| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 27/1/2017 | כנרת - צפון | מים מתוקים | גלי | 10 - 20 מטר | דיג במתוקים - פתיונות |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| - | קרפיון בר (סאזאן) | 9 | 20 | |
הדו"ח:
חברים, לאחר הרבה זמן שלא נתפסו קרפיונים בחכות שלי, או ליתר דיוק ארבע יציאות היום חלה תפנית.
אז ככה...
אפשר להגיד שרשת ההרמה שלי הכפילה את עצמה מכמות קורי העכביש המטאפוריים שהצטברו עליה. לאחר 4 יציאות שלא העלו דבר חוץ ממושטים שהלכו לטיגון לגברת בבית (המאוד מרוצה אני חייב לציין, אבל לא בשביל זה הגענו לשם), החלטתי שעדיין אסור לוותר ורוצה לעשות יציאה נוספת. אחרי הכל, קנינו חרמונית, והחורף פחות מפחיד עכשיו.
אחד מהחבר'ה הצליח לקבל החלטה ולצאת מהבית, קנה חרמונית והצטרף ליציאה.
יוצא מחדרה, סערה. אוסף את החבר מחיפה, סערה. מגיעים לכנרת, שקט מופתי! אין רוח, מים פלטה, קרירות נעימה, מצב אידיאלי לפתוח ולהקים את כל הציוד, להכניס חכות ולפתוח מנגל. הכנסתי שתי חכות על רוד פוד קטנצ'יק, הוא גם שדרוג מהדו"ח האחרון באגירת הציוד שלי, ועוברים להכניס את הקפיצים של החבר. 5 דקות לא עברו אחרי הכנסת החכה האחרונה - חכה מתקפלת, פעמון משתגע, הוק סט ומגלגלים... שלוש מטר מהחוף הארנו בפנס על קרפיון כ3 קילו שהשתחרר שניה לאחר מכן ונשארנו באותו לילה ללא דגים. אבל זכינו בהרבה רוחות והרבה גשם שהעמיד במבחן אולטימטיבי את האוהל, שספג בגבורה את כל מה שבא לכיוונו.
אז הבוקר שעקב התחיל כמובן כך:

החלפת פתיונות על החכות שברוד פוד, הכנסת הקפיצים מחדש וארוחת בוקר.
סביבות השעה 8 התחילו נגיחות וריצות, ואני חייב לציין שהדבר הכי יפה בתקופה הזו עכשיו, היא שאין מושטים מציקים, אין שפמנונים, יש רק קרפיונים, קרפיונים וקרפיונים!

עד השעה 1400 שבה התקפלנו היו 9 קרפיונים שעלו לחוף (2.5 ק"ג בממוצע לראש), 6 על הרוד פוד, 3 על הקפיצים. סה"כ 4 בריחות.

נעבור לחלק הטכני:
זריקות קרובות לחוף (50 - 70 מטר) בגלל ירידת עומק תלולה.
מהמיינליין, לשוק לידר, ללד-קור מתחבר פידר במשקל 60 גרם שעליו יושב בצק (כזכור אין מושטים
) ולאחריו ריג פשוט עם טייגרים בטעם ריח שזיף / טייגר מחוזק. על הקרס מגנה רשת PVA קטנה עמוסה בתערובת.

בצק:
פיתות
קמח טייגר-נאטס
קמח תירס
ביצים
תערובת קנויה דבש
תוסף ריח שזיף
תוסף ריח דבש
ברשת ה-PVA: (הרשת 23mm)
פלטס 6mm
תערובת קנויה דבש
קמח טייגר-נאטס
תוסף ריח שזיף וחומצות אמינו וכו'...



פורומים














אני לא אתנגד לתמונה עם 15 קילו!



