פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   חשוב מאוד |
עמודים: 1 [2] 3 4
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: חשוב מאוד (נקרא 8723 פעמים) |
הדפסה |
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הודעות: 5445
הים של כולם
|
|
אם אין לחם תאכלו עוגות--- סתם עדיין אפשר לאכול דגים יותר בריא מחלב ובשר גם יחד 
|
|
-------------------------------
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
|
Mabjeesh
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 24
|
|
לכבוד החברים כאן בפורום, אני יכול להביא לכם מאות, אלפים ואף יותר ציטוטים ועובדות שיראו בדיוק ההפך. זה חוסר אחריות טוטאלי לצאת בהצהרות גורפות מסוג זה. הסינים מזמן שותים חלב- הרפתות הגדולות ביותר נמצאות בסין. וזה רק לאחרונה כי הבינו שחלב ומוצריו זה חיוני לבני אדם במיוחד לילדים. נכון, יש אנשים שיש להם אלרגיה או אי סבילות למרכיבי חלב אבל זה לא פוסל ולא עושה ממנו רעל. מי שטוען שיש חומרים מעקבים בחלב או הורמונים שיוכיח מדעית ולא באמירות. באותה הזדמנות שילך גם ויחקור את המים שאנחנו שותים ויבדוק את רמות ההורמונים ושאריות חומרים מעקבים שיש בהם בגלל זיהום שבני אדם גורמים. כל פעם זה מקומם אותי לשמוע מדע בטלויזיה במיוחד מכל אלו המתוסכלים. אם יש לך הוכחה מדעית, אז תפרסם אותה בכתב עט מדעי בעיתוני בריאות או מדע בינליאומיים ולא בתוכנית טלויזיה. ואגב, רק שתדעו 100% מהספורטאים ניתוזים מחלבוני חלב לפחות פעמיים ביום. כל אבקות החלבונים מכילות חלבוני מי גבינה שנחשב לחלבון בעל ערך ביולוגי אדיר.
|
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הודעות: 4207
|
|
 |
|
|
לכבוד החברים כאן בפורום, אני יכול להביא לכם מאות, אלפים ואף יותר ציטוטים ועובדות שיראו בדיוק ההפך. זה חוסר אחריות טוטאלי לצאת בהצהרות גורפות מסוג זה. הסינים מזמן שותים חלב- הרפתות הגדולות ביותר נמצאות בסין. וזה רק לאחרונה כי הבינו שחלב ומוצריו זה חיוני לבני אדם במיוחד לילדים. נכון, יש אנשים שיש להם אלרגיה או אי סבילות למרכיבי חלב אבל זה לא פוסל ולא עושה ממנו רעל. מי שטוען שיש חומרים מעקבים בחלב או הורמונים שיוכיח מדעית ולא באמירות. באותה הזדמנות שילך גם ויחקור את המים שאנחנו שותים ויבדוק את רמות ההורמונים ושאריות חומרים מעקבים שיש בהם בגלל זיהום שבני אדם גורמים. כל פעם זה מקומם אותי לשמוע מדע בטלויזיה במיוחד מכל אלו המתוסכלים. אם יש לך הוכחה מדעית, אז תפרסם אותה בכתב עט מדעי בעיתוני בריאות או מדע בינליאומיים ולא בתוכנית טלויזיה. ואגב, רק שתדעו 100% מהספורטאים ניתוזים מחלבוני חלב לפחות פעמיים ביום. כל אבקות החלבונים מכילות חלבוני מי גבינה שנחשב לחלבון בעל ערך ביולוגי אדיר.
בגלל תגובה כזאת רציתי לשמוע תגובות תמיד טוב לשמוע גם על הצד השני של המטבע אני בכל אופן ימשיך לצרוך חלב ומוצריו אבל בכמויות יותר הגיוניות
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 7274
|
|
שורה תחתונה - עד היום אכלנו אותה....
מה ניתן לילדים לאכל? סלרי?
אני בעיניני אוכל מתייעץ עם אמא  היא ממליצה להישאר עם קובות ממולאות בשר - יום כן יום גם כן, ובסופי שבוע אפשר גם "תבית" .   עיראקי?
|
|
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 7274
|
|
 |
|
|
לכבוד החברים כאן בפורום, אני יכול להביא לכם מאות, אלפים ואף יותר ציטוטים ועובדות שיראו בדיוק ההפך. זה חוסר אחריות טוטאלי לצאת בהצהרות גורפות מסוג זה. הסינים מזמן שותים חלב- הרפתות הגדולות ביותר נמצאות בסין. וזה רק לאחרונה כי הבינו שחלב ומוצריו זה חיוני לבני אדם במיוחד לילדים. נכון, יש אנשים שיש להם אלרגיה או אי סבילות למרכיבי חלב אבל זה לא פוסל ולא עושה ממנו רעל. מי שטוען שיש חומרים מעקבים בחלב או הורמונים שיוכיח מדעית ולא באמירות. באותה הזדמנות שילך גם ויחקור את המים שאנחנו שותים ויבדוק את רמות ההורמונים ושאריות חומרים מעקבים שיש בהם בגלל זיהום שבני אדם גורמים. כל פעם זה מקומם אותי לשמוע מדע בטלויזיה במיוחד מכל אלו המתוסכלים. אם יש לך הוכחה מדעית, אז תפרסם אותה בכתב עט מדעי בעיתוני בריאות או מדע בינליאומיים ולא בתוכנית טלויזיה. ואגב, רק שתדעו 100% מהספורטאים ניתוזים מחלבוני חלב לפחות פעמיים ביום. כל אבקות החלבונים מכילות חלבוני מי גבינה שנחשב לחלבון בעל ערך ביולוגי אדיר.
בגלל תגובה כזאת רציתי לשמוע תגובות תמיד טוב לשמוע גם על הצד השני של המטבע אני בכל אופן ימשיך לצרוך חלב ומוצריו אבל בכמויות יותר הגיוניות תשמע זה בעיה כשמציגים לך את הדברים בצורה כזו מגמתית, עם פרופסורים בשורה אחד אחרי השני עם תחזיות אפוקליפטיות וסטטיסטיקות... גם ככה אתה חושש כל כך לילדים ורואה את אחוזי הסרטן מטפסים וחושב איך אעשה את הדבר הנכון - ואז בא סרטון כזה ולכאורה נראה הגיוני ושם לך את הדברים בצורה שאתה מבין.... קשה שלא להאמין וקשה שלא להקשיב לזה. מצטרף לבנצי - גם אני רוצה לשמוע את מי שיש לו לומר דברים נוספים או הפוכים.
|
|
|
|
|
|
mwmw
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 238
|
|
בכל העולם המערבי יש צריכה גדולה של מוצרי חלב, גם אני בישראל אימצנו את מוצרי החלב בהנחה שהם בריאים יותר ממוצרי מזון אחרים ועזרה בבנית הארץ. יצור החלב היה כולו בידי הקיבוצים והמושבים.
במזרח הרחוק לא היה שימוש בכלל במוצרי חלב, זו תופעה חדשה שהתרחבה ככל שהחשיפה למערב גדלה. הם לא השתמשו במוצרי חלב בעיקר מטעמים בריאותיים. למיטב ידיעתי ואני לא מדען, גם מחלות שלא היו בעבר הופיעו עם הגידול במוצרי חלב.
שימוש בחלבוני חלב על ידי ספורטאים לא מעיד על בריאות המוצר, מבחינתי, נהפוך הוא. הש משתמשים גם בחומרים שאסורים על פי חוק.
נכון שאי אפשר ואסור לפסול על הסף, אבל כמו כל מזון אחר בחיים, המינון קובע מפני שברור שלחלק מהמרכביים תרומה חיובית לאדם.
וכמובן שהרפתות הגדולות בכולם נמצאות בסין, רוב אוכלסיית העולם שם, על מה זה מעיד?
|
|
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
הודעות: 7592
|
|
 |
|
|
שורה תחתונה - עד היום אכלנו אותה....
מה ניתן לילדים לאכל? סלרי?
אני בעיניני אוכל מתייעץ עם אמא  היא ממליצה להישאר עם קובות ממולאות בשר - יום כן יום גם כן, ובסופי שבוע אפשר גם "תבית" .   עיראקי? אכן , עיראקי . לגבי הסינים לדעתי האינטרס הכלכלי גובר אצלהם על הרבה דברים. האסטרטגיה שמוביל השילטון הינה להפוך למעצמה כלכלית גלובלית, ויש לי נטייה להאמין על אף שלא בדקתי, כי תוצרי החלב מיועדים גם או בעיקר לשוק הגלובלי. את הנזקים כפי שמובאים בסרטונים ניתן יהיה לבחון במזרח הרחוק רק בעוד מספר שנים. לגבי חלבון וספורטאים - בעיקר למפתחי שרירים , בניית השריר באימוני משקולות בעצם מפרקת תאי שריר בשל האימון האינטנסיבי ואז ע"י הזנת השריר הוא נבנה מחדש , החזרה על התהליך יוצרת בסופו של דבר את הנפח. כמובן שיש עוד הרבה דברים שמתרחשים בגוף ואני לא אכנס לזה. בניית השריר מחייבת חומרי בנייה ולא רק חלבון (פחמימות ושומנים), מייד לאחר אימון ישנו "חלון זמן" בו השריר יקלוט רמה גבוהה של חלבון על מנת לשקם ולבנות את עצמו. בשלב זה רוב מפתחי השרירים יזינו עצמם בחלבון ממקור זמין שתהליך הפירוק שלו הכי מהיר קרי אבקות חלבון מי גבינה. השימוש באבקות אלו נועד גם להעמיס את הגוף בחלבון מעבר לצריכה ממוצעת . למפתח שרירים שרוצה כמות כזו של חלבון ביום, עדיף לקבל אבקת חלבון זמין ללא פחמימות ושומן שהיה צריך לאכול ממוצרים אחרים כדי להגיע לרמת החלבון שהוא צריך.
|
|
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 15, 2012, 12:28:15 PM על ידי עדי
|
|
-------------------------------
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
|
MK2
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
40
הודעות: 373
כשהגלים מתחזקים... הולכים לשבת בבית
|
|
 |
|
|
אהלן, אני לא צורך חלב או מוצריו כ3 חודשים תופעות לוואי? אין נס עם חלב? לא! נס עם משקה סויה כן!
בני האדם זקוקים לסידן, כמו כל בעל חיים בטבע אך כל בעל חיים בטבע לא צורך חלב או מוצר אחרי גיל יונקות
יש כמה סוגי סידן, זה שבמוצרי החלב לא נספג בגוף, לעומת ברוקולי שיש בו המון סידן שכן נספג
"מוצרים עתירי סידן מוצרי חלב כמו חלב (300 מ"ג ל-1% שומן בכוס) וגבינה מוכרים כמקורות עיקריים לסידן (אף על פי שרבים מהם מכילים תוסף סידן מלאכותי, E341, אשר גורם לבעיות עיכול), אם כי אנשים מסוימים אלרגיים למוצרי חלב, ומספר רב עוד יותר של אנשים, במיוחד אלה שלא ממוצא אירופאי, סובלים מאי-סבילות ללקטוז ואינם מסוגלים לצרוך מוצרי חלב כלל. בנוסף בשל התגובה החומצית שיוצרים חלבונים מהחי בגוף האדם והשילוב עם זרחן, הגוף לא מסוגל לספוג את הסידן המגיע ממקור חלבי, ולכן יש קורלציה בין צריכת סידן לאוסטיאופורוזיס מקורות אחרים לסידן כוללים: מיץ תפוזים (50 מ"ג) טופו (100 מ"ג) ירקות מסוימים, כגון ברוקולי, במיה. סויה אצות ים שונות אגוזים וגרעינים, למשל שקדים (223 מ"ג), שומשום (110 מ"ג). קטניות, חומוס וכו'. מאכלי ים כגון צדפות וחסילונים. דגים בעלי עצמות רכות, סרדינים (443 מ"ג) וכו'. חיטה מלאה"
אז חברים, שלא יעבדו עליכם.
|
|
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 7274
|
|
 |
|
|
אהלן, אני לא צורך חלב או מוצריו כ3 חודשים תופעות לוואי? אין נס עם חלב? לא! נס עם משקה סויה כן!
בני האדם זקוקים לסידן, כמו כל בעל חיים בטבע אך כל בעל חיים בטבע לא צורך חלב או מוצר אחרי גיל יונקות
יש כמה סוגי סידן, זה שבמוצרי החלב לא נספג בגוף, לעומת ברוקולי שיש בו המון סידן שכן נספג
"מוצרים עתירי סידן מוצרי חלב כמו חלב (300 מ"ג ל-1% שומן בכוס) וגבינה מוכרים כמקורות עיקריים לסידן (אף על פי שרבים מהם מכילים תוסף סידן מלאכותי, E341, אשר גורם לבעיות עיכול), אם כי אנשים מסוימים אלרגיים למוצרי חלב, ומספר רב עוד יותר של אנשים, במיוחד אלה שלא ממוצא אירופאי, סובלים מאי-סבילות ללקטוז ואינם מסוגלים לצרוך מוצרי חלב כלל. בנוסף בשל התגובה החומצית שיוצרים חלבונים מהחי בגוף האדם והשילוב עם זרחן, הגוף לא מסוגל לספוג את הסידן המגיע ממקור חלבי, ולכן יש קורלציה בין צריכת סידן לאוסטיאופורוזיס מקורות אחרים לסידן כוללים: מיץ תפוזים (50 מ"ג) טופו (100 מ"ג) ירקות מסוימים, כגון ברוקולי, במיה. סויה אצות ים שונות אגוזים וגרעינים, למשל שקדים (223 מ"ג), שומשום (110 מ"ג). קטניות, חומוס וכו'. מאכלי ים כגון צדפות וחסילונים. דגים בעלי עצמות רכות, סרדינים (443 מ"ג) וכו'. חיטה מלאה"
אז חברים, שלא יעבדו עליכם.
מלחיצה אותי הרשימה שלך.... חסר בה משהו.... היה לי קל יותר 'לעכל' אותה אם היה בה איזו מנה בשרית, עוף או דג. ניהית גם צמחוני או שפשוט רשמת רק מקורות סידן? כל העניין הזה ניהיה מדאיג.
|
|
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
הודעות: 3225
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
אני לא ממשיך לקרוא את מה שאתם כותבים כאן !  לא תהרסו לי מעט ההנאה שעוד נשארה לי....  סטייק ? , פיצה ? , פסטה ? , קובה ? .....אני רעב עכשיו ! על מה אתם ממליצים מבניהם ? 
|
|
|
|
|
|
|
מזל שאני לא אוהב מוצרי חלב ..................................... 
|
|
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
הודעות: 9829
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
 |
|
|
לכבוד החברים כאן בפורום, אני יכול להביא לכם מאות, אלפים ואף יותר ציטוטים ועובדות שיראו בדיוק ההפך. זה חוסר אחריות טוטאלי לצאת בהצהרות גורפות מסוג זה. הסינים מזמן שותים חלב- הרפתות הגדולות ביותר נמצאות בסין. וזה רק לאחרונה כי הבינו שחלב ומוצריו זה חיוני לבני אדם במיוחד לילדים. נכון, יש אנשים שיש להם אלרגיה או אי סבילות למרכיבי חלב אבל זה לא פוסל ולא עושה ממנו רעל. מי שטוען שיש חומרים מעקבים בחלב או הורמונים שיוכיח מדעית ולא באמירות. באותה הזדמנות שילך גם ויחקור את המים שאנחנו שותים ויבדוק את רמות ההורמונים ושאריות חומרים מעקבים שיש בהם בגלל זיהום שבני אדם גורמים. כל פעם זה מקומם אותי לשמוע מדע בטלויזיה במיוחד מכל אלו המתוסכלים. אם יש לך הוכחה מדעית, אז תפרסם אותה בכתב עט מדעי בעיתוני בריאות או מדע בינליאומיים ולא בתוכנית טלויזיה. ואגב, רק שתדעו 100% מהספורטאים ניתוזים מחלבוני חלב לפחות פעמיים ביום. כל אבקות החלבונים מכילות חלבוני מי גבינה שנחשב לחלבון בעל ערך ביולוגי אדיר.
דר" סמיר אולי תציג את עצמך ומה התפקיד שלך באונברסיטה ... תוכל לספר על המחקרים שאתה עושה על חלב עיזים ? זה יכול לשפוך עוד אור על הנושא !! חוץ מזה מתיי אתה בצפון...יללה תגיע כבר חייבים לצאת ליום רענון בים 
|
|
-------------------------------
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
Mabjeesh
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 24
|
|
 |
|
|
אהלן מאמון, השבוע אני בצפון אבל לצערי לא אוכל להגיע ביום ה' למפגש. אגיע ביום שישי אחר הצהרים. כבר סיפרתי קצת על עצמי בפורום די בהתחלה שהיה שרשור כזה מיוזמת ההנהלה. במשפט אחד, אני חוקר בכיר (כבר 18 שנים) באוניברסיטה העברית, הפקולטה לחקלאות ברחובות. אני עוסק בהזנה ומזונות של מעלי גירה יצרניים במיוחד פרות ועזי חלב. עיקר המחקרים שלי מתמקדים בייצור חלב והשפעת ההזנה ורכיבי מזון במנה על הרכב החלב. בנוסף לכך אני וטרינר שעוסק בעיקר בצאן וגם חיות מחמד. העוסקים בעולם הרפת והדיר מכירים אותי ואת המחקרים שלי והתרומה שלהם לקידום הענף בארץ ובעולם. אני גם מרצה בקורסים וימי עיון שמשרד החקלאות מארגן במסגרת שירותי ההדרכה ומקצוע (שה"מ) בכל רחבי הארץ. שמתי לב שהמשפט הכי שחוזר על עצמו שבני אדם הם היונק היחיד שצורך חלב ומוצרי חלב בחיים הבוגרים שלו. אכן זו אמת, אבל מה לעשות שיש לנו את היכולת להפיק מזון כמעט מכל דבר ואין ספק שחלב הנו אחד החומרים המזינים שניתן להפיק, לייצר ולעבד להרבה מאד מוצרים. אני מבטיח שבאחד המפגשים אם ההנהלה תראה לנכון לקיים מפגש שיכלול הרצאה והסברים על חלב בכלל ובמיוחד על חלב עיזים וההבדל בינו לחלב פרות אשמח מאד לעשות זאת. בינתיים לכל אלו שאין להם אלרגיה או אי סבילות לחלב תמשיכו לצורך חלב זה פשוט מזון מושלם. ולמי שרוצה חלב בריאות שיעבור לחלב עיזים. ומי שבאמת רוצה שחלב ירפה אותו ממחלות ויחזק לו את מערכת החיסון שיעבור לחלב נאקות (גמלים).
|
|
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הודעות: 5445
הים של כולם
|
|
ואני ויתרתי על הנס קפה של הבוקר 
|
|
-------------------------------
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
הודעות: 9829
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
 |
|
|
אהלן מאמון, השבוע אני בצפון אבל לצערי לא אוכל להגיע ביום ה' למפגש. אגיע ביום שישי אחר הצהרים. כבר סיפרתי קצת על עצמי בפורום די בהתחלה שהיה שרשור כזה מיוזמת ההנהלה. במשפט אחד, אני חוקר בכיר (כבר 18 שנים) באוניברסיטה העברית, הפקולטה לחקלאות ברחובות. אני עוסק בהזנה ומזונות של מעלי גירה יצרניים במיוחד פרות ועזי חלב. עיקר המחקרים שלי מתמקדים בייצור חלב והשפעת ההזנה ורכיבי מזון במנה על הרכב החלב. בנוסף לכך אני וטרינר שעוסק בעיקר בצאן וגם חיות מחמד. העוסקים בעולם הרפת והדיר מכירים אותי ואת המחקרים שלי והתרומה שלהם לקידום הענף בארץ ובעולם. אני גם מרצה בקורסים וימי עיון שמשרד החקלאות מארגן במסגרת שירותי ההדרכה ומקצוע (שה"מ) בכל רחבי הארץ. שמתי לב שהמשפט הכי שחוזר על עצמו שבני אדם הם היונק היחיד שצורך חלב ומוצרי חלב בחיים הבוגרים שלו. אכן זו אמת, אבל מה לעשות שיש לנו את היכולת להפיק מזון כמעט מכל דבר ואין ספק שחלב הנו אחד החומרים המזינים שניתן להפיק, לייצר ולעבד להרבה מאד מוצרים. אני מבטיח שבאחד המפגשים אם ההנהלה תראה לנכון לקיים מפגש שיכלול הרצאה והסברים על חלב בכלל ובמיוחד על חלב עיזים וההבדל בינו לחלב פרות אשמח מאד לעשות זאת. בינתיים לכל אלו שאין להם אלרגיה או אי סבילות לחלב תמשיכו לצורך חלב זה פשוט מזון מושלם. ולמי שרוצה חלב בריאות שיעבור לחלב עיזים. ומי שבאמת רוצה שחלב ירפה אותו ממחלות ויחזק לו את מערכת החיסון שיעבור לחלב נאקות (גמלים).
דר" קודם תודה על התשובה המקיפה ועוד דבר לא סתם ביקשתי שתציג את עצמך ..אני כן יודע מכל זה אבל רוב החברים כאן לא יודעים חשוב היה לקבל דעה ממומחה בעניין ולא לסמוך על ניחושים התגובה שלי ושל שאר החברים תישאר בסימן שאלה גדול כי אנו לא עוסקים בעניין כשיש תגובה ממומחה לעניין זה אחרת ...תודה איש 
|
|
-------------------------------
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2] 3 4
|
|
|
|