לא שאלתי לגבי טיב הפתיון - מכיר את רובם.
לרוב אני דג עם פילוטה אורגינל שאני מכין בעצמי או גמברי ורוד בלילה - בוס או Match - תלוי בים.
פשוט שאני יוצא לדוג בין לבין ככה בשעות העבודה - מעדיף שהריח לא יסגיר אותי
בקיצור ....לחתוף למידה - לשים במסננת עם מלח - תודה!
אם אתה מכיר אז אין בעיה...
בימים עברו בדיג חופי, הייתי משתמש בשניצל כמו שהוא, לפעמים עם טיפה מלח..
מבחינת חזה עוף אגיד מה שנכון מבחינתי בנוגע לכלל הפתיונות הבשריים -
ומכוון לגמברי (שרימפס), צדפות וקלמארי..
ככלל אכן לא מתאים פתיון בשרי רך מידי שיעוף/יפול בקלות מהקרס,
אך גם מעדיף שהפתיון לא יהיה קשה מידי - ולכן לא ממליח בכמויות ואם ממליח זה במידה...
נראה שיש לך נסיון אז הייתי אומר -
להמליח במידה המאימה כך שהפתיון יהיה במידה "הנכונה" מבחינתך מבחינת הקושי/הרכות של הבשר...
לבוס הכי טוב בצק מסטיק . עלי הוצאתי את רוב סוגי דגי החוף.
גם הכחילות והסרגוסים הגדולים אוהבים אותו .
היו פעמים שהיתה העדפה לבצק מאשר פתיון בשרי ואני לא מדבר רק על בורי.
הפתיון הכי טוב שאני מכיר לדייג בוס , פתיון שהוא בשרי זה הראדס/ קפצונים - נמצאים בסמוך לסלעים על מדפי הסלע.
פתיון מעולה נדיר וקשה להשגה , מצריך עבודה מרובה להגיע לכמות מספקת ליום דייג. אבל הוא יעשה הבדל בין אם תחזור עם סל מלא או לא .
היתרון שלו שהוא מתאים כפיתיון לגדלי הקרסים בדייג בוס .
אישית מופתע לשמוע כי סרגוס העדיף בצק על פני פתיון בשרי - אך השאלה היא איזה פתיון בשרי...
ציינת בצדק את הרדס - ואישית לא רואה סרגוס או דניס או מרמיר שיעדיפו בצק על פני רדס...
אם כבר ציינת רדס אז קבל טיפ איך לתפוס אותם:
משתמשים במה שאנחנו קוראים "ענארים", מלכודת משק או מרשת עם חישוק,
תופרים בפנים דג מת קטן ומשאירים בלילה במקום בו יש רדס, אחרי רבע שעה מרימים - והם קופצים בתוכו...
השעות האופטימליות הן משעת השקיעה ושעתיים קדימה..