תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
5/10/2013 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | גבה גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
07-8:30 | דמוי סיליקון - תולעי סיליקון | מרמיר (שישן מסורטט) | 41 | 3.4 קג |
הדו"ח:
שלום חברים,
אחרי שבוע עבודה לא קל בכלל, סוף סוף קיבלנו את מנת הסופש.. ומה אם לא מנת דיג עם מינון מוגבר תעשה לי את הסופש

עקב התחזית, התכנון להיות בים בבוקר ששי בארבע וחצי לחיפוש סרגוסים גדולים אך תכנונים לחוד ומציאות לחוד

חמש וחצי במים מצויד במקל האולטרה ותולעי סיליקון, אוויר קר וצח, עוצמת הגלים נשמעת מרחוק וריח ים.. כבר מסודר להיום
-אותו ריג של משקולת קלע חופשית על החוט ומיד אחריה קושר קרס מספר שש, ועל הקרס משחיל חלק מתולעת הסיליקון
קרקעית חולית עם מעט סלעים כשכל מה שמסביב קרקעית קשה עם הרבה סלעים, ים סוער הרבה קצף אך מנגד גם רוח חזקה שמקשה מאוד על דיג . ולצורך כך מחבר משקולת 10 גרם במקום 5 בדרך כלל וזורק זריקה נמוכה כדי לחצות את הרוח כמה שאפשר.
שעה וחצי של דיג יבשות לגמרי,



נקודה חדשה, זריקה ראשונה, הריג נכנס למים.. גלגול איטי ביותר ומדי פעם הקפצה קטנה.. לא מספיק לגלגל פעם אחת והאכילות שמרעידות את המקל ומעוררות את התקווה בקצה היאוש כבר כאן ובגדול .

עוד רגע עובר ובום אכילה, הוקסט מיידי עם הרבה רגש והמקל מכופף יש נעילה ..
פייט נחמד ביותר מספקים הממרימירים הגדולים, אפילו חילקם כיבדו אותי ברגעי יציאת חוט ברולר ה1000 שלי.
מבלי להגזים, הייתה לי שעה שכמעט כל זריקה נעילה


לדעתי הדבר שעשוי לעשות את ההבדל בין סל מלאה לכמה דגים בודדים בשיטה הזו הינו לדעת מתי לתת את ההוקסט, ולחכות לאכילה טיפה רצינית ולא לנשנושים הקטנים ואז עם רגש למקל ולמתרחש בצד שני לתת את ההוקסט וכמו כן בשלב הוצאת הדג לא להתנגד לגלים החוזרים אלה להוריד רת המקל ולתת להם לעבור ורק אז להוציא, זה חוסך בריחות רבות
במהלך הדיג ככל ששמתי לב לעניין הזה, כך כמותהדגים שהיו בסל גדלה
חווית אולטרא מענגת עם תפיסות, בריחות ואקשן וכל פעם נרגש מחדש מהפייט שדגים קטנים מסוגלים לספק על מקל האולטרה .
אחרי שעה וחצי מחליט שזהו להיום, מסמן את הנקודה לעתיד הקרוב ומתקפל הביתה כולי מבסוט מבוקר שהיה לי.

מצורפת תמונה למרמירים בטיגון עם תבולה וסלט ג׳רג׳יר עם בצל סגול

שיהיה שבוע טוב לכל החברים
אחמד