פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   הטרכון, |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: הטרכון, (נקרא 2769 פעמים) |
הדפסה |
|
הדג כריש
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 56
|
|
 |
הטרכון,
« ב- : מאי 07, 2013, 08:27:24 AM » |
|
שלום.
האם טרכון נתפס על חזה עוף? הדג טעים? אני רוצה לז'רז'ר אותו עם ניקלים, ולהעמיד פתיונות עם חזה עוף. שווה לנסות חזה עוף? איזה משקל של ניקל עדיף? ואיזה צבע מומלץ? יש לי מקל עם משקלי זריקה 5-25 גרם.
|
|
עריכה אחרונה: מאי 07, 2013, 08:30:23 AM על ידי הדג כריש
|
|
-------------------------------
שרוף על דיג
|
|
|
|
מניסיוני, הפיתיון המועדף של הטרכון בדייג חוף הוא קאלמרי...... אך בים אין חוקים, טרכון רעב יתכן גם ויבלע את פיתיון החזה עוף....... לגבי זירזור על ניקלים, אתן לחברים המזרזרים ובעלי הניסיון את אפשרות התגובה, מחוסר ידיעה......  לגבי הטעם, חלק טוענים שהדג יבש, חלק טוענים שהוא בשרי ונעים לאכילה ,לטעמי הכל תלוי בשףףףףףף  ללא ספק עונת הטרכונים החלה בהצלחה דוד שובל
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
הודעות: 10102
|
|
תודה לדוד על התשובה  בקשר לזרזור וניקלים כמובן castmaster עובד מעולה בצבע זהב ,כסף משקלים מי 7 גר עד 14 גר שגם על 20 גר יכול להיתפס בשיא העונה אם אתה רוצה דמויים לתפוס טרכון אז ממליץ על צבע ירוק גם עובד מעולה בהצלחה בעונת הטרכונים 
|
|
עריכה אחרונה: מאי 07, 2013, 09:01:26 AM על ידי MOTI-M
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
אני הייתי עד לטרכונים שנתפסו בפיתיון כנף עוף בעונה (על ידי דני פורל הים). כמובן שבהשוואה לפתיונות ה״קונבנציונלים״ (קלמארי ושות׳), אז ברור שיש פער עצום באחוזים (על בסיס ״דג רעב אוכל מה שיש״).
|
|
|
|
|
תודה לדוד על התשובה  בקשר לזרזור וניקלים כמובן castmaster עובד מעולה בצבע זהב ,כסף משקלים מי 7 גר עד 14 גר שגם על 20 גר יכול להיתפס בשיא העונה אם אתה רוצה דמויים לתפוס טרכון אז ממליץ על צבע ירוק גם עובד מעולה בהצלחה בעונת הטרכונים  מוזר ביותר שהם נמשכים יותר לירוק , זה קרה לי כמה פעמים שהירוק קיבל באופן ברור יותר תקיפות. למישהו יש הסבר לעניין
|
-------------------------------
Major Craft Zaltz 5/28 3000 shimano sustain VARIVAS Avani PE 17.4 lb 0.6/10 Graphiteleader Calzante EX 2500 shimano sustain YGK P.E Line G-Soul X8 22lb sunline pockit s.l f.c 20/30 lb
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
הודעות: 3094
שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!
|
|
מהחוף טרכונים נתפסו אצלי בעיקר ע"י גמברי או קאלמרי אין פיתיון מועדף שהטרכון אוהב יותר עדיף לקחת גם גמברי וגם קאלמר ולבדוק באותו יום איזה פיתיון "אוכל"יותר טוב ועוד משהו דייג זה לא מטמטיקה יש ימים כאלה שמה שלא תשים על הקרס כפיתיון הדג יאכל כשיש דייג כל פיתיון טוב היה לי מקרה לפני מספר שנים שהטרכונים פשוט אכלו בטירוף {ממש מזכיר את בריחת הדניסים מהכלובים} ושנגמר הפיתיון פשוט מאוד לקחתי טרכון פרסתי אותו לשניים ושמתי פרוסות כפיתיון ותאמינו לי אכל גם אכל 
|
-------------------------------
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך" 
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
הדג כריש
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 56
|
|
הבעיה היא שאני לא יכול להשיג קלמארי או גמברי חחח, אז אני משתמש בחזה עוף. תודה לכולם! יש לי עוד שאלה: איזהה חופים מומלצים לדיג טרכונים בגבעת אולגה? כלומר איך לזהות איזה מקום להתמקם...
|
-------------------------------
שרוף על דיג
|
|
|
|
לעניין הפיתיונות, יש בכל חנות דייג בחדרה לרבות בשוק קאלמרי וגמברי......... מומלץ להתמקם בחוף שברובו הוא חולי, להכנס בזהירות למים לזרוק לעומק ולחזור לחוף....... שוב, זה עובד.... בהצלחה דוד שובל 
|
|
|
|
הדג כריש
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 56
|
|
לעניין הפיתיונות, יש בכל חנות דייג בחדרה לרבות בשוק קאלמרי וגמברי......... מומלץ להתמקם בחוף שברובו הוא חולי, להכנס בזהירות למים לזרוק לעומק ולחזור לחוף....... שוב, זה עובד.... בהצלחה דוד שובל  היי.. אני לא רוצה להתעסק בקלמארי, זה מסריח ומגעיל. גם ככה עם השרימפס. איזה קרסים מומלץ? יש לי מידה 4 עם זיז מעוקל קצת, זה מתאים? איזה שעות עדיף?
|
-------------------------------
שרוף על דיג
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
הודעות: 3094
שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!
|
|
שלום חבר ממליץ לך להיכנס ליומן הדו"חות יש שם דו"ח שנקרא לילה לא שקט 2 תוכל לקרוא וללמוד על דייג טרחונים בנוסף לשאלתך לגבי הקרסים שאתה מחפש - יש גם תמונה
|
|
עריכה אחרונה: מאי 07, 2013, 12:51:37 PM על ידי יהושוע{שוקי}פרג
|
|
-------------------------------
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך" 
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
לעניין הפיתיונות, יש בכל חנות דייג בחדרה לרבות בשוק קאלמרי וגמברי......... מומלץ להתמקם בחוף שברובו הוא חולי, להכנס בזהירות למים לזרוק לעומק ולחזור לחוף....... שוב, זה עובד.... בהצלחה דוד שובל  היי.. אני לא רוצה להתעסק בקלמארי, זה מסריח ומגעיל. גם ככה עם השרימפס. איזה קרסים מומלץ? יש לי מידה 4 עם זיז מעוקל קצת, זה מתאים? איזה שעות עדיף? קרס מס' 2 ו/או 3 מעולות לדייג חוף בעונת הטרכונים גם שמנקים את הדג בפרט את הטרכון זה דיי מגעיל, אולי תקנה אותו ישירות מהחנות וככה תחסוך לך את הגועל....  נקודה למחשבה  ואם גם זאת לא אפשרות, תדוג בזרזור....בדרך כלל אין ריח לדמויים....... בהצלחה
|
|
|
|
הדג כריש
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 56
|
|
שלום חבר ממליץ לך להיכנס ליומן הדו"חות יש שם דו"ח שנקרא לילה לא שקט 2 תוכל לקרוא וללמוד על דייג טרחונים בנוסף לשאלתך לגבי הקרסים שאתה מחפש - יש גם תמונה
מצאתי גבר, תודה
|
-------------------------------
שרוף על דיג
|
|
|
|
הטרכון כרגע קצת בררן אבל עוד חודשיים הוא יאכל כל פיתיון .
קבל מתכון מנצח לתבנית טרכון:
חותך עגבנייה בצל ולימון לפרוסות עגולות ומפזר בתחתית התבנית. על המצע של הירקות אתה מניח את הדגים אפשר עם שיני שום ואפשר בלי, מפזר מלח . מעל הכל אתה שופך טחינה כך שהטחינה מכסה את הכל ויוצרת בעצם "מכסה" לתבנית (לא טחינה גולמית אבל גם לא נוזלית מדי).
20 דקות בתנור חום 180 מעלות , מוציא מפזר צנובר ומכניס לעוד 2-4 דקות.
אחרי שהוצאת את התבנית תמתין עוד 5 דקות לפני הסעודה.
ממולץ לשבת עם חברים מסביב לתבנית, סלט מרענן ובירה או יין .
אתה לא נותן לטרכון אפשרות להתייבש והוא יוצא עסיסי , אי אפשר להפסיק לאכול .
|
|
|
|
הדג כריש
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 56
|
|
הטרכון כרגע קצת בררן אבל עוד חודשיים הוא יאכל כל פיתיון .
קבל מתכון מנצח לתבנית טרכון:
חותך עגבנייה בצל ולימון לפרוסות עגולות ומפזר בתחתית התבנית. על המצע של הירקות אתה מניח את הדגים אפשר עם שיני שום ואפשר בלי, מפזר מלח . מעל הכל אתה שופך טחינה כך שהטחינה מכסה את הכל ויוצרת בעצם "מכסה" לתבנית (לא טחינה גולמית אבל גם לא נוזלית מדי).
20 דקות בתנור חום 180 מעלות , מוציא מפזר צנובר ומכניס לעוד 2-4 דקות.
אחרי שהוצאת את התבנית תמתין עוד 5 דקות לפני הסעודה.
ממולץ לשבת עם חברים מסביב לתבנית, סלט מרענן ובירה או יין .
אתה לא נותן לטרכון אפשרות להתייבש והוא יוצא עסיסי , אי אפשר להפסיק לאכול .
חברים, אבל טרכון זה דג טעים? עזבו את זה שהוא יבש, הוא טעים?
|
-------------------------------
שרוף על דיג
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
הודעות: 4366
|
|
הטרכון כרגע קצת בררן אבל עוד חודשיים הוא יאכל כל פיתיון .
קבל מתכון מנצח לתבנית טרכון:
חותך עגבנייה בצל ולימון לפרוסות עגולות ומפזר בתחתית התבנית. על המצע של הירקות אתה מניח את הדגים אפשר עם שיני שום ואפשר בלי, מפזר מלח . מעל הכל אתה שופך טחינה כך שהטחינה מכסה את הכל ויוצרת בעצם "מכסה" לתבנית (לא טחינה גולמית אבל גם לא נוזלית מדי).
20 דקות בתנור חום 180 מעלות , מוציא מפזר צנובר ומכניס לעוד 2-4 דקות.
אחרי שהוצאת את התבנית תמתין עוד 5 דקות לפני הסעודה.
ממולץ לשבת עם חברים מסביב לתבנית, סלט מרענן ובירה או יין .
אתה לא נותן לטרכון אפשרות להתייבש והוא יוצא עסיסי , אי אפשר להפסיק לאכול .
חברים, אבל טרכון זה דג טעים? עזבו את זה שהוא יבש, הוא טעים? שאלה בעייתית - טעם זה מאד סובייקטיבי. לדעתי טעים מאד, לדעת אחרים פחות.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|
|
|
|