אבירם קודם כל אני מקווה שהבדלתה בין תירס "פופקרון" לבין תירס "שלם"
שים לב להבדל בתמונות
תירס "פופקרן" מצד ימין מול תירס "שלם" מצד שמאל .
.bmp)
אני קונה את התירס "השלם" בשקים של 20 קילו במקמות שמכינים תערובות לגידול ציפורים\עופות
כמו לדגומא מדיוני,יער הפרא ועוד..
חוות שמכינות תערובות השרייה לעופות גדולים גם מחזיקים את הגרגר תירס "השלם"
כמו כן יש גם את התירס "הלבן" שמשמש גם להאכלת ציפורים גדולות אבל ניסיתי להשתמש בו רק פעם
אחת לצורך ניסוי ושמתי לה שלאחר ספיגת הדיפ הוא מאוד רגיש להשבר לשניים בעת ניסיון ההלבשה
על המחט והריג, אז וייתרתי מהר מאוד על השימוש בו

.bmp)
בקשר ההכנה בסיר על התנור\גזיה מה שנוח לך לשים את גרגירי התירס "השלם" והיבש בסיר ולהביא
לרתיחה למשך כ10 דקות פלוס מינוס.
לאחר מכן להווציא מן הסיר ולהעביר לנייר סופג ולהשאיר לייבוש לכמה שעות 4-5
תהליך הבישול לפני גורם לתירס להתנפח מבחינת גודל ולקבל מרקם יותר אוורירי מבפנים לספיגת
מיצי הדיפ\תמצית שאתה תכניס אותם פנימה.
לאחר הייבוש יש להעביר אותם לצנצנת אם הדיפ הנבחר.
ניתן גם להשתמש בתמציות פשוטות כמו ווניל,שקדים,תות,שוקלוד שנמכרות בסופר לצורכי אפייה
או כמובן בדיפים יעודיים לדיג קרפיונים.
מניסיון שלי התירס סופג יותר מהר טעמים והטייגר נאט שמטבעו קשיח יותר לוקח לו יותר זמן לספוג
טעמים וריחות עד שהם חודרים לעומק.
לרוב לוקח כ שבוע לספיגה מלאה, ניתן לזרז טיפה את התהליך ע"י יצירת חור דרך התירס אם
המחט היעודית, מילא אתה תעשה בהמשך חור בתירס\טייגר על מנת להלבישם על הייר-ריג.
במידה ואתה הולך לקנות דיפים בתור התחלה הייתי הולך על שני טעמים דבש במידה ויש לך מקום להשיג
אז דבש אמינו, והטעם השני הוא תמצית טייגר-נאט.
כמו כן בכללי אני תמיד מחזיק בדיפים מוכן מראש גם אגוז טייר נאט וגם תירס.
אחד האהובים עלי זה שילוב של שני הקטניות על הריג שני טייגר-נאטס ובינהם גרגר תירס

יאלה הקרפיונים מחכים

ואל תשכח לדווח

כמה תמונות שיתנו לך טיפה תמונה וכיוון כללי:
אגוז הטייגר נאט בדיפ:
סנגויץ תירס אם חתיכת שעם באמצע להצפת הפיתיון:את השעם ניתן לטבול גם כן בדיפ לספיגת הריח\טעם
שימוש במחט יועדית להלבשת הפיתיון על הייר-ריג:
תירס מסילקון צף (גם לטבילה בדיפים השונים):
סנגויץ תירס בין טייגר-נאטס:
שני טייגר נאט על הייר ריג בדיפ דבש ביחד אם כדור פיידר לחסוף בפידור:
דיפים אמינו בטעמים שונים (האהוב אלי דבש"