אני לא יודע לגבי הקישון

אבל אני כן יודע על המפרץ
לפני מספר שנים יצאתי לטרולינג עם רפי במפרץ
הסירה שלו עגנה בקישון ועל הסירחון שהיה שם אין צורך להסביר
אבל מה שרץ לי בראש כל הזמן זה מה קורה במפרץ
הרי מי הקישון נשפכים בסופו של דבר למפרץ ולסביבתו ולמעשה כל האיזור הזה נגוע
אז יצאנו לטרולינג ונהננו ואפילו הוצאנו דגים
אני הוצאתי שינן ניבים בגודל קילו וחצי והייתי מאושר בחלקי
אממה
כשהגעתי הבייתה וניקיתי את הדג ציפתה לי ההפתעה שדי הייתי מוכן לה
כשפתחתי את הבטן של הדג יצא ממנו סירחון בילתי יאמן

ובכל זאת הוצאתי את הקרביים של הדג והמשכתי לנקות
כשסיימתי את ניקוי הקרביים חלל הבטן היה יותר שחור מחלל בטן של בורי
כשהרחתי את חלל הבטן נתקפתי בחילה מעוצמת הסירחון ומיד זרקתי את הדג לפח
כבר הוצאתי המון דגים בחיים שלי ביניהם גם שיננים ואף פעם לא נתקלתי בתופעה כזאת של סירחון כזה ולכלוך כזה בחלל הבטן של הדג
אבל עדיין לא סיימתי
לקחתי את הדג והלכתי לתת אותו לחתולים(לפחות שהם יהנו ממנו)
להפתעתי או לא גם החתולים לא נגעו בדג
הם באו הריחו הסתובבו והלכו
למי שלא יודע חתול לא אוכל אוכל מקולקל או אוכל שהוא לא טוב
לחתולים יש חוש ריח מאוד מפותח והם מיד יודעים מה טוב ולא טוב למאכל
לסיכום
מהקישון ברור שלא כדאי לאכול דגים
אבל הייתי ממליץ לא לאכול דגים גם מהמפרץ
בנצי,
בתור תל-אביבי אסלח לך על הפספוס הקל שמקורו אי התמצאות בצפון

את הדגים תפסנו אז (3 או 4 שיננים ולוקוס, כמדומני...),
כ:2 ק"מ צפונה עד צפון-מערב לבת-גלים, מה שנקרא הקצה הצפון-מערבי של המפרץ-
ואולי טיפה מחוץ למפרץ....
באותו מקום תפסתי בעבר שיננים רבים (כיום האבו-נפחות שולטים בשטח ואין שיננים),
גם אני וגם אחרים אכלו ונהנו- כמו גם מהלוקוסים...
האזור עצמו שם איננו מזוהם לפי ידיעתי.
יתכן שהשינן שלך בילה זמן מה בנמל וחזר לשם ספוג נפט,
אולי בילה שנה במפרץ סמוך לקריות ולפתח הנמל- וספג נפט וכימיכלים,
ככל שכך דברייך תואמים את התזה של סער זאבי...
מאחר שזה היה חודש מאי-יוני ולפי זכרוני לא היה לנו אז קרח-
ואם נוסיף הסעת הדג בחום עד למרכז ואולי עוד כמה שעות עד לניקוי,
יתכן שהדג התקלקל...
מה שמחזק דעתי על קלקול הדג- בהנחה שהחתולים במרכז אינם אניני טעם,
זו העובדה שדגים שנתפסים ברציפי מעגן הדיג או בנמל נזרקים לעיתים לחתולים בסביבה-
שטורפים אותם בתאבון רב...
יחד עם זאת, מזמן הבחנתי:
דגים כגון סרגוסים ומנורים שתפסתי בבולוס מפרץ-
הבטן שלהם מסריחה והרבה ותר שחורה מדגים שנדוגו באזורים מרוחקים כגון מול קניון חיפה.
ולגופו של דיון:
אני בדעה של סקוויד- לא חושש לגעת במי מעגן הקישון ועושה זאת פה ושם,
אך לא אוכל משם דגים.
לדעתי, אכילת דג-שניים בשנה משם לא תעשה נזק והגוף יתגבר,
אך השאלה: בשביל מה?!!!!
אגב, נזקי הכספית ושאר הרעלים שמצויים במעגן הדיג, בנמל ובמפרץ,
אינם פורצים בתוך יום. זהו נזק מצטבר שמתגלה ומתפרץ בחלוף שנים:
כך למשל לוחמי השייטת ודייגי הקישון...
אישית סבור: אכילת הדג לא מצדיקה את הסיכון, שם בשביל הכייפ-
דגים לאכילה מחוץ למעגן ולנמל ומחוץ למפרץ חיפה.
נכון סער שדג עשוי לנדוד ודג מזוהם עשוי להתפס באזור "נקי"- אך מה לעשות?!
אם אוהבים לאכול דגים- עדיף דג שתפסת באזור נקי על פני דג קנוי שאינך יודע היכן נתפס...
בשים לב שאנו אוכלים עופות ופירות וירקות עמוסי חמרי הדברה ושאר חומרים רעילים-
נראה שהגוף יכול להתמודד עם דגים שנדוגו באזור "נקי".