אני לא מבין גדול בשמן זית אבל כן מבין משמני מכוניות
גם בשמני מכוניות ישנה הרבה עבודה בעיניים
הידעתם שרוב שמני המכוניות (שמן מינרלי ולא סינטטי) הם שמנים ממוחזרים?
בשמן זית אני יודע שיש כבישה קרה וכבישה חמה
בכבישה קרה אתה אמור לקבל שמן זית אורגינלי
בכבישה חמה אתה מקבל שמן זית+עוד כל מיני תוספות שלא בא לך אפילו לדעת עליהם
הידעת שמהגפת (שזה הפסולת של הזייתים) מוציאים עוד כ-30% שמן זבל בכבישה חמה?
תחלס
אם אני רוצה שמן זית אמיתי אני יפנה לבני דודנו שאצלם בדרך כלל אין זיופים בדברים האלו
תודה על העדכונים בנצי,
למדתי משהו

רפול שמן אמיתי ניבדק בדרך אחת בלבד.
בדיקה איכותית של פעם מבית סבא ז"ל
מזליפים מספר טיפות על קצי הלשון
ותוך מספר שניות קצה הלשון שורפת
משמע שמן זית ללא תוספות ואמיתי.
רפול אני רוכש את שמן הזית בשפרעם
אצל אחנו ,בימי תקופת המסיק בבית החרושת
ישר לבקבוק לתקופה של שנה , וכך חוזר חלילה.
מה שבטוח השמן טהור ושורף בלשון, זה שמן
אמיתי. רפי אתה רציני מי קונה שמן זית במכולת?
יד מורדכי שד מורדכי זה שמן זה , זה שמן מכונות .
שלך בנאמנות יוסי סרגוס
תודה על הטיפים יוסי

אגב, אני טוען מזמן שלדעתי הבקבוקים בחנויות הם שמנים מהולים-
לאור הבדלי הטעם בהשוואה לבקבוקים שאני מקבל.
ההודעה הפותחת היא מייל שקיבלתי,
אישית לא קונה שמן זית לפחות עשור,
חברים ולקוחות מהמגזר הערבי מפנקים אותי בשמן זית משלהם-
מהעצים שלהם וממה שהם משתמשים אצלם בבית, כך גם זייתים

לכל המעוניינים בשמן זית אמיתי אסלי ולא מהול
מוזמנים לפנות אלי בהודעה ואני אפנה אל ידידי
משכבר הימים ערן גלילי למי שמכיר דייג בחסד
ובבעלותו בית בד גלילי אמיתי בבית לחם הגלילית
תודה על ההפניה קובי ועל הנכונות לסייע בענין,
אם אתה סומך עליו אז גם אני סומך עליו

אני רוצה לנצל את השירשור הזה בכדי להציג בפניכם אתר שכדאי שתשמרו למועדפים:
http://irrelevant.org.il/2011/08/24/3709האתר הזה הוא הגרסה העברית ל-SNOPES.COM המפורסם.
מכתבי שרשרת,מיילים מוזרים,המלצות ואזהרות ואפילו תמונות שלא ברור מה הן עושות אצלכם ב-INBOX...
תודה גיאצוק על הקישור החשוב והמאוד מועיל.
הייתי מעלה אותו כשרשור נפרד

לדעתי יש הגזמה בכל העניין של שמן זית ומבחני המקרר. זה לא ממש מדתי לעשות את הבדיקות הנ"ל.
יש הבדל משמעותי בתהליך העיבוד של השמן והפקתו מהזית. מה שמאמון הביא זה שמן שלא עבר שום תהליך אלא פשוט טחנו את הזיתים, הפירידו ממנו את המים ומזגו לבקבוקים. לכן, הצבע אחרת והטעם אחרת. בד"כ, שמן זית זה עניין של טעם לכן באוכלסיה הערבית אוהבים שמן חריף ואוהבים לראות את העקר (החלק ששוקע) שקונים את השמן. בחברה המערבית אוהבים שמן צלול שעבר תהליכים בבית הבד ובעל טעם עדין.
לדעתי כל ההתנהלות שרשומה במייל איננה הגיונית כי יש אמצעים כימיים לגילוי הרכב חומצות השומן בשמן ולהוכיח חד משמעית אם השמן מהול, אמיתי וכו'....
עצתי היא לא להתייחס למייל אלא כן לסמוך על מה שכתוב על הבקבוק כי באופן סדיר מוצרי המזון נבדקים.
וכמו שיש בווסקי single malt ו-blended שכל אחד מיועד לאוכלוסיה אחרת כך גם בשמן זית. יש שמן טהור מזן אחד, יש שמן מעורבב (הכוונה זנים שונים), ויש מזוכך ויש מה שאתם רק שלר רוצים רוצים.
שמו זית הישראלי מעולה וזוכה בפרסים בעולם.
ואגב אם כבר מדברים על שמן תוצרת חוץ, הוא הכי בטוח בהרכבו כי עובר בדיקות קפדניות כל הזמן מטעם היבואן ומשרד הבריאות. נכון הדבר גם לדגים מיובאים. דגים שתופסים כאן לא עוברים שום בדיקה וטרינרית או כשרות ואילו דגים מיובאים עוברים בקפדה את הבדיקות. וכדאי לצרכני הסושי להכניס דג מיובא קפוא מאשר דג טרי שלא עבר שום בדיקה.
דעה נוגדת ומענינת.
לדעתי עדיין יש בסיס ממשי להניח כי חלק מה"שמן-זית" שנמכר בבקבוקים בחנויות וברשתות-
הוא שמן זית מהול בשמנים אחרים, אבל זו רק דעתי...
אתה בטוח שהבדיקה במקרר איננה נכונה?
