פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   דגי מים מתוקים - לאכול או לא לאכול, שאלה של טעם |
עמודים: [1] 2 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: דגי מים מתוקים - לאכול או לא לאכול, שאלה של טעם (נקרא 7260 פעמים) |
הדפסה |
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 1371
|
|
אתחיל מזה שלמרות שאני נוהג לשחרר את כל הדגים בכינרת ובירדן, אין הכוונה פה להטיף לכאן או לכאן. אני יודע שיש כאלו שעושים מהביניות מרק דגים, או קציצות, והקצב שלי ישמח לשפמנון שמנמן, אז רציתי לשמוע מאלו שכן לוקחים דגי מים מתוקים למאכל (בניות, עדדים, שפמנונים, סרדינים...וכולי), מה הם עושים איתם. למי שתוהה למה השאלה, הבן שלי שאל אותי למה לא הבאתי לו את העדדים לאכול  גיל
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 07, 2017, 18:05:58 PM על ידי Gh99
|
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
הודעות: 4555
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
מצטרף לשאלה של הבן שלך 
|
-------------------------------
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
|
Catch & release מארט 
|
-------------------------------
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
הודעות: 4555
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
Catch & release מארט  לא רק  בטוח שיש עוד גורמים.. למה בים התיכון לוקחים כמעט כל מה שזז ? 
|
-------------------------------
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
|
Catch & release מארט  לא רק  בטוח שיש עוד גורמים.. למה בים התיכון לוקחים כמעט כל מה שזז ?  אני אף פעם לא לוקח - אצלי זה עניין של השקפת חיים...איש איש באמונתו יחיה... מארט 
|
-------------------------------
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 1371
|
|
לא רציתי להיכנס לדיון של לשחרר או לא לשחרר. רוב או כל הדייגים שאני מכיר משחררים דגי מים מתוקים, אבל דווקא בגלל זה שאלתי פה. יש הרבה מתכונים באתר לדגי מים מלוחים אבל לא למתוקים (אני מתעלם מהפורלים שנתפסים בבריכה או במקומות אסורים או ממושטים בחריימה, כי גם נעל בחריימה יוצאת טעימה). אני מאמין שיש כאלו שאוכלים גם אותם, ורציתי לשמוע מהם מה ואיך.
גיל
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 07, 2017, 17:41:21 PM על ידי Gh99
|
|
|
|
|
|
אישית מושטים אני או משחרר או לוקח לפתיון, ואוכל אותו רק אם הוא גדול(בטיגון), ביניות או משחרר או לוקח לפתיון, בכל אופן לא אוכל אותן כי הן קטנות, דגי המאכל העיקריים שאני מטרגט בארץ במים מתוקים הם שפמנונים שאני אוכל או במרק(אוחה - מרק דגים מזרח אירופאי) או בטיגון, וקרפיונים ואמור לבן שאותם אני בדרך כלל מטגן(אמור לבן בטיגון זה אחד הדברים הכי טעימים שאכלתי  ).
|
-------------------------------
"תן לאדם דג והוא יאכל כל היום, למד אדם לדוג והוא יאכל כל החיים" שפמנון 3.5 ק"ג,אמור לבן 2.8 ק"ג, טורפן ירבועי: 0.8 ק"ג, קרפיון 0.5 ק"ג, מושט 130 גרם, אבו נפחא בערך 3 ק"ג(חתיכת מפלצת אילתית...)
|
|
|
|
משחרר את כולם בדרך כלל...
ואם לקחתי אז מושטים זה נחמד לטיגון קצר (סטייל שניצל) ..טעעים מאוד...
|
-------------------------------
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
הודעות: 39113
|
|
אישית מושטים אני או משחרר או לוקח לפתיון, ואוכל אותו רק אם הוא גדול(בטיגון), ביניות או משחרר או לוקח לפתיון, בכל אופן לא אוכל אותן כי הן קטנות, דגי המאכל העיקריים שאני מטרגט בארץ במים מתוקים הם שפמנונים שאני אוכל או במרק(אוחה - מרק דגים מזרח אירופאי) או בטיגון, וקרפיונים ואמור לבן שאותם אני בדרך כלל מטגן(אמור לבן בטיגון זה אחד הדברים הכי טעימים שאכלתי  ). הערה ושתי שאלות... *הערה, ביניות אולי תפסת קטהות אך לעיתים הן גדולות של קילו פלוס, עם זאת - כולן מלאות עצמות. *שאלה ראשונה: אמורים - תפסת בשנה האחרונה? אילו גדלים? כנרת או ירדן? *שאלה שניה: אם אתה תופס, למה לא לשתף כשיש משהו מעניין, בדו"ח דיג?
|
-------------------------------
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
הודעות: 39113
|
|
גיל, אינני דייג מתוקים ובכל זאת אענה ממה שידוע לי: *עדדים: טעימים בטיגון וטעימים על האש (יצא לי לאכול מהם) *ביניות: לפי ידיעתי בלתי אכיל בגלל ריבוי עצמות וגם לא טעים במיוחד. משמש בעיקר לקציצות. לא ניסיתי, הכל ממה ששמעתי... *קרפיון: לא חסר עצמות, יש שמטגנים פרוסות ויש ששמים בתנור עם ירקות, יש גם קציצות (גפילטעפיש). לא אכלתי מאז גיל העשרה, לא זוכר את הטעם, *שפמנון: לא כשר אז מבחינתי לא מתאים, גם אם היה כשר לא הייתי אוכל - מגעיל אותי אוכל הבוץ הזה. *בורי וסרדין כנרת: כמו בורי ים וסרדין ים, מבחינת ההכנה. רק כי נראה לי הגיוני. *פורל: דג מצוין רק קשה לתפסו בטבע במקום שמותר, יש בבריכות.
אציין כי הרבה חבר'ה לא לוקחים ביניות וקרפיון בר, מתוך מחשבה על חשיבות שמירתם באגם ובירדן, אם יתמעטו וייכחדו, אין מאיפה להביא עוד...
|
-------------------------------
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 1371
|
|
תודה על התגובות, מסתבר שיש מה לעשות עם הדגים המתוקים. בניות גם אני הבנתי שמלאות עצמות ולא טעימות אבל לא ניסיתי. חוץ מזה, כמו שאמר רפי, הם דגי המשחק העיקריים אז עדיף לשחרר לשנה הבאה. שפמנונים, גם אותי מגעיל הרעיון, משום מה היה בבית הספר היסודי שלי שפמנון באקווריום, ומאז נראה לי שיש לי טראומה ממנו. לגבי העדדים, לפחות השנה לא נתקלתי בגדלים ששווים אכילה.
לגבי אמור, טרם נתקלתי בדג הזה בכינרת. לא יודע אם בכלל הם נתפסים בזרזור.
גיל
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
הודעות: 2897
מי שם? ....זוהר
|
|
התעסקות מעדיך להתעסק עם דג אחד או שניים מהים ( אם כבר מוציא ) שלרוב יהיו בגודל נאה יותר עם טעם עשיר יותר ( לטעמי) , מאשר כמות גדולה יותר של מושטים וכדומה.
|
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הודעות: 12523
052-3770519
|
|
טוב אגיד מה אני עושה 1.שפמנונים לא אוכל לא בגלל כשרות אלה בגלל הסלידה מהדג ולכן משחרר 2.קרפיון לא מטרגט בדרך כלל אם נתפס לרוב משחרר ולפעמים מביא לחברים אם היתה בקשה והדג מספיק גדול או שניכנס לתנור או חריימה או מעושן 3.ביניות משחרר מכמה סיבות הראשונה התדלדלות הדג במקורות המים וירידה משמעותית בגדילים שניתפסים והשניה דג מלא עמצות מתאים למרק דגים או קציצות שאת שניהם אני לא אוכל 4.סרדינים מטרגט רק ךפתיונות 5.מושטים לרוב יהיו עדדים לפעמים זנים אחרים נלקחים הביתה במידה ויש קמות וכודל מתאים כף יד ומעלה את המושטים אני עושה בדרך אחת שלדעתי הטעימה ביותר טיגון בשמן עמוק בליווי צ׳יפס ובירה קרה לגבי הניקיון אין בעייה יש שיטה מהירה וטובה לניקוי מצרף סרטון הסבר שהכנתי http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=17880.0
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 09, 2017, 21:37:34 PM על ידי צור.
|
|
|
|
|
|
ללא קשר לתפוס ושחרר- מושטים בציפוי קורנפלור, מלח ותבלינים בטיגון טעים מאד , לטעמי  ביניות- סיפור העצמות מטעה- לאחר טיגון כמו המושטים, הבשר יורד בקלות מהעצמות והוא די טעים. (לא משווה חלילה לדגי ים) קרפיון- רק במשקלים בין 1 ל2,3 ק"ג, צלי בתנור עם ירקות, והרבה תבלינים, סביר. בורי שתפסתי פעם בזרזור היה טעים מאד(בתנור). שפמנון לא מסוגל לחשוב אפילו על הרעיון, אך שמעתי מכאלה שכן אוכלים שמקלפים לו את העור ומטגנים וזה מעדן 
|
|
|
|
|
כשאני הולך לדוג בכינרת אני הולך רק על עדדי זה הדג שאני הכי אוהב בכינרת מטוגן כמובן  ולא תפסתי דברים אחרים בכינרת כי לא ניסיתי. ובים התיכון מה שאני תופס הולך היישר לקיבה הקטנה שלי  לא תופס מה שאני לא אוכל. ואם ניתפס בכל זאת משהו שאני לא אוהב אז משחרר אותו חזרה לחיים 
|
-------------------------------
מאור מזרחי
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2 3
|
|
|
|