לפני הרבה זמן היתה עונה של מאסטר שף שהשתתף בה אלקנה הכבאי.
אתמול נזכרתי במתכון שהוא הכין והכנתי בעצמי.
חשוב לציין כי אחרי שיצא מהתנור בערך 7 דקות החזיק מעמד .
רכיבים : בשר עגל טחון.
בשר כבש כולל שומן טחון.
לחם שחור שלם טרי
בצל
שום כתוש
שמן זית
מרווה , טימין טריים מהגינה.
פלפל שחור
מלח
כמון
תערובת בהרט .
לעבודה: מערבבים את הבשר עם התבלינים .
קוצצים בצל , שום , מרווה וטימין ומטגנים את כולם ביחד .
מוסיפים את הבשר עד שהוא מבושל לגמרי.
מוציאים את כל ה"בפנוכו" של הלחם וממלאים בבשר הטחון .
מלטפים את הלחם עם שמן זית ועלים בוזקים מלח גס וטימין קצוץ .
עוטפים בנייר אפיה ולתנור (רפי אמר לא בריא נייר כסף )
מומלץ להגיש עם טחינה שמכינים במקום ולהשתדל שתהיה יותר נוזלית.
בתאבון
אותו הדבר רק להוסיף פלפל חריף אדום חיי או ירוק קצוץ ואפילו צנוברים לבשר טחון במקום הלחם בצק עלים עם סומסום למעלה.........
יוצא

שבת שלום חברים ובתאבון....
דוד שובל