לא פעם אנחנו משקיעים, לפני הקניה וגם לפני הטלת הדמוי/הג'יג, הרבה מחשבה בעניין הצבע.. אכן לא כולנו, יש מי שטוען כי הצבע לא קובע... אך רבים מאיתנו בוחרים בקפידה מתוך המגוון שבקופסה, את צבע הג'יג/הדמוי שיוטל לפתות את הדגים..
הצבעים משתנים בעומק אבל אני מאמין שהדגים עדין מבחינים בצבעים..אולי זה שהכל נראה אפור עדין יש שם סקאלה של אפור שהיא משמעותית וניתנת לאבחון. לא יכול להיות שהטבע בים כל כך צבעוני ואין משמעות לצבע-סותר כל עקרון ביולוגי.
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
סמאח הוצאת לי את המחשבות מהראש \ המילים מהפה\השורות מהדף.. לחיות ימיות יש צבעי אזהרה, הסוואה וכו.. מספיק לראות את התמנון ,הסבידה או הקלמארי ולדעת שזה לא הגיוני שכל הדבקץר המדהים הזה הוא לחינם.
רפי, את הסרטון הזה ועוד 3 סרטונים בסדרה בנושא הזה, ראיתי כבר מזמן והאמת שאני לא חושב שהוא כזה צודק. הם קובעים את איכות הראייה של הצבע לפי העיניים של בני אדם, ולא לפי העיניים של הדגים. לכל ייצור בטבע יש יכולות ראייה שונות, וזה כולל בתוכו גם את טווח הראייה. ראיתי סרטונים לגבי הראייה של דגים, כאשר אחד טוען כי הם רואים למרחק של פי 4 מבני אדם. לא נתקלתי במחקר מדעי מדוקדק לגבי הראייה של הדגים (אם אני לא ראיתי זה לא אומר שאין פשוט אני לא ראיתי), ולעומת זאת יש כאלו מחקרים על בעלי חיים שונים אחרים בטבע כגון כלבים חתולים ועוד... יתרה מזאת, ידוע שיש בעלי חיים שהם עוורי צבעים, והם לא רואים גוונים מסוימים. בטבע קיימים מיליוני צבעים שונים שהעין שלנו כבני אדם לא מבחינים בהבדל. אבל מי אמר שכך הוא כל ייצור חי בטבע.
לטענת הסרטונים הללו, ישנם גוונים/צבעים מסוימים שנראים כאפורים כבר בעומקים נמוכים. אבל לעומת זאת אפשר לראות בדוחות הדייג כאן שבעומקים שכאלו דווקא ג'יג בצבע מסוים הוא זה דווקא שהביא את הדג המיוחל.
די נוטה להסכים אתכם... יתכן כי הטעות בכל הבדיקות הללו נובעת מכך שמסתכלים על הצבעים כבני אדם... אולי מהעיניים של הדג - ההבדלים בצבעים נראים גם נראים... אחרת קשה להסביר.. איך זה שיש ימים או תקופות בהם עובדים בסירה רק או בעיקר ג'יגים בצבע מסוים, בימים אחרים ותקופות אחרות ג'יגים בצבע אחר...
אני לא ביולוג וגם לא מתימר להיות אחד כזה אבל אני יוצא מנקודת הנחה שרוב הייצורים הימיים יש להם ראיה הרבה יותר טובה משלנו אחרת איך תסבירו שהדגים לא נתקלים בסלעים בלילה? או איך תסבירו שדגים טורפים בלילה? לנו בני האדם ספקטרום הצבעים משתנה ככל שאנחנו מעמיקים אבל מי אמר והוכיח שזה אותו הדבר אצל הדגים? הדייגים האילתיים מוציאים דגי חרב בלילה בעומק 70 מטר אז יש כאלה שיגידו שהדגים נעזרים באותות חשמליים אני חושב שזה נכון אבל הם גם רואים אז אם הדגים רואים בלילה בעומקים כאלה אין שום סיבה שהם לא יראו גם ביום ולהערכתי הם גם רואים את הצבעים
אצל החתולים זה כבר ידוע שיש להם סוג של הגברת תאורה בעיניים יכול להיות שגם לדגים יש מבנה עין דומה כשאני הולך לדוג סבידות\קלמרי אני אף פעם לא גורם לבובה לזרוח לפעמים אני דג בלילות חשוכים לגמרי ובכל זאת אני תופס אותם יפה מאוד פה כבר אין אותות חשמליים והסבידות מסתמכות אך ורק על הראיה ואני מזכיר שאני דג במקומות חשוכים ואין ירח גם כשאני מחזיק את הבובה במרחק חצי מטר אני לא רואה אותה והסבידה כן