לחץ למעבר לחנות האתר
תודה למועדון הדייג גנאדי על התמיכה בפורום הדיג הספורטיבי
דף הבית פורומים

כניסה לחברים רשומים

ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.
 
 


מי מחובר כעת

258 אורחים, 1 משתמש
rafi
סך הכל משתמשים: 7539
סך הכל הודעות: 425048
סך הכל דיונים: 35251
סך הכל קטגוריות: 8
סך הכל פורומים: 53
בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
| | |-+  מאמר להכנת בווילס ופופ אפ ביתי
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מאמר להכנת בווילס ופופ אפ ביתי  (נקרא 2629 פעמים) הדפסה
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 37

הודעות: 4375

מאמר להכנת בווילס ופופ אפ ביתי
« ב- : אפריל 04, 2017, 04:15:22 AM »
המאמר להכנת בווילס ופופ אפ ביתי:

הקדימה:

כל מה שמתעסק בתחום הקרפיונים יודע שנדרשת השקעה כספית לא קטנה.
וכן גם מבחינת פיתיונות ופידור אלו שמשקיעים נדרשים בהשקעת כסף רב בכל יציאה ויציאה רק על תחום הפידור.
בחודשים האחרונים החלטתי שאתחיל לעשות את הבווילס בעצמי אם לא את כל הכמות הנדרשת לפחות מחצית ממנה אכין בעצמי ומחצית אקנה.
ובסופו של דבר מדובר לא רק בחיסכון כספי אלא בצבירת ידע נוסף והרחבת הידע הכללי שמי שמכיר אותי יודע שאני תמיד שואף להתקדם וללמוד עוד ועוד על התחום וכך גם אתם.
הכנת בווילס היא דבר לא פשוט כל כך מכיוון שצריך לדעת ליצור תערובת שתהיה חזקה מספיק ויציבה על מנת שלא יוצרו סדקים בבצק וכמובן שתהיה ריחנית ותמשוך את הקרפיונים ולכן חשוב לדעת כמויות מדויקת של כל תוסף ריח שמוסיפים.
בנוסף לדברים האלו הקושי הנוסף הוא הכנת כמות, לאלו שמכינים ידנית ולא נעזרים בכלים ייעודיים זו תהיה עבודת פרך רצינית, וכמו כן גם לאלו שכן נעזרים זו עבודה לא פשוטה.
היתרון העיקרי בהכנת בווילס או פופ אפ ביתי מלבד חיסכון בעלויות היא שאתה יכול לבנות בעצמך מתכונים עם ריחות וטקסטורות שונים וכמובן גדלים שונים ואפילו צורות שונות.
מה שמאפשר לך להגדיל את ארסנל הפיתיונות והפידור שלך ולנסות דברים חדשים וכן גם לבדוק מה עובד ומה פחות.

חשוב לציין שלא אתן כאן כמויות והסברים מדויקים מכיוון שזו לא מטרת המדריך ובעיקר מכיוון שהמטרה היא שאתם תפתחו בעצמכם ותחשבו על רעיונות.
במדריך או מאמר זה אני אתן דגשים וכיוון וכמובן מוצרים שיכולים להקל את העבודה.




אז נתחיל.

כלים נדרשים:

אקדח בווילס- יש המון סוגי אקדחים מהפשוטים בלחיצה כמו אקדח סיליקון ויש את אלו שדוחסים בעזרת קומפרסור או חשמליים.
ניתן להשתמש גם באקדח סיליקון מה שחשוב הוא הפיות אפשר לרכוש פיות גם באיביי בקטרים שונים רק חושב לוודא שהם יתאימו לראש של האקדח שברשותכם.

האקדח משמש אותנו ליצירת נקניק בקוטר שאנו רוצים בצורה אחידה ודחוסה.





שולחן לחיתוך וגלגול בווילס- בעזרת השולחן אנחנו חוסכים מאיתנו גלגול ידני של כדורים שזה דבר מבחינתי אחד החשובים מפני שלגלגל עכשיו ידנית כמה קילו של כדורים זו מלאכה לא פשוטה ומעייפת.
בדומה לאקדח גם השולחן גלגול מגיע בקטרים שונים.
אני מציע לרכוש שולחנות בשתי קטרים שונים לפחות.
יש שולחנות גדולים ויש שולחנות קטנים משמע שולחן גדול יותר נקניקים נכנסים יותר כדורים במכה.



כפיות מדידה וספל מדידה- כפיות מדידה כמו בתחום האפייה בכדי למדוד כמויות מדויקות של תוספי הריח והאבקות השונות.
יש כפיות וספלים ייעודיים ואפשר גם לקנות סט כפיות וספל מדידה של אפיה.





בנוסף אנו צריכים קערה או פיילה גדולה.
וכמובן סיר גדול.
מגש גדול.
מסננת.
מספריים.


אלו הכלים החשובים ביותר זו רכישה חד פעמית שתמנע מכם לסבול ולעבוד שעות על גלגול וניקנוק רולים.

תוספי ריח:

אחד הנושאים החשובים ביותר בתחום הזה ובאופן כללי בתחום הקרפיונים הוא הריח.
יש היום בשוק עשרות אם לא מאות של סוגי תוספי ריח שונים של חברות שונות.
היום נושא ההכנה הביתית מאוד מפותח וחברות רבות מוציאות סדרות של תוספים ייעודיים להכנת בווילס.
כמובן שלא חייבים לרכוש כאלו ואפשר גם לאלתר בבית עם דבש,סילאן,תמצית וניל ועוד הרבה אופציות אחרות.
אני אישית ממליץ לרכוש לפחות כמה מה גם ששמים מעט מאוד.





אבקות:

בדומה לתוספי ריח גם כאן התחום רחב מאוד ויש אבקות ייעודיות להכנת בווילס ופופ אפ.
אבל שוב נושא זה פתוח ואפשר להשתמש באבקות קנויות של טרבוקו או בקמחים למיניהם.
הדבר העיקרי והחושב לציין הוא שבמידה ואתה מעוניינים להכין פופ אפים תצטרכו לרכוש אבקות ייעודיות לכך.
בנוסף רצוי מאוד לרכוש לפחות אבקה מבוססת פרוטאין.
יש חשיבות גדולה לפרוטאין בתערובת.



מצרכים נוספים:

ביצים- ביצים והרבה, על כל קילו של תערובת נדרשים 10 ביצים.


ועכשיו ניגש לאופן ההכנה.

אופן ההכנה:

שלב 1:

ראשית כל מתחילים מהנוזלים.
דבר ראשון שוברים את כמות הביצים (פר קילו).
מערבבים היטב כמו בהכנת חביתה.
לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים הנוזליים לפי הכמות הנדרשת.
כמובן שאם יש לכם תוספי ריח ייעודיים יהיה רשום על הבקבוק כמה ML פר קילו.
מערבבים את הכל יחד.
חשוב לציין אין להשתמש ולהוסיף מים למתכון אם חסר נוזל מוסיפים ביצה.



שלב 2:

לאחר מכן מתחילים להוסיף את המוצרים היבשים בכל פעם שמוסיפים חומר יבש מערבבים ורק לאחר מכן מוסיפים את המוצר הבא עד להגעה למרקם של בצק מעט דביק.
ללוש כמו שצריך את התערובת שהבצק יצא אחיד.




שלב 3:

שלב הבא לחלק את הבצק לגושים תלוי בכמות.
מחלקים ויוצרים נקניק באורך ועובי של תכולת האקדח שברשותכם.





שלב 4:

לאחר שטענתם את האקדח וחיברתם את הקוטר הרצוי לכם אתם מתחילים ליצור נקניקים.
על הנקניקים להיות באורך של שולחן הגלגול שלכם.
ברגע שהגעתם לאורך הרצוי חותכים עם המספריים את הנקניק ומניחים במגש.



שלב 5:

בשלב הבא אנו מניחים את הנקניקים על השולחן.
רצוי 2-3 נקניקים לא יותר, כמובן תלוי בגודל השולחן.
סוגרים את המכסה העליון של השולחן ומגלגלים אחורה קדימה פעמיים שלוש.
ובפעם השלישית נותנים משיכה עד הסוף קדימה בכדי לגלגל את כל הכדורים אל המגש.
כך עושים עם כל הנקניקים שיצרתם.
יש אפשרות ידנית כמו שציינתי להכין גם צורות שונות ולא עיגולים.



שלב 6:

שלב אחד לפני האחרון הבישול.
מרתיחים סיר מים ומכניסים את הכדורים פנימה חשוב מאוד לא לשים כמות גדולה מידי שלא ידבקו או לא יתבשלו בצורה אחידה.
המדד למוכנות הוא או 2-3 דקות או כשהם צפים למעלה.
בעזרת מסננת מסננים את כל המים ומניחים על מגש עם מגבת או נייר סופג.
נותנים להם להתקרר בערך כ 20 דקות.



שלב 7:

השלב האחרון הוא הייבוש.
לא צריך לייבש בחוץ בשמש אפשר גם במגשים בבית.
48 שעות ייבוש ולאחר מכן בכדי שלא יתקלקלו תארזו בשקיות ותכניסו למקפיא.
בכל פעם שתרצו להשתמש פשוט להוציא להפשיר לפני.

חשוב מאוד לדייק בכמויות אחרת הכדורים יתפוצצו ולא היו דחוסים מספיק בכדי להחזיק עמד במים.



סרטון הכנה שיכול לעזור לכם:

<a href="https://www.youtube.com/embed/0wupYgMCdUE" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/0wupYgMCdUE</a>

יש עוד המון מאמרים באנגלית וסרטונים במידה ותרצו.

לסיכום:

הכנת פיתיונות ביתית זה תחום בפנים עצמו.
תחום מאוד מעניין ורחב ואין כמו הרגשה טובה כשאתה מכין פיתיון או פידור וגם תופס בעזרתו.
כמו שציינתי הכנה ביתית מאפשרת לכם להכניס את הרעיונות והרעיונות שלכם לתוך המתכון.
לכן לא ציינתי והוספתי מתכונים.
תחום ההכנה הביתית צובר תאוצה אדירה בשנים האחרונות ואני התחלתי לקחת חלק ממנו בכדי ללמוד ולהעשיר את הידע האישי שלי בתחום הקרפיונים בכלל ובתחום הפיתיונות בפרט.
התכנון שלי הוא להגיע לרמה מספיק גבוהה ולצבור מספיק ידע להכין בווילס ופופ אפים מסוגים שונים ולפתח מתכונים ייחודיים.

עריכה אחרונה: אפריל 04, 2017, 17:37:15 PM על ידי itamar26
 IP: [ מחובר ]
Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 2761

0542-143064

בעניין: מאמר להכנת בווילס ופופ אפ ביתי
« הגיב #1 ב- : אפריל 04, 2017, 07:06:25 AM »
ב-2 מילים - "אתה תותח"

מארט  אתה בסדר
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 2761

0542-143064

בעניין: מאמר להכנת בווילס ופופ אפ ביתי
« הגיב #2 ב- : אפריל 04, 2017, 16:24:00 PM »
ב-2 מילים - "אתה תותח"

מארט  אתה בסדר
מאמר ברמה בינלאומית, 21 כניסות, ואין תגובות?!  וואלה לא יודע

אני יותר מבטוח שאם הייתם שואלים שאלות בעניין, איתמר היה עונה!

בזמן הקצר שאני נמצא בפורום, לי זה נראה כמו "כביש חד סיטרי".

מארט  אתה בסדר
עריכה אחרונה: אפריל 04, 2017, 16:46:34 PM על ידי Marat Matzkin
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
מאיר

חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 519

בעניין: מאמר להכנת בווילס ופופ אפ ביתי
« הגיב #3 ב- : אפריל 04, 2017, 17:52:54 PM »
שאפן איתמר על הצפת הנושא.
כמה הערות:
כמי שמכין את הבוילים בעצמי שנים רבות, לפתיון בלבד ולא לפידור, מעדיף להכין מנות של כ25 בלבד, בשני בישולים, ועוד מנות בטעמים שונים. כמויות גדולות לדעתי זה רק לפידור.
כמו כן מכין נקניקים דקים בקוטר 4-6 מ"מ אותם חותך למקטעים מכין מהם פלטס למילוי שרוולים ושקיות pva .
נכון מאד לא להוסיף מים, אך כן לערבב את כל "היבשים, קמחים," ורק אז להוסיף לנוזלים.
גם מצאתי שמוצלח יותר להוסיף טעמים, ריחות, לאחר הבישול, לפני הייבוש, לגלגל אותם בנוזל, אבקה, ולתת להתייבש.
בדיפים קנויים שזיף, וניל, טוטי פרוטי וכו' או נוזל אניס. פתל, דבש, ..
אני גם מנקב אותם בבית לאחר הבישול על ידי העברת קיסם שיניים הלוך חזור כך מיתר את הצורך בקדיחה בשטח בבויל קשה.
שמח באמת על העלאת הנושא, נמשיך לפתח ולהתעדכן.
מי שהכי אוהבים את הבוילס זה המפלצות המשופמות..
תמונה לדוגמה מהיום..
עריכה אחרונה: אפריל 04, 2017, 18:12:34 PM על ידי מאיר
 IP: [ מחובר ]
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 37

הודעות: 4375

בעניין: מאמר להכנת בווילס ופופ אפ ביתי
« הגיב #4 ב- : אפריל 04, 2017, 18:26:00 PM »
שאפן איתמר על הצפת הנושא.
כמה הערות:
כמי שמכין את הבוילים בעצמי שנים רבות, לפתיון בלבד ולא לפידור, מעדיף להכין מנות של כ25 בלבד, בשני בישולים, ועוד מנות בטעמים שונים. כמויות גדולות לדעתי זה רק לפידור.
כמו כן מכין נקניקים דקים בקוטר 4-6 מ"מ אותם חותך למקטעים מכין מהם פלטס למילוי שרוולים ושקיות pva .
נכון מאד לא להוסיף מים, אך כן לערבב את כל "היבשים, קמחים," ורק אז להוסיף לנוזלים.
גם מצאתי שמוצלח יותר להוסיף טעמים, ריחות, לאחר הבישול, לפני הייבוש, לגלגל אותם בנוזל, אבקה, ולתת להתייבש.
בדיפים קנויים שזיף, וניל, טוטי פרוטי וכו' או נוזל אניס. פתל, דבש, ..
אני גם מנקב אותם בבית לאחר הבישול על ידי העברת קיסם שיניים הלוך חזור כך מיתר את הצורך בקדיחה בשטח בבויל קשה.
שמח באמת על העלאת הנושא, נמשיך לפתח ולהתעדכן.
מי שהכי אוהבים את הבוילס זה המפלצות המשופמות..
תמונה לדוגמה מהיום..


תודה על המידע.
לגבי הכמויות לכן לא ציינתי כמויות רק נתתי דגשים.
לגבי הוספת התערובות ואז הנוזל זו טעות באופן כללי שתדע לך אבל תעשה איך שאתה רוצה.
ממה שאני עשיתי וממה שנאמר בכל מאמר טוב בחו"ל ההמלצה היא להתחיל בנוזל.
לגבי הריחות אם תשתמש בתוספים ייחודיים להכנת בווילס אתה תבין שהריח נתפס יפה מאוד בבישול.
כל תוספת שאתה שם אחרי זה היא פחות תיספג בתוכן הפנימי אלא תהיה ריחנית מבחוץ ולזמן מועט.
 IP: [ מחובר ]
מאיר

חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 519

בעניין: מאמר להכנת בווילס ופופ אפ ביתי
« הגיב #5 ב- : אפריל 04, 2017, 18:33:13 PM »
לא הבנת אותי איתמר.. קריצה
את היבשים מוסיף לביצים הטרופות,(עם טעם או בלי) אך מערבב אותם יחד
(את היבשים) בשקית נילון, ואז מוסיף לביצים , לאט לאט, תוך ערבוב.
לטעם, ריח, טוחן לאבקה במטחנה, גרעינים קלויים, פרחי אניס, פרג, זרעי כוסברה, המפ,
קינמון, מנסה....
 IP: [ מחובר ]
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 37

הודעות: 4375

בעניין: מאמר להכנת בווילס ופופ אפ ביתי
« הגיב #6 ב- : אפריל 04, 2017, 20:56:22 PM »
לא הבנת אותי איתמר.. קריצה
את היבשים מוסיף לביצים הטרופות,(עם טעם או בלי) אך מערבב אותם יחד
(את היבשים) בשקית נילון, ואז מוסיף לביצים , לאט לאט, תוך ערבוב.
לטעם, ריח, טוחן לאבקה במטחנה, גרעינים קלויים, פרחי אניס, פרג, זרעי כוסברה, המפ,
קינמון, מנסה....

צריך לערבב את החומרים הנוזליים ביחד בקערה ולאחר מכן להוסיף את התערובות היבשות לאט לאט ולבחוש עד לקבלת בצק אחיד.
כל דרך אחרת היא שגויה.
 IP: [ מחובר ]
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 12523

052-3770519

בעניין: מאמר להכנת בווילס ופופ אפ ביתי
« הגיב #7 ב- : אפריל 04, 2017, 21:53:23 PM »
לא דג קרפיונים אבל אין ספק שהמאמר הזה יעזור ויעשיר חברים אחרים
תודה על ההשקעה
והמידע
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 49

הודעות: 15290

יש אכילות ???

בעניין: מאמר להכנת בווילס ופופ אפ ביתי
« הגיב #8 ב- : אפריל 17, 2017, 09:34:09 AM »
לא הבנת אותי איתמר.. קריצה
את היבשים מוסיף לביצים הטרופות,(עם טעם או בלי) אך מערבב אותם יחד
(את היבשים) בשקית נילון, ואז מוסיף לביצים , לאט לאט, תוך ערבוב.
לטעם, ריח, טוחן לאבקה במטחנה, גרעינים קלויים, פרחי אניס, פרג, זרעי כוסברה, המפ,
קינמון, מנסה....

צריך לערבב את החומרים הנוזליים ביחד בקערה ולאחר מכן להוסיף את התערובות היבשות לאט לאט ולבחוש עד לקבלת בצק אחיד.
כל דרך אחרת היא שגויה.

כשאתה ננעל, אתה ננעל... דופק את הראש
מה שמאיר אומר (וגם צודק) זה שאת כול החומרים היבשים מערבבים ביחד לפני שמכניסים לנוזל ולא מכניסים אותם אחד אחד.
הדרך היעילה ביותר היא להכניס את כול החומרים היבשים לשקית, לנפח אותה ואז לנער עד שהכול מעורבב טוב טוב...
תמיד הערכתי את הרצון הטוב שלך והנכונות לכתוב ולשתף אבל קביעות נחרצות מהסוג של "כל דרך אחרת היא שגויה.", זה לא לעניין.
עם כול הכבוד, ויש כבוד, אני הכנתי בוייליס ביתיים ותפסתי עליהם לפני שנכנסת לתחום הדיג הזה בכלל והסדר אצלי היה הפוך.
היבשים היו מתערבבים בקערה ואליהם הייתי מוסיף את הביצה והדיפים ...
מעבר לזה, התהליך זהה...

לגבי ההצעה של מאיר בנוגע ל"תיבול" לאחר הבישול, אני מציע שלא תשלול על הסף.
הבויילים שאתה מכין מיועדים לפידור בעיקר ולא לעבודה על ההייר ריג.
אין צורך שהם יחזיקו ריח לכול כך הרבה זמן...
ערבוב דיפ במים וריסוס עם מרסס עציצים עושה את העבודה מצוין!
יש דייגים רבים שמכינים בויילים "פארש" כמו שהסברתי למעלה ולאחר מכן מכינים בויילים מרוכזים וגם הרבה יותר קשים שאותם הם מלבישים על ההייר ריג...

אין דרך אחת בלבד.
ואם אני לא טועה, זה היה ניקו שאמר לי פעם "תפתח את הראש, הדג ייפתח את הפה"...
נכון שיש את הקונצנזוס אבל צריך גם לנסות דברים חדשים ולשמור על ראש פתוח  אתה בסדר


-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
 IP: [ מחובר ]
Serg.konsta
חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: 36

הודעות: 122

בעניין: מאמר להכנת בווילס ופופ אפ ביתי
« הגיב #9 ב- : אפריל 23, 2017, 22:03:28 PM »
מי מהמנהלים יכול להוסיף את הפוסט למאמרים של הדיג במתוקים? 
 IP: [ מחובר ]
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 37

הודעות: 4375

בעניין: מאמר להכנת בווילס ופופ אפ ביתי
« הגיב #10 ב- : אפריל 24, 2017, 09:16:15 AM »
לא הבנת אותי איתמר.. קריצה
את היבשים מוסיף לביצים הטרופות,(עם טעם או בלי) אך מערבב אותם יחד
(את היבשים) בשקית נילון, ואז מוסיף לביצים , לאט לאט, תוך ערבוב.
לטעם, ריח, טוחן לאבקה במטחנה, גרעינים קלויים, פרחי אניס, פרג, זרעי כוסברה, המפ,
קינמון, מנסה....

צריך לערבב את החומרים הנוזליים ביחד בקערה ולאחר מכן להוסיף את התערובות היבשות לאט לאט ולבחוש עד לקבלת בצק אחיד.
כל דרך אחרת היא שגויה.

כשאתה ננעל, אתה ננעל... דופק את הראש
מה שמאיר אומר (וגם צודק) זה שאת כול החומרים היבשים מערבבים ביחד לפני שמכניסים לנוזל ולא מכניסים אותם אחד אחד.
הדרך היעילה ביותר היא להכניס את כול החומרים היבשים לשקית, לנפח אותה ואז לנער עד שהכול מעורבב טוב טוב...
תמיד הערכתי את הרצון הטוב שלך והנכונות לכתוב ולשתף אבל קביעות נחרצות מהסוג של "כל דרך אחרת היא שגויה.", זה לא לעניין.
עם כול הכבוד, ויש כבוד, אני הכנתי בוייליס ביתיים ותפסתי עליהם לפני שנכנסת לתחום הדיג הזה בכלל והסדר אצלי היה הפוך.
היבשים היו מתערבבים בקערה ואליהם הייתי מוסיף את הביצה והדיפים ...
מעבר לזה, התהליך זהה...

לגבי ההצעה של מאיר בנוגע ל"תיבול" לאחר הבישול, אני מציע שלא תשלול על הסף.
הבויילים שאתה מכין מיועדים לפידור בעיקר ולא לעבודה על ההייר ריג.
אין צורך שהם יחזיקו ריח לכול כך הרבה זמן...
ערבוב דיפ במים וריסוס עם מרסס עציצים עושה את העבודה מצוין!
יש דייגים רבים שמכינים בויילים "פארש" כמו שהסברתי למעלה ולאחר מכן מכינים בויילים מרוכזים וגם הרבה יותר קשים שאותם הם מלבישים על ההייר ריג...

אין דרך אחת בלבד.
ואם אני לא טועה, זה היה ניקו שאמר לי פעם "תפתח את הראש, הדג ייפתח את הפה"...
נכון שיש את הקונצנזוס אבל צריך גם לנסות דברים חדשים ולשמור על ראש פתוח  אתה בסדר




בסדר אז לא הייתי צריך להגיד את זה.
אבל זאת הדרך שאני מכיר וככה ראיתי במאמרים כאלו ואחרים.
מי שמכיר דרך אחרת סבבה גם טוב 
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מחובר מחובר

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: מאמר להכנת בווילס ופופ אפ ביתי
« הגיב #11 ב- : פברואר 04, 2018, 22:11:16 PM »
הגיע הזמן שאתפנק על המאמר המושקע הזה שלא ברור איך פספסתי אותו....
טוב שטיילתי קצת במתוקים כדי לבדוק אם פספסתי משהו מעניין - ומצאתי את הפספוס הזה...
אינני דייג קרפיונים אך "חולה" על המאמרים שלך איתמר...
זה מבחינתי דיג ספורטיבי במיטבו - עם המקצוענות המתחייבת שמעצימה את עומק התחביב שלנו...
שאפו איתמר על ההשקעה העצומה...
אוצר לכל חובבי הקרפיונים, ותיקים ובוודאי חדשים בתחום...
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 37

הודעות: 4375

בעניין: מאמר להכנת בווילס ופופ אפ ביתי
« הגיב #12 ב- : פברואר 04, 2018, 23:36:31 PM »
הגיע הזמן שאתפנק על המאמר המושקע הזה שלא ברור איך פספסתי אותו....
טוב שטיילתי קצת במתוקים כדי לבדוק אם פספסתי משהו מעניין - ומצאתי את הפספוס הזה...
אינני דייג קרפיונים אך "חולה" על המאמרים שלך איתמר...
זה מבחינתי דיג ספורטיבי במיטבו - עם המקצוענות המתחייבת שמעצימה את עומק התחביב שלנו...
שאפו איתמר על ההשקעה העצומה...
אוצר לכל חובבי הקרפיונים, ותיקים ובוודאי חדשים בתחום...

תודה על הפרגון רפי שמח לתרום ולתת מהידע שלי תמיד
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!
Top