| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 1/9/2014 | דרום רחב: פלמחים - אשקלון | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 10 - 20 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 06:00 | דמוי סיליקון - דיונון | טרכון ים תיכוני | 2 | |
| 06:30 | דמוי סיליקון - דיונון | אוט-אוט / אטוט (כחלון ים-תיכוני) | ||
הדו"ח:
לוקח שבוע חופש מהעבודה, בודק עם רוני (ארבינקא) אם מתאים לו, רוני מאשר ואנחנו קובעים שבכל בוקר בשעה 05:15 אנחנו בים.
בבוקר ראשון מגיעים, מתארגנים על ציוד ויורדים לנקודה הראשונה. מחברים בומבט 40 גר' וסיליקון דיונון קטנטן. מעיפים כמעט עד קפריסין
ומתחילים בהחזרה. בחלק מהמקרים הנעילה מתרחשת מאוד רחוק ובחלק ממש קרוב. זריקה ראשונה שלי, מגלגל חזרה ומס' מטרים סמוך לקו המים, מרגיש נעילה, נגיחות ויציאת חוט. מלחמה קצרה וטרולוס יפיוף יוצא החוצה.
בזווית העין קולט את רוני נאבק עם דג. הדג מושך חזק ימינה ורוני אחריו פתאום הדג משנה כיוון ומושך חזרה שמאלה ושוב מריץ את רוני, עד שלבסוף יוצא אוטאוט מפלצת. זריקה נוספת של רוני ושוב... שידור חוזר עם עוד אוט אוט ענק.
ממשיכים בזריקות רחוקות ושולפים דגים אחד אחרי השני, יודע להילחם הדג הזה!!!. זריקה נוספת שלי ושוב נעילה חזקה ונגיחות ו... שוב טרולוס חמוד בחוץ.
השעה כמעט 08:00 נפסקות האכילות, מחליטים להתקפל.
למחרת הסיפור עם האוטאוטים חוזר על עצמו רק במינון קטן יותר, אבל..... מי מתלונן??!!
יום שלישי לפי התחזית, ים גבוה + רוחות, החלטנו עושים מנוחה לידיים שכאבו מאוד מהעבודה האינטנסיבית של ההטלות ,הגרירות והמלחמות עם הדגים.
יום רביעי, מרגישים שנחלש מאוד ורוני אומר שכנראה האוטאוטים למדו אותנו.

יום חמישי משתפר, ושוב דגים יוצאים החוצה אבל לא כמו בתחילת השבוע. אבל... מי מתלונן???
שישבת ים נמוך כמעט פלטה מגיעים לחוף רואים גדוד של מז'רז'רים,
שלום שלום, יש משהו?
לא, יבש.
עוברים אותם, מחברים בומבט וסיליקון, זריקה רחוקה, נעילה, המלחמה המוכרת ודג ראשון בחוץ לעיניהם המשתאות של המז'רז'רים (אמרתי כבר שאין כמו סיליקון???).

ממשיכים הלאה זריקה ו.... בום המקל משתחווה. מרגיש מלחמה של דג גדול בקצה, אבל אחרי כ 20 שניות הדג השתחרר.

כעבור 20 דקות שוב מכה חזקה, נעילה, מלחמה קצרה ושוב שחרור.

מחליטים להתקפל, בדרך חזרה רואים מעקבים של לברקים, מחליפים בזריזות סיליקונים, אבל.... אין שיתוף פעולה.

זריקה אחרונה ו.... שוב בוםםםם, מכה, נעילה מלחמונת רואה דג ענק עושה סלטה על המים ושחרור נוסף.

אבל, בסה"כ.... מה יש להגיד??? אחלה חופשה!!!
פורומים














החופשה אכן היתה בראש טוב עם ים ודגים

צוות המורים!


