבה לאויר
 
ובשכבה התחתונה יש טמפרטורה נוחה ויחסית יותר קבועה מהעליונה
אז מה שקורה במפגש בניהם יש הרבה חמצן והטמפרטורה טובה אז הדגים אוהבים להיות שם בעיקר הפלנגטון שנודד בעמוד המים
 
בלילה הפלנקטון יעמוד בצפיפות יחסית על הטרמוקלינה  ובזכות הפלנקטון כל שרשרת המזון מגיעה  מקרלים, קלמארי והחרב

באילת היא כמעט תמיד ב50 מטר בגלל הזרמים והעומק

זה כמו זהבה ושולשת  הדובים לא חם מידי ולא קר מידי בדיוק נכון /טמפרטורה נוחה ומספיק חמצן

אגב גם בכינרת יש טרמוקלינה
תודה על ההסבר המפורט והמלמד
עד היום לא ידעתי שכך קוראים לזה אבל כמו שאתה אומר גם בכינרת זה קיים ואם אני לא טועה זה קורא בעומק של 20 מ. +-
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

בעניין: דייג מכרל
« הגיב #18 ב- : ינואר 13, 2018, 08:56:22 AM »
אמיתי, תודה על המאמר המפורט  אתה בסדר
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: דייג מכרל
« הגיב #19 ב- : ינואר 15, 2018, 18:09:21 PM »
כמה טיפים לדייג מקרלים

הציוד :סט לג׳יג

מבנה הריג מלמעלה למטה :
/
סטיק לייט
/
סביקי  שש קרסים בגודל מתאים לגודל  המקרלים
/
סטיק לייט
/
חוט נילון של לפחות שני מטרים
/
משקולת של 200 גרם (משקל גדול יקטין את המקרה של הפלונטרים )

השיטה :

עוגנים בלילה ללא ירח בנקודה עדיף במקום שידוע שהמקרלים מסתובבים

 יש זרמים שנושאים איתם פלנקטון  שמביא אחריו את המקרלים

נזהה  זרמים עם אקו סאנודר שיש לו גם מד טמפרטורה יהיה שינוי גם ממש של מעלה או כמה מעלות בודדות

וצריך להיסתכל למים לחפש פלקטון ( רואים ממש כמו זחלים ותולעים זה יראה ממש כמו להקה של ברחשים ויש גם חלק זוהרים במגע )
ואיפה שגילנו  את הפלקטון ננסה להישאר על הטמפרטורה הזאת (עם עוגן ) הזרם נושא את הפלקטון בים

מזכיר יצאנו  לדוג בלילה ללא ירח, אנחנו למעשה הופכים להיות הירח צריך תאורה חזקה מכוונת למים ככה הפלקטון ימשך אלינו וישאר
באזור הסירה וגם המקרל נמשך לאור ולא רק, למעשה כל שרשרת המזון יכולה לבקר אותנו, (להוריד מקרל חי יכול להפתיעה לטובה)
* לתאורה עדיף להישתמש במצבר של צרכנים עם יש ולא של המנוע !

להכין רוסה או צ׳אם ולזרוק למים מדי פעם חופן זה יצור מקור של אוכל ויגרום למקרלים עוד סיבה לבלות ליד הסירה
ויכניס אותם למצב של בולמוס אכילה

מתכון לרוסה / צ׳אם למקרלים :

דלי של צבע

שש או שמונה כיכרות של לחם ישן

שנייים  שלושה קילו של חול (החול יגרום לצ׳אם לשקוע)

ודגים או שאריות של דגים, עדיף דגים עם בשר שמן וכמה שיותר דגים,  יותר טוב אבל אם כול מה שיש זה למשל שתיי קופסאות טונה זה גם טוב

להוסיף מים על הכול ולהגיע למרקם של דייסה (מה שאומר לערבב טוב מאוד הכל )

אני משתמש בכף קמח /כף של הפיצוחים לזרוק למים ככה לא מתלכלכים ולא מלכלכים את החכות והרולרים

התכניקה של הדייג :

פותחים קשת ונותנים לסביקי לרדת

מסתכלים על החוט יוצא ומתרגלים לקצב יציאה שלו, המקרל לרוב יתפס בירדה ואז החוט יאט או אפילו יעצור  נסגור את הקשת (נשתדל לזכור את הגובה שהוא נתפס זה יכול להיות דינמי ומה שנקרה אפשר ״להכריז״ על הגובה לחברים )

אחרי שיש דג או דגים נשתדל לשמור על מתח בחוט למנוע פלונטרים די מהר ״תופסים יד״ ואפשר להעריך כמה דגים יש לנו על הסביקי
אני מקפיץ בתנועות קלות המקרל אוכל דגים קטנים / זחלים שלא זזים כול כך מהר ודי מסתמכים על הזרמים שישאו אותם אז העבודה עם החכה לא צריכה להיות חזקה וגדולה מספיק הקפצות קטנות ועדינות ככה נדמה את האוכל של המקרל בצורה טובה
 
אפשר בנוסף ללכת לאורך הסירה ולמלא את כל הסביקי  ואז נתחיל לגלגל למעלה לא בקצב מהיר שש מקרלים שמנים על הסביקי מושכים חזק ובדרך כלל העל חזור קטן יחסית בקרסים (לשיחרור מהיר )

טוב הגענו עם הריג לדופן הסירה

ופה בא לביטוי הריג מזכיר שהוא בנוי מסביקי ותוספת של שניי מטרים חוט נילון  

וזה כדי לעבוד בנוח ובבטחה, שש קרסים ושש מקרלים משתוללים וידיים חלקות מהריר שהם מלאים בו זה מתכון לקרס בגוף

מרימים את הריג ומשאירים את המשקולת במים היא דואגת לחוט מתוח והמקרלים יהיו תלויים כמו על חבל כביסה וככה יהיה לנו קל להוריד אותם וחלק אפילו  יפלו לבד והכל בשליטה

 איך עושים את זה :לדוגמה דגנו על דופן שמאל אז נלך אחורה לדופן ימין ונניח את המקל בסטנד של דופן ימין ואז נוצר מצב שהדגים תלויים מעל הסיפון מולנו והחוט מתוח (המשקולת עוד במים ) ויש לנו שתי ידיים פנויות

עוד שיטה זה להעביר את החוט במעיין וו בדופן הנגדית שבה דגנו אבל שהוו יהיה תלוי מעל החכה למשל בקונזולה ואז המקל יעמוד בניצב וגם לא יתכופף מהדגים שמשתוללים (לשיטה הזאת לא צריך סטנד )

אפשר להישתמש בכלי לשחרור מהיר אני מעקם מברג ישן או מוט נירוסטה למעיין וו ואז תופס את הקרס ונותן ניעור והדג  יתנתק מהקרס מזכיר  שעדיף שהעל חזור יהיה קטן  מכיר שיש  גם מכשיר יעודי

יופי אז יש לנו מלא מקרלים על הסיפון זה הופך אותו לחלק והסיפון לא המקום הכי טוב לשמור אותם
 אז מכינים צידנית מראש עם קרח ומי ים (המלח במי ים יכול להוריד לטמפ׳ יותר נמוכה מאפס ) ככה המקרלים נשמרים טריים למאכל וגם אני מאמין שהשוק פרייז הורג אותם בצורה יותר הומנית
 
העונות הטובות זו העונות מעבר אבל האביב יותר חזק

רציתי לרשום כמה טיפים בסוף יצא סוג של מאמר  חם
אני פשוט מאוד אוהב את הסוג דייג הזה

אני יוצא לכמה פעמים ספורות בעונה  וממלא את המקפיא במקרל לפתיון לעונה שלמה וחלק נותן לחבר שמעשן אותם פצצה
עדיף לא לאכול יותר מידי הבנתי שיש במקרל  כמות גדולה יחסית  של כספית


*** זהו עכשיו לקחת הכול בערבון מוגבל,
כי את כל מה שרשמתי פה למדתי מהדייג בים האדום אבל אני מניח שאפשר להשליך על הים התיכון***

מאמר... ועוד איזה מאמר!
יישר כוח אמיתי על ההשקעה בתשובה שיצאה בהחלט מאמר מפורט ומקצועי לדיג מקרלים...
ללא ספק מורגשים כאן הרבה ידע ונסיון.
נתת לא רק את הקטע הטכני אלא גם הרבה מסביב שמסייע להבנת ההגיון שבשגעון...
היה מהנה ומעניין אתה בסדר
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
ארז.ד.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 43

הודעות: 1182

בעניין: דייג מכרל
« הגיב #20 ב- : ינואר 24, 2018, 18:28:08 PM »
מאמר מעניין ומסקרן ממש , תודה על הזמן שהקדשת להשקיע בו כל כך  אתה בסדר
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: דייג מכרל
« הגיב #21 ב- : ינואר 26, 2018, 03:13:49 AM »
הטרמוקלינה היא השכבה בה מים עליונים נפגשים עם מים תחתונים
במים העליונים יש הרבה חמצן בגלל הגלים והקרבה לאויר
 
ובשכבה התחתונה יש טמפרטורה נוחה ויחסית יותר קבועה מהעליונה
אז מה שקורה במפגש בניהם יש הרבה חמצן והטמפרטורה טובה אז הדגים אוהבים להיות שם בעיקר הפלנגטון שנודד בעמוד המים
 
בלילה הפלנקטון יעמוד בצפיפות יחסית על הטרמוקלינה  ובזכות הפלנקטון כל שרשרת המזון מגיעה  מקרלים, קלמארי והחרב

באילת היא כמעט תמיד ב50 מטר בגלל הזרמים והעומק

זה כמו זהבה ושולשת  הדובים לא חם מידי ולא קר מידי בדיוק נכון /טמפרטורה נוחה ומספיק חמצן

אגב גם בכינרת יש טרמוקלינה

תוספת מאירת עיניים למאמר היפיפה... אתה בסדר
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!
Top