חשבתי מהכותרת שמדובר על הכנת הפיתיון ולא על התפירה שלו ...

אבל תודה בכול אופן שחר

לא עדיף לתפור את הפילה עם העור כלפי חוץ?
בגדול, הבשר החשוף מפיץ יותר ריח ומפתה לנגוס אבל בהחלט יש מקרים שבהם סרגוסים וסרטנים מפרקים את הפיתיון במהירות ואז יש יתרון גדול לתפירה עם העור בחוץ

אתם מורידים את העצמות והכל? יש גודל בורי מועדף?
במקרה של פילה מהסוג שנראה בסרטון, עדיף שלא יהיו עצמות על מנת להקל על הליפוף והשמירה על הצורה.
במקרה של פילה בורי שנחתך לרצועות גובה, אין צורך להוריד עצמות מעבר לאדרה המרכזית ואפשר להשאיר את הצלעות וקוצי הסנפירים...
אישית אני מעדיף בורים באורך של 40-50 ס"מ אבל אפשר לפלט גם גדולים יותר וקטנים יותר...
את הקטנים יותר עדיף לפלט לתפירה כמו בסרטון.
את הגדולים יותר עדיף לפלט דווקא עם העצמות לחיתוכי גובה...
לגבי התפירה בסרטון, הייתי עושה כול קרס לכיוון אחר אבל אין חובה...