פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
   דייג בולוס איך ,מה,מתי? |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: דייג בולוס איך ,מה,מתי? (נקרא 3645 פעמים) |
הדפסה |
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הודעות: 12523
052-3770519
|
|
פניה לעוסקים בסגנון זה שתפו אותנו ברזי הסגנון מה הוא הציוד הדרוש? באילו פתיונות משתמשים? באיזה ציוד נלווה נצטרך להצטיד? מה הם עונות הדייג? מה הם השעות העדפות יום או ליליה ? מה הם תנאי הים העדיפים? האם יש חשיבות לעומק אם כן מה העומק הממלץ/רצוי? אילו דגים נתפסים בבולוס ובאילו עונות? תשובותיכם יעזרו לחברים אשר מעוניינים להיכנס לתחום ולא יודעים איך ,מה , מתי
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 5983
|
|
נושא חשוב צור. אתן התיחסות שלי בקרוב. בינתים במה פתוחה לשאר חברים לתת מנסיונם
|
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 5983
|
|
מה הוא הציוד הדרוש? רולר לפתיונות חופי הולך. לא מומחה לציוד באילו פתיונות משתמשים? קלמארי, שרימפס בעיקר אך גם דברים נוספים. בצק ודברים רכים פחות מתאים כי נופל..סרדין למשל אפשרי גם. באיזה ציוד נלווה נצטרך להצטיד? משקולות, קרסים בגדלים מתאימים, זרחן אם משתמשים בזה.. מה הם עונות הדייג? יודע שאחרי אביב נהיה דיג טוב עד תחילת החורף..אולי מכליל יותר מדי פה מה הם השעות העדפות יום או ליליה ? רוב הדגים אוכלים טוב יותר בלילה. יוצאי דופן נצרנים למשל שאוכלים ביום בעיקר. סנפנים ביום ובלילה מה הם תנאי הים העדיפים? לדעתי שונה מדג לדג..בעיקר שיהיה ים עם דריפט נורמאלי שיאפשר לעבוד בנוחיות האם יש חשיבות לעומק אם כן מה העומק הממלץ/רצוי?
בהחלט יש חשיבות...נושא רחב מאוד ומגוון אילו דגים נתפסים בבולוס ובאילו עונות? שונה מאזור לאזור אבל בולט למשל מלכות מתרכזות בחודשי יולי אוגוסט בנקדות ספציפיות..גם לאחר מכן אפשר למצוא יותר מתפזורת..לוקוסים יודע שאוכלים טוב באביב דווקא (אפריל-יוני)..אבל זה רק קצה המזלג
תשובותיכם יעזרו לחברים אשר מעוניינים להיכנס לתחום ולא יודעים איך ,מה , מתי
אפשר לעבות עם הזמן
|
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
הודעות: 14232
|
|
אני לא יצאתי לבולוס כבר מלא זמן. אין יותר מדי אקשן ותנאים ;-) מה שסאמח רשם די ממצא . 
|
-------------------------------
|
|
|
|
מבטיח תשובה מפורטת בקרוב, אולי היום
|
|
|
|
|
 |
|
|
אהלן חברים, הבטחתי והנה אני מקיים
דייג בולוס הינו תחום דייג מהנה, מאתגר ומאפשר תפיסות של דגים שונים, בגדלים שונים בעונות שונות. דייג זה מתאפיין בשימוש פתיונות טריים, ציוד פשוט ( עד כבד) ונגיש כמעט כל השנה. בבולוס יש את האפשרות לתפוס דגים מ 50 גרם עד 50 ק"ג, כן כן, תלוי אם אנחנו מתרגטים את הדגים בשיטה, ציוד מתאים ועונה מתאימה. בתשובתי על שאלתך צור, אתחיל בסוגי הדגים ועונות.
עונות
-קיץ: בתחילת הקיץ נכנסות להקות ענק של דגים להתרבות ולהשריץ ביצים באזור שלנו בעומקים שונים על רצפות שונות. חלק מהדגים האלה אפשר לתפוס בבולוס וחלק לא. דגים שנמצאים בקיץ:
1- מלכות ( פרידות גדולות): מתחילת יוני עד סוף אוגוסט, היו עונות שנתפסו דגים עד אוקטובר, עומק 40-60מ 2- טרכונים: לפי הנסיון שלי בצפון הפריטים הגדולים מגיעים ביולי ועד תחילת החורף, עומק 0-50, בלילה 3-ג'רבידות: עונת הג'רבידות הקטנות ( עד 500 גרם) מתחילה באוגוסט וממשיכה עד החורף, על הכורכר בעומקים 60 + 5-ארוסים: להקות הארוסים מגיעות לקראת סוף עונת הקיץ, סוף אוגוסט תחילת ספטמבר, בעומקים 40מ +, בלילה 6-גומברים: מסוף האביב- תחילת הקיץ אפשר לתפוס גומברים בבולוס בעומקים עד 35 על חול/ כורכר. הסיכוי להעלות אותם לסירה נמוך מאוד, הממזרים האלה מצליחים לחתוך כל חוט פרט לכבל פלדה. 7- דיניסים: לקראת סוף עונת הקיץ, סוף אוגוסט/תחילת ספטמבר אפשר לתפוס את הדיניסים ברדודים על רצפה חולית, עונה ממשיכה עד החורף, כל שעות היום 8- מולי: דג זה נמצא בכמויות באזור שלנו ובכל העונות, נתפס בעיקר בעומקים 40+ על רצפה בוצית, בכל שעות היום 9- סקומברי: מתאסף בלהקות ענק, נמצא כל השנה על רצפות חוליות בעומקים 50מ +, בכל שעות היום 10- חאפשים: סוג של לוקוסים, נמצאים באזורים סלעיים, מסתובבים בלהקות קטנות, בלילה 11- נצרנים: נתפסים בעיקר בקיץ, ראיתי אותם עד עומק 40, באור יום על סלעים או תקלות ברזל
סתיו/חורף:
1- פרידות: העונה מתחילה בספטמבר/ אוקטובר ונמשכת עד פברואר, הפרידות נמצאות בעיקר על הכורכר בקרבת סלעים, בגדלים שונים בכל העומקים, ברדוד קטנים, בעומק יותר גדלים, בלילה
2-לוקוסים: לוקוסים בכל מיניהם מתאספים בלהקות להתרבות, נמצאים בכל העומקים ועל רצפות שונות, תלוי בסוג הדג
3- בוחלוקים: דומים לפרידות מבחינת העונה, אזור מחייה ושעות התפיסה
4- סרגוסים: הסרגוסים הגדולים פעילים יותר במים קרים בעומקים שונים על רצפות שונות תלוי בסוג הדג, בעיקר על הסלעים בשעות הלילה
5- מרמירים: נמצאים בלהקות ענקיות על החול ברדודים, נתקלתי בהם עד עומק 30-35, בלילה
-אינטיאסים: בחורף מתקרבים לאזור החוף לריפים סלעיים, אפשר לתפוס אותם עם פתיון גדול כמו קלמארי שלם וציוד מתאים בכל שעות היום.
מקווה שלא שכחתי הרבה סוגים!
לגבי ציוד: בבולוס אפשר להשתמש בשתי שיטות עיקריות, מקל ורולר או חוט ניילון 70 ביד
חוט ניילון 70: בשיטה זו משתמשים בחוט מונו 70, מגלגלים על צינור פלסטיק/ ביויב. משחררים את החוט בזריקה ראשונה, כשאוספים מורידים לרצפת הסירה בין הרגליים באופן מסודר. בזריקה שנייה משחררים חוט מהערימה שבין הרגליים. היתרונות של שיטה זו: פחות ציוד ופחות הוצאות, רגש טוב, מלחמה ישירה מול הדג
מקל ורולר: יש הרבה סוגים של מקלות ורולרים. מתאימים את סוג הרולר לסוג המקל, יש את השוכבים או את הספינינג. אישית מעדיף מאוד להשתמש בשוכב, לזה יש כמה יתרונות: רגש מעולה, פחות מאמץ גופני בגלגול החוט, פחות לחץ על המכונה, ופחות נזק לחוט. בחרנו בסוג הרולר, מתאימים לו מקל וחוט. עדיף שהמקל יהיה פחות חזקת מהרולר, וחוט פחות חזק מהמקל. זה הסט האדיאלי. יש מקלות גמישים ויש את הפחות גמישים. זה עניין אישי, אבל הייתי מעדיף את הגמישים שמעבירים מידע יותר נאמן. לבולוס צריכים רולרים עם קיבולת חוט 0.5 לפחות 200 מ, הכי טוב 350 מ. אישית מעדיף לעבוד עם חוט בד, חוט דק, חזק ומאפשר רגש אופטימלי, 35 ליברות לבולוס רגיל של דגים בינוניים. אפשר גם לעבוד עם חוטי ניילון, אבל הם עבים, פחות חזקים מהבד ונמתחים, ולא מאפשרים רגש טוב ממרחקים. חוץ מזה מתקלקלים מהר.
בחרנו רולר, מקל וחוט ראשי, איך מכינים ריג?
הריג תלוי בסוג הדג, עומק ואזור הדייג ( רצפה). אם אני משתמש בחוט בד, אז אני קושר אליו שוקלידר ניילון באותו חוזק, לניילון קושר -דרך סוויבל משולש- שוקלידר פלורוקבון פחות חזק, לסוויבל הזה קושר תלאי/ בנייה גם מפלורוקרבון. לפלורוקרבון יש כמה יתרונות: לא נראה במים, מחזיק מעמד באזורים סלעיים, לא מסתובב על עצמו או על חוט ראשי. לקצה השני של הריג קושר עוד סוויבל משולש, ללולאה תחתית קושרים משקולת, לבינונית קושרים עוד תלאי. אורך התלאי הרצוי 20-30 ס"מ לפחות.
קרסים:
אישית משתמש בשלושה סוגים, תלוי בסוג הדגים, גודל ורצפות:
- על החול וכורכר אפשר להשתמש בכל הסוגים, אישית מעדיף לעבוד עם קרסי קריסטל, חוד קלפי צד/ פנימה טיפה. לדגים גדולים שבולעים משתמש לפעמים בקרסי מפתח.
- על הסלע משתמש בקרסי סירקל, חוד קלפי פנימה, היתרון פחות תפיסות בסלע
גדלי קרסים: לדגים קטנים כמו סרגוסים מס' 5-6. לדגים יותר גדולים כמו פרידות עד 500 גרם 3-2. לדגים עד 2 ק"ג קרסים 1- 0/1. יותר גדולים בהתאם
פתיון: אפשר להשתמש בארבעה סוגי פתיון מקובלים, קלמארי, סבידה, גמברי וסרדין. אישית מעדיף לעבוד עם קלמארי מכמה סיבות, 1- מחזיק מעמד על הקרס, מכסה טווח רחב של סוגים שונים של דגים, מחיר מקובל. בקריסטל משתמש בעונת הפרידות הגדולות ( מלכות). בסבידה לא משתמש הרבה בגלל הבשר העבה שלה שמקשה השחלת הפתיון על הקרס. בשר הסבידה מתאים יותר לדגים גדולים. הסרדינים מושכים סוגים מסויימים של לוקוסים, בעיקר את החפשים והאירביים, לא את הלבן!! את הקלמארי והסבידה חותך לפרוסות ארוכות, חשוב מאוד לא להוריד את העור, מתחיל להשחיל על הקרס עד שאני מכסה אותה, ומשאיר זנב קטן. לא להגזים בכמות הפתיון, לכסות את הקרס בצורה שתהיה לכם קרס מפתיון, לא כדור וללא שאריות מהצדדים.
משקולת: אישית משתמש במשקולות לפחות 200 גרם כי יש לי רולר חשמלי, אם היה לי ידני הייתי משתמש לפחות ב 150. לחברים שלי יש רולרים ידניים ומשתמשים ב 200 גרם ללא בעיות. גודל המשקולת בהתאם לעומק והזרמים.
הכל מוכן, יאללה לים....עוד לו!! מה עם התחזית?
מתי אוכלים הדגים? באיזה ים? רוח? ירח? גובה גלים?
מנסיון אישי הכי טוב זה צפונית נקייה עד צפון מערבית עד 6-7 קשר. בדרום מערבית לא הייתי מצפה להרבה. בדרומית ודרום מזרחית אוכל פחות מצפונית אבל יותר מדרום מערבית. במזרחית יש דייג טוב אבל רק בנקודה איפה שנשברת המזרחית, איפה שהגלים והמזרחית מתנגשים, יש להתחיל את הדריפט מנקודה זו. בכללי ים פלטה סימן ללילה גרוע, ים עובד מתאים יותר לדייג. רוח חזקה יותר מ 7 קשר תפגע באיכות הדייג, ים גבוה יכול לסכן חיים. ירח מלא לא מתאים לבולוס, אלא אם הים עובד. עדיף ירח 30-50 % וים עובד לבולוס רגיל.
שיטת עבודה: מכינים את הציוד, ממתינים עד שהסירה לקחה עמדה מתאימה, יורדים בתור בהפרש של כ 30 שניות, מתחילים לשחרר חוט, מקפידים לא למתוח את החוט יותר מדיי, כל תזוזה של המשקולת תבריח את הדגים. מרגישים באכילה סוגרים קשת ומתחילים לגלגל.
זה בולוס בקצרה
הכי טוב ללמוד בולוס על הסירה ישירות מאנשים מקצוענים, מבינים בתחום ובעלי ניסיון. כך חוסכים זמן, עצבים וכסף. כל אחד מוזמן לצאת איתי לבולוס, ללמוד ולהתנסות, ממני ומהוותיקים שיוצאים אתי ומסקיפירים טובים.
|
|
|
|
jacob72
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 2142
|
|
תשובות מלאות וממצות ,עם המון יידע שנצבר. כבוד לחברים
יחד עם זאת אני אוסיף פרט קטן ושולי מזווית אחרת ! מי שלא יצא לבולוס מימיו ומעוניין להיכנס לתחום, ממליץ לצאת פעם אחת ביום ופעם אחת בלילה ועדיף בקרוב. מי שלא מכיר דיג מסירה עומדת, מחלת הים שמגיעה ,לא נעימה בכלל.
ולכן זה לא מתאים לכל אחד .
בהצלחה
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
הודעות: 14232
|
|
 |
|
|
אהלן חברים, הבטחתי והנה אני מקיים
דייג בולוס הינו תחום דייג מהנה, מאתגר ומאפשר תפיסות של דגים שונים, בגדלים שונים בעונות שונות. דייג זה מתאפיין בשימוש פתיונות טריים, ציוד פשוט ( עד כבד) ונגיש כמעט כל השנה. בבולוס יש את האפשרות לתפוס דגים מ 50 גרם עד 50 ק"ג, כן כן, תלוי אם אנחנו מתרגטים את הדגים בשיטה, ציוד מתאים ועונה מתאימה. בתשובתי על שאלתך צור, אתחיל בסוגי הדגים ועונות.
עונות
-קיץ: בתחילת הקיץ נכנסות להקות ענק של דגים להתרבות ולהשריץ ביצים באזור שלנו בעומקים שונים על רצפות שונות. חלק מהדגים האלה אפשר לתפוס בבולוס וחלק לא. דגים שנמצאים בקיץ:
1- מלכות ( פרידות גדולות): מתחילת יוני עד סוף אוגוסט, היו עונות שנתפסו דגים עד אוקטובר, עומק 40-60מ 2- טרכונים: לפי הנסיון שלי בצפון הפריטים הגדולים מגיעים ביולי ועד תחילת החורף, עומק 0-50, בלילה 3-ג'רבידות: עונת הג'רבידות הקטנות ( עד 500 גרם) מתחילה באוגוסט וממשיכה עד החורף, על הכורכר בעומקים 60 + 5-ארוסים: להקות הארוסים מגיעות לקראת סוף עונת הקיץ, סוף אוגוסט תחילת ספטמבר, בעומקים 40מ +, בלילה 6-גומברים: מסוף האביב- תחילת הקיץ אפשר לתפוס גומברים בבולוס בעומקים עד 35 על חול/ כורכר. הסיכוי להעלות אותם לסירה נמוך מאוד, הממזרים האלה מצליחים לחתוך כל חוט פרט לכבל פלדה. 7- דיניסים: לקראת סוף עונת הקיץ, סוף אוגוסט/תחילת ספטמבר אפשר לתפוס את הדיניסים ברדודים על רצפה חולית, עונה ממשיכה עד החורף, כל שעות היום 8- מולי: דג זה נמצא בכמויות באזור שלנו ובכל העונות, נתפס בעיקר בעומקים 40+ על רצפה בוצית, בכל שעות היום 9- סקומברי: מתאסף בלהקות ענק, נמצא כל השנה על רצפות חוליות בעומקים 50מ +, בכל שעות היום 10- חאפשים: סוג של לוקוסים, נמצאים באזורים סלעיים, מסתובבים בלהקות קטנות, בלילה 11- נצרנים: נתפסים בעיקר בקיץ, ראיתי אותם עד עומק 40, באור יום על סלעים או תקלות ברזל
סתיו/חורף:
1- פרידות: העונה מתחילה בספטמבר/ אוקטובר ונמשכת עד פברואר, הפרידות נמצאות בעיקר על הכורכר בקרבת סלעים, בגדלים שונים בכל העומקים, ברדוד קטנים, בעומק יותר גדלים, בלילה
2-לוקוסים: לוקוסים בכל מיניהם מתאספים בלהקות להתרבות, נמצאים בכל העומקים ועל רצפות שונות, תלוי בסוג הדג
3- בוחלוקים: דומים לפרידות מבחינת העונה, אזור מחייה ושעות התפיסה
4- סרגוסים: הסרגוסים הגדולים פעילים יותר במים קרים בעומקים שונים על רצפות שונות תלוי בסוג הדג, בעיקר על הסלעים בשעות הלילה
5- מרמירים: נמצאים בלהקות ענקיות על החול ברדודים, נתקלתי בהם עד עומק 30-35, בלילה
-אינטיאסים: בחורף מתקרבים לאזור החוף לריפים סלעיים, אפשר לתפוס אותם עם פתיון גדול כמו קלמארי שלם וציוד מתאים בכל שעות היום.
מקווה שלא שכחתי הרבה סוגים!
לגבי ציוד: בבולוס אפשר להשתמש בשתי שיטות עיקריות, מקל ורולר או חוט ניילון 70 ביד
חוט ניילון 70: בשיטה זו משתמשים בחוט מונו 70, מגלגלים על צינור פלסטיק/ ביויב. משחררים את החוט בזריקה ראשונה, כשאוספים מורידים לרצפת הסירה בין הרגליים באופן מסודר. בזריקה שנייה משחררים חוט מהערימה שבין הרגליים. היתרונות של שיטה זו: פחות ציוד ופחות הוצאות, רגש טוב, מלחמה ישירה מול הדג
מקל ורולר: יש הרבה סוגים של מקלות ורולרים. מתאימים את סוג הרולר לסוג המקל, יש את השוכבים או את הספינינג. אישית מעדיף מאוד להשתמש בשוכב, לזה יש כמה יתרונות: רגש מעולה, פחות מאמץ גופני בגלגול החוט, פחות לחץ על המכונה, ופחות נזק לחוט. בחרנו בסוג הרולר, מתאימים לו מקל וחוט. עדיף שהמקל יהיה פחות חזקת מהרולר, וחוט פחות חזק מהמקל. זה הסט האדיאלי. יש מקלות גמישים ויש את הפחות גמישים. זה עניין אישי, אבל הייתי מעדיף את הגמישים שמעבירים מידע יותר נאמן. לבולוס צריכים רולרים עם קיבולת חוט 0.5 לפחות 200 מ, הכי טוב 350 מ. אישית מעדיף לעבוד עם חוט בד, חוט דק, חזק ומאפשר רגש אופטימלי, 35 ליברות לבולוס רגיל של דגים בינוניים. אפשר גם לעבוד עם חוטי ניילון, אבל הם עבים, פחות חזקים מהבד ונמתחים, ולא מאפשרים רגש טוב ממרחקים. חוץ מזה מתקלקלים מהר.
בחרנו רולר, מקל וחוט ראשי, איך מכינים ריג?
הריג תלוי בסוג הדג, עומק ואזור הדייג ( רצפה). אם אני משתמש בחוט בד, אז אני קושר אליו שוקלידר ניילון באותו חוזק, לניילון קושר -דרך סוויבל משולש- שוקלידר פלורוקבון פחות חזק, לסוויבל הזה קושר תלאי/ בנייה גם מפלורוקרבון. לפלורוקרבון יש כמה יתרונות: לא נראה במים, מחזיק מעמד באזורים סלעיים, לא מסתובב על עצמו או על חוט ראשי. לקצה השני של הריג קושר עוד סוויבל משולש, ללולאה תחתית קושרים משקולת, לבינונית קושרים עוד תלאי. אורך התלאי הרצוי 20-30 ס"מ לפחות.
קרסים:
אישית משתמש בשלושה סוגים, תלוי בסוג הדגים, גודל ורצפות:
- על החול וכורכר אפשר להשתמש בכל הסוגים, אישית מעדיף לעבוד עם קרסי קריסטל, חוד קלפי צד/ פנימה טיפה. לדגים גדולים שבולעים משתמש לפעמים בקרסי מפתח.
- על הסלע משתמש בקרסי סירקל, חוד קלפי פנימה, היתרון פחות תפיסות בסלע
גדלי קרסים: לדגים קטנים כמו סרגוסים מס' 5-6. לדגים יותר גדולים כמו פרידות עד 500 גרם 3-2. לדגים עד 2 ק"ג קרסים 1- 0/1. יותר גדולים בהתאם
פתיון: אפשר להשתמש בארבעה סוגי פתיון מקובלים, קלמארי, סבידה, גמברי וסרדין. אישית מעדיף לעבוד עם קלמארי מכמה סיבות, 1- מחזיק מעמד על הקרס, מכסה טווח רחב של סוגים שונים של דגים, מחיר מקובל. בקריסטל משתמש בעונת הפרידות הגדולות ( מלכות). בסבידה לא משתמש הרבה בגלל הבשר העבה שלה שמקשה השחלת הפתיון על הקרס. בשר הסבידה מתאים יותר לדגים גדולים. הסרדינים מושכים סוגים מסויימים של לוקוסים, בעיקר את החפשים והאירביים, לא את הלבן!! את הקלמארי והסבידה חותך לפרוסות ארוכות, חשוב מאוד לא להוריד את העור, מתחיל להשחיל על הקרס עד שאני מכסה אותה, ומשאיר זנב קטן. לא להגזים בכמות הפתיון, לכסות את הקרס בצורה שתהיה לכם קרס מפתיון, לא כדור וללא שאריות מהצדדים.
משקולת: אישית משתמש במשקולות לפחות 200 גרם כי יש לי רולר חשמלי, אם היה לי ידני הייתי משתמש לפחות ב 150. לחברים שלי יש רולרים ידניים ומשתמשים ב 200 גרם ללא בעיות. גודל המשקולת בהתאם לעומק והזרמים.
הכל מוכן, יאללה לים....עוד לו!! מה עם התחזית?
מתי אוכלים הדגים? באיזה ים? רוח? ירח? גובה גלים?
מנסיון אישי הכי טוב זה צפונית נקייה עד צפון מערבית עד 6-7 קשר. בדרום מערבית לא הייתי מצפה להרבה. בדרומית ודרום מזרחית אוכל פחות מצפונית אבל יותר מדרום מערבית. במזרחית יש דייג טוב אבל רק בנקודה איפה שנשברת המזרחית, איפה שהגלים והמזרחית מתנגשים, יש להתחיל את הדריפט מנקודה זו. בכללי ים פלטה סימן ללילה גרוע, ים עובד מתאים יותר לדייג. רוח חזקה יותר מ 7 קשר תפגע באיכות הדייג, ים גבוה יכול לסכן חיים. ירח מלא לא מתאים לבולוס, אלא אם הים עובד. עדיף ירח 30-50 % וים עובד לבולוס רגיל.
שיטת עבודה: מכינים את הציוד, ממתינים עד שהסירה לקחה עמדה מתאימה, יורדים בתור בהפרש של כ 30 שניות, מתחילים לשחרר חוט, מקפידים לא למתוח את החוט יותר מדיי, כל תזוזה של המשקולת תבריח את הדגים. מרגישים באכילה סוגרים קשת ומתחילים לגלגל.
זה בולוס בקצרה
הכי טוב ללמוד בולוס על הסירה ישירות מאנשים מקצוענים, מבינים בתחום ובעלי ניסיון. כך חוסכים זמן, עצבים וכסף. כל אחד מוזמן לצאת איתי לבולוס, ללמוד ולהתנסות, ממני ומהוותיקים שיוצאים אתי ומסקיפירים טובים.
איזו תשובה מפורטת 
|
-------------------------------
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הודעות: 12523
052-3770519
|
|
 |
|
|
אהלן חברים, הבטחתי והנה אני מקיים
דייג בולוס הינו תחום דייג מהנה, מאתגר ומאפשר תפיסות של דגים שונים, בגדלים שונים בעונות שונות. דייג זה מתאפיין בשימוש פתיונות טריים, ציוד פשוט ( עד כבד) ונגיש כמעט כל השנה. בבולוס יש את האפשרות לתפוס דגים מ 50 גרם עד 50 ק"ג, כן כן, תלוי אם אנחנו מתרגטים את הדגים בשיטה, ציוד מתאים ועונה מתאימה. בתשובתי על שאלתך צור, אתחיל בסוגי הדגים ועונות.
עונות
-קיץ: בתחילת הקיץ נכנסות להקות ענק של דגים להתרבות ולהשריץ ביצים באזור שלנו בעומקים שונים על רצפות שונות. חלק מהדגים האלה אפשר לתפוס בבולוס וחלק לא. דגים שנמצאים בקיץ:
1- מלכות ( פרידות גדולות): מתחילת יוני עד סוף אוגוסט, היו עונות שנתפסו דגים עד אוקטובר, עומק 40-60מ 2- טרכונים: לפי הנסיון שלי בצפון הפריטים הגדולים מגיעים ביולי ועד תחילת החורף, עומק 0-50, בלילה 3-ג'רבידות: עונת הג'רבידות הקטנות ( עד 500 גרם) מתחילה באוגוסט וממשיכה עד החורף, על הכורכר בעומקים 60 + 5-ארוסים: להקות הארוסים מגיעות לקראת סוף עונת הקיץ, סוף אוגוסט תחילת ספטמבר, בעומקים 40מ +, בלילה 6-גומברים: מסוף האביב- תחילת הקיץ אפשר לתפוס גומברים בבולוס בעומקים עד 35 על חול/ כורכר. הסיכוי להעלות אותם לסירה נמוך מאוד, הממזרים האלה מצליחים לחתוך כל חוט פרט לכבל פלדה. 7- דיניסים: לקראת סוף עונת הקיץ, סוף אוגוסט/תחילת ספטמבר אפשר לתפוס את הדיניסים ברדודים על רצפה חולית, עונה ממשיכה עד החורף, כל שעות היום 8- מולי: דג זה נמצא בכמויות באזור שלנו ובכל העונות, נתפס בעיקר בעומקים 40+ על רצפה בוצית, בכל שעות היום 9- סקומברי: מתאסף בלהקות ענק, נמצא כל השנה על רצפות חוליות בעומקים 50מ +, בכל שעות היום 10- חאפשים: סוג של לוקוסים, נמצאים באזורים סלעיים, מסתובבים בלהקות קטנות, בלילה 11- נצרנים: נתפסים בעיקר בקיץ, ראיתי אותם עד עומק 40, באור יום על סלעים או תקלות ברזל
סתיו/חורף:
1- פרידות: העונה מתחילה בספטמבר/ אוקטובר ונמשכת עד פברואר, הפרידות נמצאות בעיקר על הכורכר בקרבת סלעים, בגדלים שונים בכל העומקים, ברדוד קטנים, בעומק יותר גדלים, בלילה
2-לוקוסים: לוקוסים בכל מיניהם מתאספים בלהקות להתרבות, נמצאים בכל העומקים ועל רצפות שונות, תלוי בסוג הדג
3- בוחלוקים: דומים לפרידות מבחינת העונה, אזור מחייה ושעות התפיסה
4- סרגוסים: הסרגוסים הגדולים פעילים יותר במים קרים בעומקים שונים על רצפות שונות תלוי בסוג הדג, בעיקר על הסלעים בשעות הלילה
5- מרמירים: נמצאים בלהקות ענקיות על החול ברדודים, נתקלתי בהם עד עומק 30-35, בלילה
-אינטיאסים: בחורף מתקרבים לאזור החוף לריפים סלעיים, אפשר לתפוס אותם עם פתיון גדול כמו קלמארי שלם וציוד מתאים בכל שעות היום.
מקווה שלא שכחתי הרבה סוגים!
לגבי ציוד: בבולוס אפשר להשתמש בשתי שיטות עיקריות, מקל ורולר או חוט ניילון 70 ביד
חוט ניילון 70: בשיטה זו משתמשים בחוט מונו 70, מגלגלים על צינור פלסטיק/ ביויב. משחררים את החוט בזריקה ראשונה, כשאוספים מורידים לרצפת הסירה בין הרגליים באופן מסודר. בזריקה שנייה משחררים חוט מהערימה שבין הרגליים. היתרונות של שיטה זו: פחות ציוד ופחות הוצאות, רגש טוב, מלחמה ישירה מול הדג
מקל ורולר: יש הרבה סוגים של מקלות ורולרים. מתאימים את סוג הרולר לסוג המקל, יש את השוכבים או את הספינינג. אישית מעדיף מאוד להשתמש בשוכב, לזה יש כמה יתרונות: רגש מעולה, פחות מאמץ גופני בגלגול החוט, פחות לחץ על המכונה, ופחות נזק לחוט. בחרנו בסוג הרולר, מתאימים לו מקל וחוט. עדיף שהמקל יהיה פחות חזקת מהרולר, וחוט פחות חזק מהמקל. זה הסט האדיאלי. יש מקלות גמישים ויש את הפחות גמישים. זה עניין אישי, אבל הייתי מעדיף את הגמישים שמעבירים מידע יותר נאמן. לבולוס צריכים רולרים עם קיבולת חוט 0.5 לפחות 200 מ, הכי טוב 350 מ. אישית מעדיף לעבוד עם חוט בד, חוט דק, חזק ומאפשר רגש אופטימלי, 35 ליברות לבולוס רגיל של דגים בינוניים. אפשר גם לעבוד עם חוטי ניילון, אבל הם עבים, פחות חזקים מהבד ונמתחים, ולא מאפשרים רגש טוב ממרחקים. חוץ מזה מתקלקלים מהר.
בחרנו רולר, מקל וחוט ראשי, איך מכינים ריג?
הריג תלוי בסוג הדג, עומק ואזור הדייג ( רצפה). אם אני משתמש בחוט בד, אז אני קושר אליו שוקלידר ניילון באותו חוזק, לניילון קושר -דרך סוויבל משולש- שוקלידר פלורוקבון פחות חזק, לסוויבל הזה קושר תלאי/ בנייה גם מפלורוקרבון. לפלורוקרבון יש כמה יתרונות: לא נראה במים, מחזיק מעמד באזורים סלעיים, לא מסתובב על עצמו או על חוט ראשי. לקצה השני של הריג קושר עוד סוויבל משולש, ללולאה תחתית קושרים משקולת, לבינונית קושרים עוד תלאי. אורך התלאי הרצוי 20-30 ס"מ לפחות.
קרסים:
אישית משתמש בשלושה סוגים, תלוי בסוג הדגים, גודל ורצפות:
- על החול וכורכר אפשר להשתמש בכל הסוגים, אישית מעדיף לעבוד עם קרסי קריסטל, חוד קלפי צד/ פנימה טיפה. לדגים גדולים שבולעים משתמש לפעמים בקרסי מפתח.
- על הסלע משתמש בקרסי סירקל, חוד קלפי פנימה, היתרון פחות תפיסות בסלע
גדלי קרסים: לדגים קטנים כמו סרגוסים מס' 5-6. לדגים יותר גדולים כמו פרידות עד 500 גרם 3-2. לדגים עד 2 ק"ג קרסים 1- 0/1. יותר גדולים בהתאם
פתיון: אפשר להשתמש בארבעה סוגי פתיון מקובלים, קלמארי, סבידה, גמברי וסרדין. אישית מעדיף לעבוד עם קלמארי מכמה סיבות, 1- מחזיק מעמד על הקרס, מכסה טווח רחב של סוגים שונים של דגים, מחיר מקובל. בקריסטל משתמש בעונת הפרידות הגדולות ( מלכות). בסבידה לא משתמש הרבה בגלל הבשר העבה שלה שמקשה השחלת הפתיון על הקרס. בשר הסבידה מתאים יותר לדגים גדולים. הסרדינים מושכים סוגים מסויימים של לוקוסים, בעיקר את החפשים והאירביים, לא את הלבן!! את הקלמארי והסבידה חותך לפרוסות ארוכות, חשוב מאוד לא להוריד את העור, מתחיל להשחיל על הקרס עד שאני מכסה אותה, ומשאיר זנב קטן. לא להגזים בכמות הפתיון, לכסות את הקרס בצורה שתהיה לכם קרס מפתיון, לא כדור וללא שאריות מהצדדים.
משקולת: אישית משתמש במשקולות לפחות 200 גרם כי יש לי רולר חשמלי, אם היה לי ידני הייתי משתמש לפחות ב 150. לחברים שלי יש רולרים ידניים ומשתמשים ב 200 גרם ללא בעיות. גודל המשקולת בהתאם לעומק והזרמים.
הכל מוכן, יאללה לים....עוד לו!! מה עם התחזית?
מתי אוכלים הדגים? באיזה ים? רוח? ירח? גובה גלים?
מנסיון אישי הכי טוב זה צפונית נקייה עד צפון מערבית עד 6-7 קשר. בדרום מערבית לא הייתי מצפה להרבה. בדרומית ודרום מזרחית אוכל פחות מצפונית אבל יותר מדרום מערבית. במזרחית יש דייג טוב אבל רק בנקודה איפה שנשברת המזרחית, איפה שהגלים והמזרחית מתנגשים, יש להתחיל את הדריפט מנקודה זו. בכללי ים פלטה סימן ללילה גרוע, ים עובד מתאים יותר לדייג. רוח חזקה יותר מ 7 קשר תפגע באיכות הדייג, ים גבוה יכול לסכן חיים. ירח מלא לא מתאים לבולוס, אלא אם הים עובד. עדיף ירח 30-50 % וים עובד לבולוס רגיל.
שיטת עבודה: מכינים את הציוד, ממתינים עד שהסירה לקחה עמדה מתאימה, יורדים בתור בהפרש של כ 30 שניות, מתחילים לשחרר חוט, מקפידים לא למתוח את החוט יותר מדיי, כל תזוזה של המשקולת תבריח את הדגים. מרגישים באכילה סוגרים קשת ומתחילים לגלגל.
זה בולוס בקצרה
הכי טוב ללמוד בולוס על הסירה ישירות מאנשים מקצוענים, מבינים בתחום ובעלי ניסיון. כך חוסכים זמן, עצבים וכסף. כל אחד מוזמן לצאת איתי לבולוס, ללמוד ולהתנסות, ממני ומהוותיקים שיוצאים אתי ומסקיפירים טובים.
אלוף יופי של תשובה מפורטת 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
הודעות: 39113
|
|
סאמח, סידרת לנו מאמר שלם ומקיף.. שאפו גדול על ההשקעה העצומה...  רק רפרפתי, אעבור ביסודיות בקרוב ואראה אם יש מה להשלים...
|
-------------------------------
|
|
|
|
 |
|
|
אהלן חברים, הבטחתי והנה אני מקיים
דייג בולוס הינו תחום דייג מהנה, מאתגר ומאפשר תפיסות של דגים שונים, בגדלים שונים בעונות שונות. דייג זה מתאפיין בשימוש פתיונות טריים, ציוד פשוט ( עד כבד) ונגיש כמעט כל השנה. בבולוס יש את האפשרות לתפוס דגים מ 50 גרם עד 50 ק"ג, כן כן, תלוי אם אנחנו מתרגטים את הדגים בשיטה, ציוד מתאים ועונה מתאימה. בתשובתי על שאלתך צור, אתחיל בסוגי הדגים ועונות.
עונות
-קיץ: בתחילת הקיץ נכנסות להקות ענק של דגים להתרבות ולהשריץ ביצים באזור שלנו בעומקים שונים על רצפות שונות. חלק מהדגים האלה אפשר לתפוס בבולוס וחלק לא. דגים שנמצאים בקיץ:
1- מלכות ( פרידות גדולות): מתחילת יוני עד סוף אוגוסט, היו עונות שנתפסו דגים עד אוקטובר, עומק 40-60מ 2- טרכונים: לפי הנסיון שלי בצפון הפריטים הגדולים מגיעים ביולי ועד תחילת החורף, עומק 0-50, בלילה 3-ג'רבידות: עונת הג'רבידות הקטנות ( עד 500 גרם) מתחילה באוגוסט וממשיכה עד החורף, על הכורכר בעומקים 60 + 5-ארוסים: להקות הארוסים מגיעות לקראת סוף עונת הקיץ, סוף אוגוסט תחילת ספטמבר, בעומקים 40מ +, בלילה 6-גומברים: מסוף האביב- תחילת הקיץ אפשר לתפוס גומברים בבולוס בעומקים עד 35 על חול/ כורכר. הסיכוי להעלות אותם לסירה נמוך מאוד, הממזרים האלה מצליחים לחתוך כל חוט פרט לכבל פלדה. 7- דיניסים: לקראת סוף עונת הקיץ, סוף אוגוסט/תחילת ספטמבר אפשר לתפוס את הדיניסים ברדודים על רצפה חולית, עונה ממשיכה עד החורף, כל שעות היום 8- מולי: דג זה נמצא בכמויות באזור שלנו ובכל העונות, נתפס בעיקר בעומקים 40+ על רצפה בוצית, בכל שעות היום 9- סקומברי: מתאסף בלהקות ענק, נמצא כל השנה על רצפות חוליות בעומקים 50מ +, בכל שעות היום 10- חאפשים: סוג של לוקוסים, נמצאים באזורים סלעיים, מסתובבים בלהקות קטנות, בלילה 11- נצרנים: נתפסים בעיקר בקיץ, ראיתי אותם עד עומק 40, באור יום על סלעים או תקלות ברזל
סתיו/חורף:
1- פרידות: העונה מתחילה בספטמבר/ אוקטובר ונמשכת עד פברואר, הפרידות נמצאות בעיקר על הכורכר בקרבת סלעים, בגדלים שונים בכל העומקים, ברדוד קטנים, בעומק יותר גדלים, בלילה
2-לוקוסים: לוקוסים בכל מיניהם מתאספים בלהקות להתרבות, נמצאים בכל העומקים ועל רצפות שונות, תלוי בסוג הדג
3- בוחלוקים: דומים לפרידות מבחינת העונה, אזור מחייה ושעות התפיסה
4- סרגוסים: הסרגוסים הגדולים פעילים יותר במים קרים בעומקים שונים על רצפות שונות תלוי בסוג הדג, בעיקר על הסלעים בשעות הלילה
5- מרמירים: נמצאים בלהקות ענקיות על החול ברדודים, נתקלתי בהם עד עומק 30-35, בלילה
-אינטיאסים: בחורף מתקרבים לאזור החוף לריפים סלעיים, אפשר לתפוס אותם עם פתיון גדול כמו קלמארי שלם וציוד מתאים בכל שעות היום.
מקווה שלא שכחתי הרבה סוגים!
לגבי ציוד: בבולוס אפשר להשתמש בשתי שיטות עיקריות, מקל ורולר או חוט ניילון 70 ביד
חוט ניילון 70: בשיטה זו משתמשים בחוט מונו 70, מגלגלים על צינור פלסטיק/ ביויב. משחררים את החוט בזריקה ראשונה, כשאוספים מורידים לרצפת הסירה בין הרגליים באופן מסודר. בזריקה שנייה משחררים חוט מהערימה שבין הרגליים. היתרונות של שיטה זו: פחות ציוד ופחות הוצאות, רגש טוב, מלחמה ישירה מול הדג
מקל ורולר: יש הרבה סוגים של מקלות ורולרים. מתאימים את סוג הרולר לסוג המקל, יש את השוכבים או את הספינינג. אישית מעדיף מאוד להשתמש בשוכב, לזה יש כמה יתרונות: רגש מעולה, פחות מאמץ גופני בגלגול החוט, פחות לחץ על המכונה, ופחות נזק לחוט. בחרנו בסוג הרולר, מתאימים לו מקל וחוט. עדיף שהמקל יהיה פחות חזקת מהרולר, וחוט פחות חזק מהמקל. זה הסט האדיאלי. יש מקלות גמישים ויש את הפחות גמישים. זה עניין אישי, אבל הייתי מעדיף את הגמישים שמעבירים מידע יותר נאמן. לבולוס צריכים רולרים עם קיבולת חוט 0.5 לפחות 200 מ, הכי טוב 350 מ. אישית מעדיף לעבוד עם חוט בד, חוט דק, חזק ומאפשר רגש אופטימלי, 35 ליברות לבולוס רגיל של דגים בינוניים. אפשר גם לעבוד עם חוטי ניילון, אבל הם עבים, פחות חזקים מהבד ונמתחים, ולא מאפשרים רגש טוב ממרחקים. חוץ מזה מתקלקלים מהר.
בחרנו רולר, מקל וחוט ראשי, איך מכינים ריג?
הריג תלוי בסוג הדג, עומק ואזור הדייג ( רצפה). אם אני משתמש בחוט בד, אז אני קושר אליו שוקלידר ניילון באותו חוזק, לניילון קושר -דרך סוויבל משולש- שוקלידר פלורוקבון פחות חזק, לסוויבל הזה קושר תלאי/ בנייה גם מפלורוקרבון. לפלורוקרבון יש כמה יתרונות: לא נראה במים, מחזיק מעמד באזורים סלעיים, לא מסתובב על עצמו או על חוט ראשי. לקצה השני של הריג קושר עוד סוויבל משולש, ללולאה תחתית קושרים משקולת, לבינונית קושרים עוד תלאי. אורך התלאי הרצוי 20-30 ס"מ לפחות.
קרסים:
אישית משתמש בשלושה סוגים, תלוי בסוג הדגים, גודל ורצפות:
- על החול וכורכר אפשר להשתמש בכל הסוגים, אישית מעדיף לעבוד עם קרסי קריסטל, חוד קלפי צד/ פנימה טיפה. לדגים גדולים שבולעים משתמש לפעמים בקרסי מפתח.
- על הסלע משתמש בקרסי סירקל, חוד קלפי פנימה, היתרון פחות תפיסות בסלע
גדלי קרסים: לדגים קטנים כמו סרגוסים מס' 5-6. לדגים יותר גדולים כמו פרידות עד 500 גרם 3-2. לדגים עד 2 ק"ג קרסים 1- 0/1. יותר גדולים בהתאם
פתיון: אפשר להשתמש בארבעה סוגי פתיון מקובלים, קלמארי, סבידה, גמברי וסרדין. אישית מעדיף לעבוד עם קלמארי מכמה סיבות, 1- מחזיק מעמד על הקרס, מכסה טווח רחב של סוגים שונים של דגים, מחיר מקובל. בקריסטל משתמש בעונת הפרידות הגדולות ( מלכות). בסבידה לא משתמש הרבה בגלל הבשר העבה שלה שמקשה השחלת הפתיון על הקרס. בשר הסבידה מתאים יותר לדגים גדולים. הסרדינים מושכים סוגים מסויימים של לוקוסים, בעיקר את החפשים והאירביים, לא את הלבן!! את הקלמארי והסבידה חותך לפרוסות ארוכות, חשוב מאוד לא להוריד את העור, מתחיל להשחיל על הקרס עד שאני מכסה אותה, ומשאיר זנב קטן. לא להגזים בכמות הפתיון, לכסות את הקרס בצורה שתהיה לכם קרס מפתיון, לא כדור וללא שאריות מהצדדים.
משקולת: אישית משתמש במשקולות לפחות 200 גרם כי יש לי רולר חשמלי, אם היה לי ידני הייתי משתמש לפחות ב 150. לחברים שלי יש רולרים ידניים ומשתמשים ב 200 גרם ללא בעיות. גודל המשקולת בהתאם לעומק והזרמים.
הכל מוכן, יאללה לים....עוד לו!! מה עם התחזית?
מתי אוכלים הדגים? באיזה ים? רוח? ירח? גובה גלים?
מנסיון אישי הכי טוב זה צפונית נקייה עד צפון מערבית עד 6-7 קשר. בדרום מערבית לא הייתי מצפה להרבה. בדרומית ודרום מזרחית אוכל פחות מצפונית אבל יותר מדרום מערבית. במזרחית יש דייג טוב אבל רק בנקודה איפה שנשברת המזרחית, איפה שהגלים והמזרחית מתנגשים, יש להתחיל את הדריפט מנקודה זו. בכללי ים פלטה סימן ללילה גרוע, ים עובד מתאים יותר לדייג. רוח חזקה יותר מ 7 קשר תפגע באיכות הדייג, ים גבוה יכול לסכן חיים. ירח מלא לא מתאים לבולוס, אלא אם הים עובד. עדיף ירח 30-50 % וים עובד לבולוס רגיל.
שיטת עבודה: מכינים את הציוד, ממתינים עד שהסירה לקחה עמדה מתאימה, יורדים בתור בהפרש של כ 30 שניות, מתחילים לשחרר חוט, מקפידים לא למתוח את החוט יותר מדיי, כל תזוזה של המשקולת תבריח את הדגים. מרגישים באכילה סוגרים קשת ומתחילים לגלגל.
זה בולוס בקצרה
הכי טוב ללמוד בולוס על הסירה ישירות מאנשים מקצוענים, מבינים בתחום ובעלי ניסיון. כך חוסכים זמן, עצבים וכסף. כל אחד מוזמן לצאת איתי לבולוס, ללמוד ולהתנסות, ממני ומהוותיקים שיוצאים אתי ומסקיפירים טובים.
תשובה מפורטת!כל הכבוד! אגב,אני אוהב להשתמש בסבידה לא פחות מקלאמרי ולעיתים אפילו יותר.רצועת קלמרי מחזיקה פחות מעמד מרצועת סבידה,קורה מצבים שהסבידה מחזיקה יותר מעמד בפני כרסומי הקטנים ואז בא דג גדול ונתפס.חוץ מזה,בחורף שעבר הסבידה הביאה יותר תוצאות מקלאמרי בדיג חופי אצלי ואצל חבריי.
|
|
|
|
yossid
|
הים הוא המרגוע האמתי שלי חבר פורום
מנותקגיל:
64
הודעות: 3386
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
תודה לכול העונים צור רצוי גם להעלות את זה כמאמר
|
-------------------------------
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
הודעות: 39113
|
|
 |
|
|
אהלן חברים, הבטחתי והנה אני מקיים
דייג בולוס הינו תחום דייג מהנה, מאתגר ומאפשר תפיסות של דגים שונים, בגדלים שונים בעונות שונות. דייג זה מתאפיין בשימוש פתיונות טריים, ציוד פשוט ( עד כבד) ונגיש כמעט כל השנה. בבולוס יש את האפשרות לתפוס דגים מ 50 גרם עד 50 ק"ג, כן כן, תלוי אם אנחנו מתרגטים את הדגים בשיטה, ציוד מתאים ועונה מתאימה. בתשובתי על שאלתך צור, אתחיל בסוגי הדגים ועונות.
עונות
-קיץ: בתחילת הקיץ נכנסות להקות ענק של דגים להתרבות ולהשריץ ביצים באזור שלנו בעומקים שונים על רצפות שונות. חלק מהדגים האלה אפשר לתפוס בבולוס וחלק לא. דגים שנמצאים בקיץ:
1- מלכות ( פרידות גדולות): מתחילת יוני עד סוף אוגוסט, היו עונות שנתפסו דגים עד אוקטובר, עומק 40-60מ 2- טרכונים: לפי הנסיון שלי בצפון הפריטים הגדולים מגיעים ביולי ועד תחילת החורף, עומק 0-50, בלילה 3-ג'רבידות: עונת הג'רבידות הקטנות ( עד 500 גרם) מתחילה באוגוסט וממשיכה עד החורף, על הכורכר בעומקים 60 + 5-ארוסים: להקות הארוסים מגיעות לקראת סוף עונת הקיץ, סוף אוגוסט תחילת ספטמבר, בעומקים 40מ +, בלילה 6-גומברים: מסוף האביב- תחילת הקיץ אפשר לתפוס גומברים בבולוס בעומקים עד 35 על חול/ כורכר. הסיכוי להעלות אותם לסירה נמוך מאוד, הממזרים האלה מצליחים לחתוך כל חוט פרט לכבל פלדה. 7- דיניסים: לקראת סוף עונת הקיץ, סוף אוגוסט/תחילת ספטמבר אפשר לתפוס את הדיניסים ברדודים על רצפה חולית, עונה ממשיכה עד החורף, כל שעות היום 8- מולי: דג זה נמצא בכמויות באזור שלנו ובכל העונות, נתפס בעיקר בעומקים 40+ על רצפה בוצית, בכל שעות היום 9- סקומברי: מתאסף בלהקות ענק, נמצא כל השנה על רצפות חוליות בעומקים 50מ +, בכל שעות היום 10- חאפשים: סוג של לוקוסים, נמצאים באזורים סלעיים, מסתובבים בלהקות קטנות, בלילה 11- נצרנים: נתפסים בעיקר בקיץ, ראיתי אותם עד עומק 40, באור יום על סלעים או תקלות ברזל
סתיו/חורף:
1- פרידות: העונה מתחילה בספטמבר/ אוקטובר ונמשכת עד פברואר, הפרידות נמצאות בעיקר על הכורכר בקרבת סלעים, בגדלים שונים בכל העומקים, ברדוד קטנים, בעומק יותר גדלים, בלילה
2-לוקוסים: לוקוסים בכל מיניהם מתאספים בלהקות להתרבות, נמצאים בכל העומקים ועל רצפות שונות, תלוי בסוג הדג
3- בוחלוקים: דומים לפרידות מבחינת העונה, אזור מחייה ושעות התפיסה
4- סרגוסים: הסרגוסים הגדולים פעילים יותר במים קרים בעומקים שונים על רצפות שונות תלוי בסוג הדג, בעיקר על הסלעים בשעות הלילה
5- מרמירים: נמצאים בלהקות ענקיות על החול ברדודים, נתקלתי בהם עד עומק 30-35, בלילה
-אינטיאסים: בחורף מתקרבים לאזור החוף לריפים סלעיים, אפשר לתפוס אותם עם פתיון גדול כמו קלמארי שלם וציוד מתאים בכל שעות היום.
מקווה שלא שכחתי הרבה סוגים!
לגבי ציוד: בבולוס אפשר להשתמש בשתי שיטות עיקריות, מקל ורולר או חוט ניילון 70 ביד
חוט ניילון 70: בשיטה זו משתמשים בחוט מונו 70, מגלגלים על צינור פלסטיק/ ביויב. משחררים את החוט בזריקה ראשונה, כשאוספים מורידים לרצפת הסירה בין הרגליים באופן מסודר. בזריקה שנייה משחררים חוט מהערימה שבין הרגליים. היתרונות של שיטה זו: פחות ציוד ופחות הוצאות, רגש טוב, מלחמה ישירה מול הדג
מקל ורולר: יש הרבה סוגים של מקלות ורולרים. מתאימים את סוג הרולר לסוג המקל, יש את השוכבים או את הספינינג. אישית מעדיף מאוד להשתמש בשוכב, לזה יש כמה יתרונות: רגש מעולה, פחות מאמץ גופני בגלגול החוט, פחות לחץ על המכונה, ופחות נזק לחוט. בחרנו בסוג הרולר, מתאימים לו מקל וחוט. עדיף שהמקל יהיה פחות חזקת מהרולר, וחוט פחות חזק מהמקל. זה הסט האדיאלי. יש מקלות גמישים ויש את הפחות גמישים. זה עניין אישי, אבל הייתי מעדיף את הגמישים שמעבירים מידע יותר נאמן. לבולוס צריכים רולרים עם קיבולת חוט 0.5 לפחות 200 מ, הכי טוב 350 מ. אישית מעדיף לעבוד עם חוט בד, חוט דק, חזק ומאפשר רגש אופטימלי, 35 ליברות לבולוס רגיל של דגים בינוניים. אפשר גם לעבוד עם חוטי ניילון, אבל הם עבים, פחות חזקים מהבד ונמתחים, ולא מאפשרים רגש טוב ממרחקים. חוץ מזה מתקלקלים מהר.
בחרנו רולר, מקל וחוט ראשי, איך מכינים ריג?
הריג תלוי בסוג הדג, עומק ואזור הדייג ( רצפה). אם אני משתמש בחוט בד, אז אני קושר אליו שוקלידר ניילון באותו חוזק, לניילון קושר -דרך סוויבל משולש- שוקלידר פלורוקבון פחות חזק, לסוויבל הזה קושר תלאי/ בנייה גם מפלורוקרבון. לפלורוקרבון יש כמה יתרונות: לא נראה במים, מחזיק מעמד באזורים סלעיים, לא מסתובב על עצמו או על חוט ראשי. לקצה השני של הריג קושר עוד סוויבל משולש, ללולאה תחתית קושרים משקולת, לבינונית קושרים עוד תלאי. אורך התלאי הרצוי 20-30 ס"מ לפחות.
קרסים:
אישית משתמש בשלושה סוגים, תלוי בסוג הדגים, גודל ורצפות:
- על החול וכורכר אפשר להשתמש בכל הסוגים, אישית מעדיף לעבוד עם קרסי קריסטל, חוד קלפי צד/ פנימה טיפה. לדגים גדולים שבולעים משתמש לפעמים בקרסי מפתח.
- על הסלע משתמש בקרסי סירקל, חוד קלפי פנימה, היתרון פחות תפיסות בסלע
גדלי קרסים: לדגים קטנים כמו סרגוסים מס' 5-6. לדגים יותר גדולים כמו פרידות עד 500 גרם 3-2. לדגים עד 2 ק"ג קרסים 1- 0/1. יותר גדולים בהתאם
פתיון: אפשר להשתמש בארבעה סוגי פתיון מקובלים, קלמארי, סבידה, גמברי וסרדין. אישית מעדיף לעבוד עם קלמארי מכמה סיבות, 1- מחזיק מעמד על הקרס, מכסה טווח רחב של סוגים שונים של דגים, מחיר מקובל. בקריסטל משתמש בעונת הפרידות הגדולות ( מלכות). בסבידה לא משתמש הרבה בגלל הבשר העבה שלה שמקשה השחלת הפתיון על הקרס. בשר הסבידה מתאים יותר לדגים גדולים. הסרדינים מושכים סוגים מסויימים של לוקוסים, בעיקר את החפשים והאירביים, לא את הלבן!! את הקלמארי והסבידה חותך לפרוסות ארוכות, חשוב מאוד לא להוריד את העור, מתחיל להשחיל על הקרס עד שאני מכסה אותה, ומשאיר זנב קטן. לא להגזים בכמות הפתיון, לכסות את הקרס בצורה שתהיה לכם קרס מפתיון, לא כדור וללא שאריות מהצדדים.
משקולת: אישית משתמש במשקולות לפחות 200 גרם כי יש לי רולר חשמלי, אם היה לי ידני הייתי משתמש לפחות ב 150. לחברים שלי יש רולרים ידניים ומשתמשים ב 200 גרם ללא בעיות. גודל המשקולת בהתאם לעומק והזרמים.
הכל מוכן, יאללה לים....עוד לו!! מה עם התחזית?
מתי אוכלים הדגים? באיזה ים? רוח? ירח? גובה גלים?
מנסיון אישי הכי טוב זה צפונית נקייה עד צפון מערבית עד 6-7 קשר. בדרום מערבית לא הייתי מצפה להרבה. בדרומית ודרום מזרחית אוכל פחות מצפונית אבל יותר מדרום מערבית. במזרחית יש דייג טוב אבל רק בנקודה איפה שנשברת המזרחית, איפה שהגלים והמזרחית מתנגשים, יש להתחיל את הדריפט מנקודה זו. בכללי ים פלטה סימן ללילה גרוע, ים עובד מתאים יותר לדייג. רוח חזקה יותר מ 7 קשר תפגע באיכות הדייג, ים גבוה יכול לסכן חיים. ירח מלא לא מתאים לבולוס, אלא אם הים עובד. עדיף ירח 30-50 % וים עובד לבולוס רגיל.
שיטת עבודה: מכינים את הציוד, ממתינים עד שהסירה לקחה עמדה מתאימה, יורדים בתור בהפרש של כ 30 שניות, מתחילים לשחרר חוט, מקפידים לא למתוח את החוט יותר מדיי, כל תזוזה של המשקולת תבריח את הדגים. מרגישים באכילה סוגרים קשת ומתחילים לגלגל.
זה בולוס בקצרה
הכי טוב ללמוד בולוס על הסירה ישירות מאנשים מקצוענים, מבינים בתחום ובעלי ניסיון. כך חוסכים זמן, עצבים וכסף. כל אחד מוזמן לצאת איתי לבולוס, ללמוד ולהתנסות, ממני ומהוותיקים שיוצאים אתי ומסקיפירים טובים.
תשובה מפורטת!כל הכבוד! אגב,אני אוהב להשתמש בסבידה לא פחות מקלאמרי ולעיתים אפילו יותר.רצועת קלמרי מחזיקה פחות מעמד מרצועת סבידה,קורה מצבים שהסבידה מחזיקה יותר מעמד בפני כרסומי הקטנים ואז בא דג גדול ונתפס.חוץ מזה,בחורף שעבר הסבידה הביאה יותר תוצאות מקלאמרי בדיג חופי אצלי ואצל חבריי. לגבי סבידה או קלמארי, עניין של בחירה... אכן הסבידה יותר קשה ומחזיקה יותר... מצד שני - הדג מעדיף לעיתים פתיון "רך" ונתפס עליו יותר טוב... אישית - אני מעדיף קלמארי על סבידה, אך זה כנראה עניין של טעם וגישה...
|
-------------------------------
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
הודעות: 2396
|
|
תשובה יפה ועניינית, תודה על השיתוף, מדפיס ושומר !
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
הודעות: 39113
|
|
תודה לכול העונים צור רצוי גם להעלות את זה כמאמר
צודק בהחלט יוסי, זה מאמר לכל דבר ועניין...
|
-------------------------------
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|
|
|
|