פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   שלום חברים.מה עדיף-קלאמרי או סבידה? |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: שלום חברים.מה עדיף-קלאמרי או סבידה? (נקרא 5125 פעמים) |
הדפסה |
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הודעות: 4207
|
|
אני כבר רשמתי בכל מיני הזדמנויות קלמרי/סבידה הם הפתיונות היחידים אצלי קודם כל הם לא נופלים מהקרס ולא משנה כמה חזק זורקים דבר שני כל הדגים הלא צימחוניים אוכלים קלמרי וסבידה אז אין לך שום בעיה עם הפתיונות האלה
אני יודע שאלו פתיונות מעולים!פשוט רציתי לדעת מה עבד לכם הכי טוב בתקופה האחרונה ומה כל אחד מכם מעדיף. חוץ מזה אלון,שכחת להוסיף קישקע של עוף  לא משנה העונה אני תמיד משתמש בהם וקישקע של עוף כבר הפסקתי להשתמש בגלל שיש לי עודפים של קלמארי וסבידות למעשה אני כבר מלא עד לשנה הבאה
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
|
תודה לכולם על התשובות! שבת שלום לכולם 
|
|
|
|
|
|
ינון לשם
|
תן לו לקחת חוט.... חבר פורום
מנותקגיל:
49
הודעות: 1819
|
|
יהיו מקרים בקיץ שלא יגעו בסבידות ....למה ? אין לי מושג אבל זה קורה לי כל קיץ בניגוד לקלמרי שאוכלים אותו כל השנה  אם השאלה מכוונת לאינטיאסים אז אין העדפה שניהם מהאהובים על האינטיאס .
|
|
-------------------------------
לפעמים החיים מורידים אותי על הברכיים אין שומר את השער, אין סימן משמיים. אני רואה אנשים שחיים חלומות ותקוות אנשים שחיים רק תככים ומזימות. יש ששואלים שאלות ואין תשובות יש כאלה מלאים רק טענות ודרישות.
|
|
|
|
|
כיוונתי יותר לדיג חופי.
לי כבר קרה שדגתי יחד עם חברים ולמרות שהיו הרבה סוגי פתיונות(ביניהם קלמרי),רק על רצועות סבידה נתפסו הדגים.אי אפשר לדעת מה באמת יעבוד הכי טוב באותו יום. שאמרת שבקיץ יש מקרים שבהם לא נוגעים בסבידה-זה חדש לי.אתה מתכוון לטרכונים?
|
|
|
|
|
|
|
לברקים- תולעים מרמירים - תולעים או דגים חיים
זה לא בר השוואה. עם אין לך פתיון לך על קלאמרי או סבידה אבל מספר אחד כל תנאי ובכל מצב זה תולעים אחרי זה דגים חיים
דיג חופי זה עניין של מיקום .הדגש הוא על המקום עם אתה תמצא גם מקום ותשים גם פיתיון שמגביר את הסיכויים שלך אתה תצא עם דג (קטן או גדול)
לדוגמא:אינטיאסים מהחוף (חוף חול) שהם מגיעים לאזורים של 130 מטר מהחוף ואפילו פחות באזורים מסויימים .....מדוד אתה צריך לזהות מקומות טובים ופחות הפיתיון ...כמו נפילות עומק בקרבת החוף וכו
|
|
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 17, 2016, 01:29:56 AM על ידי הלל-ירושלים
|
|
|
|
|
|
RanElul
|
Meqtopus חבר פורום 
מנותקגיל:
26
הודעות: 62
|
|
אני מעדיף קלמארי לדעתי פחות נ"קרע" ויותר עמיד ...
|
|
|
|
|
|
savirs
|
דייג זה כל הסיפור חבר פורום  
מנותקגיל:
55
הודעות: 225
|
|
 |
|
|
שאלה טובה מאוד... קלאמרי או סבידה ? גמבארי או תולעים ?
לכל אחד ואחד מהפיתיונות ישנם יתרונות וחסרונות...
העמידות של הקלאמרי או הסבידה הן יותר משל תולעים או גמברי
ישנם הרבה פרמטרים לבחירת פיתיון... זכרו שהפיתיון נועד לפתות את הדג.
לכן צריך לחשוב על מספר דברים לפני שבוחרים פיתיון...
1) איפה דגים קרקע חולית/סלעים או מעורבת ? 2) הדגים המטורגטים 3) עונה בשנה 4) זמינות
בגדול אפשר לומר: "דג רעב אוכל הכל"
הפיתיונות הנפוצים הם: קלאמרי, סבידה, גמבארי אדום, גמבארי קריסטל, תולעים, בצק לסוגיו ופילוטה, דג חי וקפצונים, שניצל, כבד עוף ושבלולים.
אסקור כאן אחדים מן הפיתיונות:
גמברי , שרימפס, בעברית: חסילון
פתיון זה הוא סוג של סרטן, עדין יחסית והדגים להוטים אחריו. לגמברי שריון העוטף את גופו וכשדגים קטנים מחסלים אותו ניתן לשים אותו על הקרס עם השריון שמעכב את הדגיגים הקטנים מלחסל את הפתיון ונותן הזדמנות לגדולים להגיע ולאכול.
אופן השימוש: מקלפים את הקליפה ומסירים את הראש. חותכים לפי גודל הקרס. משחילים על הקרס ומטילים… המהדרין מלפפים חוט אלסטי שמעכב דגיגים מלפרק את הפתיון ומחייב לבלוע אותו ובכך מגדיל את הסיכוי לתפוס יותר דגים.
המקור העיקרי לרוב הדייגים הוא שוקי הדגים או חניות לציוד דיג. גמברי מעובד למאכל שמקורו במזרח הרחוק לא מתאים לדיג כי הוא כבר עבר טיפולים שונים שהסירו ממנו את טעמו החזק אותו מזהים הדגים ואליו הם נמשכים.
פיתיון נגיש ונוח לשימוש , זמין לאורך כל השנה.
יש הבדל בין הגמברי האדום לקריסטל - הקריסטל מחזיק מעמד יותר טוב על הקרס.
דגי מטרה נפוצים – סרגוס, ארסים , מרמירים , בננות , כחילות , טלוזיות , דניס , ציפורה, לברק , לוקוס , פרידה , טרחון, טרולוס ועוד...
קלמארי – ממשפחת הדיונונים , ניתן ללכוד אותו בשיטת הזרזור \ גרירת בובת קלמארי , הוא נלכד בכמויות נבסתיו , בתקופה זו הקלמארי זמין מאוד בחנויות דגים ובחנויות לציוד דיג . קיימים מספר סוגי , זני קלמארי , בשרם רך מבשר הסבידה , בגוף הקלמארי נמצא יוד בכמויות נכבדות , ישנם אנשים אשר רגישים , מפתחים אלרגיה ליוד שבהם לכן מומלץ לעשות שימוש בכפפות חד פעמיות מגומי, לאחר השימוש חשוב מאוד להשליך את הכפפות לפח האשפה. מומלץ ללכוד ולתפוס את הקלמארי בכמויות בתקופת שהייתו בחופים ולאחסנו בהקפאה לצורך שימוש לאורך כל השנה . הקלמארי ניתפס היטב ובקלות יחסית בשיטת הז'ירז'ור .
ישנם בחנויות בייבי קלאמרי שבשרם בצבע לבן עם נקודות אדומות, ניתן לגדור אותן במספריים לרצועות ואותן להשחיל על הקרס.
דגי מטרה נפוצים – סרגוס ( קרס ) , מרמירים , בננות , כחילות , טלויזיות , דניס , צ'יפורה , לברק , לוקוס , פרידה , טרחון \ טרולוס , אינטיאס ( שולה ) ועוד...
סבידה - ממשפחת הדיונונים . ניתן ללכוד אותה בשיטת הזרזור \ גרירת בובת סבידה, היא נלכדת בכמויות לקראת הסתיו ולאורך כל תקופת החורף בעיקר בתקופה שמי הים קרים , ניתן לרכוש את הסבידה בחנויות דגים , לעתים בחנויות לציוד דיג . בשר הסבידה קשה מבשר הקלמארי , בגוף הסבידה נמצא יוד בכמויות , ישנם אנשים אשר רגישים , מפתחים אלרגיה לדיו שבהם לכן מומלץ לעשות שימוש בכפפות חד פעמיות מגומי, לאחר השימוש חשוב מאוד להשליך את הכפפות לפח האשפה .
דגי מטרה נפוצים – סרגוס, מרמירים דניס , ציפורה , לברק , לוקוס , פרידה , טרחון, טרולוס , אינטיאס ( שולה ) ועוד...
תולעים – קיימים כמה סוגי תולעים – תולעים מיובאות הנמכרות בקופסאות, תולעי דם אותן ניתן למצוא בחוף בתוך החול סמוך לקו המים וליד סלעים,
התולעים הן הפיתיון מצויין מכמה טעמים – רוב הדגים אוהבים אותן, קל להשחיל אותן על הקרס, אין להן ריח חריף כמו לגמברי למשל.
ניתן לרכשן בחנויות הדיג ומחירן לרוב ינוע סביב 20-25 ₪ לחבילה. יש יבוא מצרפת ויש מהמזרח הרחוק (לא ראינו הבדלים והעדפות של הדגים בין המותגים. והן זמינות כל השנה ביבוא שבועי.)
בתנאי טמפרטורה ולחות אידאליים אורך החיים שלהן יהיה כשבועיים ולכן יש להקפיד ולרכוש תולעים טריות סמוך ככל שניתן למועד היציאה לים ולבדוק בחנות שאין תולעים מתות בקופסא (זה סימן שהן ישנות).
הקפדה על איחסון במקרר במגירה של הירקות ושמירת מצע הגידול לח ללא עודפי מים, ותוספת מועטה של סוכר תשמר אותן שמנמנות, חיות ונושכות. חלקי תולעים שנשארו בסוף הדיג אין להחזיר לקופסא כי הן תרקבנה וכל התולעים בקופסה ימותו במהרה.
תולעי ים משמשים כפיתיון מעולה , ניתן ללכוד אותם באמצעות עט ורשת סינון לאורך כל החופים בעיקר בסביבה מעורבת חול וסלעים, בשנים האחרונות ניתן לרכוש תולעים מיובאות בחנויות לציוד דיג.
דגי מטרה נפוצים – סרגוס, מרמירים , בננות , כחילות , טלויזיות , דניס , צ'יפורה ועוד...
כשבוחרים קלאמרי או סבידה החלק הכי טוב ועליו נתפסים הכי הרבה דגים אלו הזרועות שלהם - פיתיון מצויין לכשעצמו משחילים את הזרועות על הקרס בדיוק כמו שמשחילים תולעים.
מה יותר שווה ? מניסיון... מזל, הרבה מזל
שיהיה בהצלחה... חוטים מתוחים
|
|
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 13, 2016, 22:12:16 PM על ידי savirs
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
הודעות: 39113
|
|
 |
|
|
איזה דגים אתה רוצה לתפוס?
הרצועות מיועדות לדיג חופי סטנדרטי-מרמירים וסרגוסים בעיקר.את ראשי הסבידות ככה"נ אני אוריד בבורות ללוקוסים או שאחצה אותם ואתפור ללברקים. אם זה הכיוון, לדעתי האישית - ללא ספק קלמארי... אותו הגיון של דיג פתיונות מהסירה ברדודים... מעדיף פתיון יותר "רך", שהדגים יבלעו ולא כזה שישחקו אתו... שאלה טובה מאוד... קלאמרי או סבידה ? גמבארי או תולעים ?
לכל אחד ואחד מהפיתיונות ישנם יתרונות וחסרונות...
העמידות של הקלאמרי או הסבידה הן יותר משל תולעים או גמברי
ישנם הרבה פרמטרים לבחירת פיתיון... זכרו שהפיתיון נועד לפתות את הדג.
לכן צריך לחשוב על מספר דברים לפני שבוחרים פיתיון...
1) איפה דגים קרקע חולית/סלעים או מעורבת ? 2) הדגים המטורגטים 3) עונה בשנה 4) זמינות
בגדול אפשר לומר: "דג רעב אוכל הכל"
הפיתיונות הנפוצים הם: קלאמרי, סבידה, גמבארי אדום, גמבארי קריסטל, תולעים, בצק לסוגיו ופילוטה, דג חי וקפצונים, שניצל, כבד עוף ושבלולים.
אסקור כאן אחדים מן הפיתיונות:
גמברי , שרימפס, בעברית: חסילון
פתיון זה הוא סוג של סרטן, עדין יחסית והדגים להוטים אחריו. לגמברי שריון העוטף את גופו וכשדגים קטנים מחסלים אותו ניתן לשים אותו על הקרס עם השריון שמעכב את הדגיגים הקטנים מלחסל את הפתיון ונותן הזדמנות לגדולים להגיע ולאכול.
אופן השימוש: מקלפים את הקליפה ומסירים את הראש. חותכים לפי גודל הקרס. משחילים על הקרס ומטילים… המהדרין מלפפים חוט אלסטי שמעכב דגיגים מלפרק את הפתיון ומחייב לבלוע אותו ובכך מגדיל את הסיכוי לתפוס יותר דגים.
המקור העיקרי לרוב הדייגים הוא שוקי הדגים או חניות לציוד דיג. גמברי מעובד למאכל שמקורו במזרח הרחוק לא מתאים לדיג כי הוא כבר עבר טיפולים שונים שהסירו ממנו את טעמו החזק אותו מזהים הדגים ואליו הם נמשכים.
פיתיון נגיש ונוח לשימוש , זמין לאורך כל השנה.
יש הבדל בין הגמברי האדום לקריסטל - הקריסטל מחזיק מעמד יותר טוב על הקרס.
דגי מטרה נפוצים – סרגוס, ארסים , מרמירים , בננות , כחילות , טלוזיות , דניס , ציפורה, לברק , לוקוס , פרידה , טרחון, טרולוס ועוד...
קלמארי – ממשפחת הדיונונים , ניתן ללכוד אותו בשיטת הזרזור \ גרירת בובת קלמארי , הוא נלכד בכמויות נבסתיו , בתקופה זו הקלמארי זמין מאוד בחנויות דגים ובחנויות לציוד דיג . קיימים מספר סוגי , זני קלמארי , בשרם רך מבשר הסבידה , בגוף הקלמארי נמצא יוד בכמויות נכבדות , ישנם אנשים אשר רגישים , מפתחים אלרגיה ליוד שבהם לכן מומלץ לעשות שימוש בכפפות חד פעמיות מגומי, לאחר השימוש חשוב מאוד להשליך את הכפפות לפח האשפה. מומלץ ללכוד ולתפוס את הקלמארי בכמויות בתקופת שהייתו בחופים ולאחסנו בהקפאה לצורך שימוש לאורך כל השנה . הקלמארי ניתפס היטב ובקלות יחסית בשיטת הז'ירז'ור .
ישנם בחנויות בייבי קלאמרי שבשרם בצבע לבן עם נקודות אדומות, ניתן לגדור אותן במספריים לרצועות ואותן להשחיל על הקרס.
דגי מטרה נפוצים – סרגוס ( קרס ) , מרמירים , בננות , כחילות , טלויזיות , דניס , צ'יפורה , לברק , לוקוס , פרידה , טרחון \ טרולוס , אינטיאס ( שולה ) ועוד...
סבידה - ממשפחת הדיונונים . ניתן ללכוד אותה בשיטת הזרזור \ גרירת בובת סבידה, היא נלכדת בכמויות לקראת הסתיו ולאורך כל תקופת החורף בעיקר בתקופה שמי הים קרים , ניתן לרכוש את הסבידה בחנויות דגים , לעתים בחנויות לציוד דיג . בשר הסבידה קשה מבשר הקלמארי , בגוף הסבידה נמצא יוד בכמויות , ישנם אנשים אשר רגישים , מפתחים אלרגיה לדיו שבהם לכן מומלץ לעשות שימוש בכפפות חד פעמיות מגומי, לאחר השימוש חשוב מאוד להשליך את הכפפות לפח האשפה .
דגי מטרה נפוצים – סרגוס, מרמירים דניס , ציפורה , לברק , לוקוס , פרידה , טרחון, טרולוס , אינטיאס ( שולה ) ועוד...
תולעים – קיימים כמה סוגי תולעים – תולעים מיובאות הנמכרות בקופסאות, תולעי דם אותן ניתן למצוא בחוף בתוך החול סמוך לקו המים וליד סלעים,
התולעים הן הפיתיון מצויין מכמה טעמים – רוב הדגים אוהבים אותן, קל להשחיל אותן על הקרס, אין להן ריח חריף כמו לגמברי למשל.
ניתן לרכשן בחנויות הדיג ומחירן לרוב ינוע סביב 20-25 ₪ לחבילה. יש יבוא מצרפת ויש מהמזרח הרחוק (לא ראינו הבדלים והעדפות של הדגים בין המותגים. והן זמינות כל השנה ביבוא שבועי.)
בתנאי טמפרטורה ולחות אידאליים אורך החיים שלהן יהיה כשבועיים ולכן יש להקפיד ולרכוש תולעים טריות סמוך ככל שניתן למועד היציאה לים ולבדוק בחנות שאין תולעים מתות בקופסא (זה סימן שהן ישנות).
הקפדה על איחסון במקרר במגירה של הירקות ושמירת מצע הגידול לח ללא עודפי מים, ותוספת מועטה של סוכר תשמר אותן שמנמנות, חיות ונושכות. חלקי תולעים שנשארו בסוף הדיג אין להחזיר לקופסא כי הן תרקבנה וכל התולעים בקופסה ימותו במהרה.
תולעי ים משמשים כפיתיון מעולה , ניתן ללכוד אותם באמצעות עט ורשת סינון לאורך כל החופים בעיקר בסביבה מעורבת חול וסלעים, בשנים האחרונות ניתן לרכוש תולעים מיובאות בחנויות לציוד דיג.
דגי מטרה נפוצים – סרגוס, מרמירים , בננות , כחילות , טלויזיות , דניס , צ'יפורה ועוד...
כשבוחרים קלאמרי או סבידה החלק הכי טוב ועליו נתפסים הכי הרבה דגים אלו הזרועות שלהם - פיתיון מצויין לכשעצמו משחילים את הזרועות על הקרס בדיוק כמו שמשחילים תולעים.
מה יותר שווה ? מניסיון... מזל, הרבה מזל
שיהיה בהצלחה... חוטים מתוחים
שמעון, יש לך כבר את הבסיס למאמר...  שאפו על התשובה המאוד מושקעת והמאוד מקצועית...
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
|
גם אני מעדיף קלמר על סבידה בכל עונות השנה
|
|
|
|
|
|
jacob72
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 2142
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #24 ב- : מרץ 05, 2016, 09:25:04 AM » |
|
הבשר הכי נטרף הוא קלמארי. זה הזיכרון שיש לי מלפני שנתיים
|
|
|
|
|
|
|
דווקא השנה ממה שראיתי באשקלון רצועות סבידה עבדו טוב יותר מקלאמרי,בהחלט הייתה הענות גם על הקלאמרי אבל כיוון שהוא עדין יותר הקטנים הורידו אותו מהר לעומת הסבידה שאותה ישר בלעו.
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2]
|
|
|
|